| by

0

Seria A: Juventus ili neko drugi !?

Utakmicom između Verone i Milana u subotu počinje nova sezona italijanske Serije A.




Aktuelni šampion Juventus odbranu trofeja počinje, takođe u subotu, na gostovanju Sampdoriji.



Drugi favorit za titulu - silno pojačani Napoli šampionat otvara kod kuće sa Bolonjom, milanski Inter dočekuje Đenou, uz oproštaj Dejana Stankovića, dok Fiorentina, koja takođe ima velike ambicije, u ponedeljak zatvara kolo na "Artemio Frankiju" sa ekipom Katanije.



Juventus je na šampionsku ekipu dodao Karlosa Tevesa i Fernanda Ljorentea, a pored odbrane trofeja u Kalču ima ambicije i da vrati pehar Lige šampiona u Torino. Ekipa Antonija Kontea je već stigla do prvog trofeja u sezoni - u Super kupu Italije savladan je Lacio.



S druge stane, ekipa Napolija posle dve sezone na drugom mestu, sada želi da se popne na tron. Iz Napulja je otišao najbolji strelac i igrač Edinson Kavani, ali je zato u klub stiglo 'pola Reala' (Albiol, Kaljehon, Iguain), kao i brzonogi Mertens i PSV. Novi trener ekipe Rafael Benites odlučio se da gol kluba sa "San Paola" brani Pepe Rejna.



Fiorentina, naših Adema Ljajića i Nenada Tomovića, posle fantastičnog drugog dela sezone u novoj ima želju da obezbedi Ligu šampiona. U tim Vinčenca Montele stigao je Mario Gomes, kao zamena za Stevana Jovetića.



Vezu je pojačao Josip Iličić iz Palerma, ali i iskusni Hoakin koji je stigao iz Malage.



Nova lica u italijanskoj Seriji A su ekipe Sasuola, Livorna i Verone.

| by

0

Ligue 1: Monako i Tuluz bez golova

Fudbaleri Monaka i Tuluza igrali su večeras bez golova, u prvoj utakmici trećeg kola prvenstva Francuske.




Domaći navijači očekivali su efikasnu pobedu "Kneževa", predvođenih jednim od najboljih svetskih napadača Radamelom Falkaom, međutim, defanzivni Tuluza su uspeli da sačuvaju svoju mrežu.



Ceo meč za Tuluz odigrao je bivši defanzivac Crvene zvezde Uroš Spajić, dok je Pavle Ninkov bio na terenu do 74. minuta. Monako je i remijem preuzeo čelo tabele francuske Lige 1 sa bodom prednosti nad Olimpikom iz Liona.



Subota:

Valensijen - Olimpik Marsej

Gengan - Lorijan

Evijan - Ren

Bordo - Bastija

Monpelje - Sošo

Olimpik Lion - Rems

Nedelja:

Lil - Sent Etjen

Ažaksio - Nica

Nant - Pari Sen Žermen.



Tabela: Monako 7 bodova, Olimpik Lion, Olimpik Marsej i Sent Etjen po 6, Nant, Valensijen, Ren, Rems, Lil, Bastija, Lorijan i Nica po 3, itd.

| by

0

La Liga: Hetafe i Almeria remizirali

Fudbaleri Hetafea i Almerije odigrali su nerešeno 2:2 u prvoj utakmici drugog kola španske Primere.




Obe ekipe došle su tako do prvih bodova u ovoj sezoni.



Almerija do prednosti došla golom Rodriga Lozana u 30. minutu, da bi Anhel Lafita doneo izjednačenje domaćinu dva minuta kasnije. Gosti su do poluvremena ponovo došli do prednosti, a strelac je bio Fernando Sorijanao u 37. minutu. Konačan rezultat postavio je Dijego Kastro u 83. minutu iz jedanaesterca.



U drugom meču kola, Atletiko Bilbao je savladao Osasunu. Alehandro Aribas je u 31. minutu auto golom doveo domaće u vođstvo, da bi trijumf potvrdio De Markos u 82. minutu.



Petak:

Hetafe - Almerija 2:2

Atletik Bilbao - Osasuna (u toku)

Subota:

Elče - Real Sosijedad

Espanjol - Valensija

Viljareal - Valjadolid

Nedelja:

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano

Levante - Sevilja

Malaga - Barselona

Betis - Selta

Ponedeljak:

Granada - Real Madrid

| by

0

Bundesliga: Dortmund tri od tri

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda zabeležili su i treću pobedu u novoj sezoni Bundeslige. U prvom meču kola savladan je Verder minimalnim rezultatom.




Ceo meč za domaće, na krcatom Signal Iduna Parku, odigrao je Neven Subotić, dok je Aleksandar Ignjovski prvi poraz svog tima posmatrao sa klupe.



Ekipa Jirgena Klopa je gotovo svih 90 minuta napadala, ali lopta nije 'htela' u gol sve do 55. Groskrojc je proigrao Rojsa, a ovaj samo zavrnuo na pet metara do samog Levandovskog koji postiže svoj drugi gol u novoj sezoni.



1



Petak:

Borusija Dortmund - Verder 1:0

Subota:

Bajern Minhen - Nirnberg

Hanover - Šalke

Hofenhajm - Frajburg

Bajer Leverkuzen - Borusija (M)

Majnc - Volfsburg

Herta - Hamburg

Nedelja:

Braunšvajg - Ajntraht

Augsburg - Štutgart

Tabela:

1. Borusija (D) 3 3 0 0 7:1 9

2. Bajern M. 2 2 0 0 4:1 6

3. Bajer L. 2 2 0 0 4:1 6

4. Majnc 2 2 0 0 5:3 6

5. Verder 3 2 0 1 2:1 6

6. Herta 2 1 1 0 8:3 4

7. Hofenhajm 2 1 1 0 7:3 4

8. Volfsburg 2 1 0 1 4:2 3

9. Borusija (M) 2 1 0 1 4:3 3

10. Hanover 2 1 0 1 2:3 3

11. Nirnberg 2 0 2 0 4:4 2

12. Hamburg 2 0 1 1 4:8 1

13. Šalke 2 0 1 1 3:7 1

14. Štutgart 2 0 0 2 2:4 0

15. Braunšvajg 2 0 0 2 1:3 0

16. Frajburg 2 0 0 2 2:5 0

17. Augsburg 2 0 0 2 0:5 0

18. Ajntraht 2 0 0 2 1:7 0

| by

0

Sprema se doček za Bejla

Najskupocenija fudbalska saga ovog leta, napokon, bliži se svom kraju.




Na stadionu Reala iz Madrida u toku dana postavljana je velika bina, a kako prenose španski novinari čeka se samo da Garet Bejl sleti u prestonicu Španije



Totenhem je, navodno, pristao na cifru od 99 miliona evra za Velškog reprezentativca, koga od petka nema na slikama na zvaničnom sajtu 'Pevaca', a iz prodaje je povučen i njegov dres. Ostaje da se vidi da li će Bejl postati novi rekorder svetskog fudbala po količini novca izdvojenoj za transfer.



Ukoliko se sve ovo ispostavi kao tačno, Garet če biti četvrto pojačanje Reala.



Pre njega su u klub stigli Isko, Iljarmendi i povratnik Danijel Karvahal, za čije je transfere izdvojeno blizu 60 miliona evra.

| by

0

Zvezda ponovo u napadu na Karadžića

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić obratio se, kako se navodi na internet stranicama tog kluba, "u ime rukovodstva kluba i milionske armije navijača".




Njegovo obraćanje upućeno je svim članovima Superlige Srbije.



"Crvena zvezda poziva fudbalske klubove da utakmice 3. kola Jelen Superlige počnu sa šest minuta zakašnjenja u znak protesta protiv stanja u srpskom fudbalu, i kao podrška zahtevima za promene u fudbalskoj organizaciji, odnosno najvažniju od njih – odlazak Tomislava Karadžića", piše u saopštenju.



Saopštenje predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića prenosimo u celini i bez ispravki.



"FK Crvena zvezda poziva fudbalske klubove da utakmice 3. kola Jelen Superlige, koje se održavaju 24. i 25. avgusta 2013. godine, počnu sa ŠEST MINUTA ZAKAŠNjENjA u znak protesta protiv stanja u srpskom fudbalu, i kao podrška zahtevima za promene u fudbalskoj organizaciji, odnosno najvažniju od njih – odlazak Tomislava Karadžića.



FK Crvena zvezda se zahvaljuje svim klubovima, fubalskim sudijama, gledaocima i javnosti koji su podržali akciju ”Pet minuta za spas srpskog fudbala” koja je održana 17. i 18. avgusta 2013. godine. Očigledno je da poruku da su srpskom fudbalu neophodne promene nije razumeo samo onaj zbog kojeg se naš sport nalazi u situaciji u kojoj je danas – predsednik FSS, Tomislav Karadžić.

Tomislav Karadžić nije ni pokušao da, zajedno sa svima koji su nezadovoljni, pronađe rešenje koje je u interesu fudbala. Time je samo potvrdio da mu nije mesto u fudbalu, da je najveći krivac za krizu u kojoj se nalazimo i da mu je fotelja važnija od budućnosti fudbala. Način na koji je Tomislav Karadžić napao potpredsednike Crvene zvezde još jednom nas je učvrstio u ideji da čoveku koji je najveći problem srpskog fudbala što pre vidimo leđa.



Apelujemo na fudbalske sudije da odbiju da sprovode naređenje FSS odnosno Sudijske komisije o dodeljivanju žutog kartona kapitenu ekipe koji ne izvede svoj tim na teren u vreme koje je predviđeno za odigravanje utakmice. Ovo naređenje nije u skladu sa fudbalskim propisima, ni domaćim, ni međunarodnim, i predstavlja pokušaj da se zastraše sudije i klubovi zbog čega će naredbodavci, pre ili kasnije, odgovarati. Takođe, pozivamo FSS da ne obmanjuje javnost tvrdnjama da će takmičenje biti neregularno zbog toga što sve utakmice ne počinju u isto vreme!? Naše takmičenje je neregularno zbog nameštenih utakmica, sudijskog protežiranja pojedinih klubova i uticaja rukovodstva FSS na takmičenje, iza čega stoji upravo Tomislav Karadžić, a ne zbog vremena u kome počinju utakmice.



Zato pozivamo fudbalske klubove da nastavimo sa našom protestnom akcijom i da utakmice narednog kola Jelen Superlige počnemo sa šest minuta zakašnjenja. Naš protest treba da bude miran i dostojanstven jer je u interesu fudbala. Novim protestom pokazujemo da nas pretnje nisu uplašile i da nećemo stati sve dok Tomislav Karadžić ne napusti srpski fudbal."

| by

0

Srpski odbojkaši izgubili maksimalno 3-0 od Čeha

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Svitavi od domaće selekcije Češke sa 3:0 (25:21, 25:19, 25:13),




Ovo je bila druga od tri prijateljske utakmice u okviru priprema za prvenstvo Evrope.



Po završetku susreta ekipe su odigrale i četvrti set koji je pripao Srbiji ( 25:15). Prvi prijateljski meč protiv Češke odbojkaši Srbije su u četvrtak dobili sa 3:2, a treći i poslednji nacionalni timovi će odigrati u subotu od 18 sati u gradu Hradec Kralove.