| by

0

Dragan Đurić podržao ideju o privatizaciji

Predsednik Partizana Dragan Đurić podržao je ideju privatizacije koju je pre nekoliko dana najavio potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.




Vučić je izjavio da bi dva najveća srpska kluba, Partizan i Crvena zvezda mogli da budu uspešno privatizovani.



"Podržavamo privatizaciju Partizana i Zvezde, jer je to jedino rešenje za napredak klubova. Na taj način moći ćemo da poslujemo profitabilno. Privatizacija bi bila najbolje rešenje i za državu i za klubove", rekao je Đurić.



"Mi u Partizanu smo u poslednje tri godine poslovali sa dobitkom, ali potrebne su promene u načinu funkcionisanja", dodao je prvi čovek Partizana.

| by

0

Srbija protiv Velsa za ponos

Brazil nećemo videti, ali reprezentacija Srbije ima još dva meča da pokaže da se od ovog tima u budućnosti može očekivati uspeh.




Srpski fudbaleri u utorak veče od 20:45 igraju u Kardifu protiv Velsa, pretposlednji meč kvalifikacija za Mundijal.



Srbija je u prethodnih osam mečeva osvojila isto toliko bodova, a najbolji meč u kvalifikacijama odigrala je upravo protiv Velšana, koje je deklasirala sa 6:1 u Novom Sadu.



Međutim, od tada su prošla 364 dana, a naš tim je u međuvremenu pobedio samo jednom. Ni Velšani nisu blistali, ali su osvijili šest bodova. Zanimljivo, sve tri pomenute pobede selekcije su ostvarile protiv Škotske.



Selektor Siniša Mihajlović je uoči meča izjavio da tim želi dostojno da se oprosti od kvalifikacija, a prema onome što su rekli pobeda je u mislima i najiskusnijima, kapitenu Branislavu Ivanoviću i Aleksandru Kolarovu.



Velšani, koji će skoro izvesno krenuti bez najveće zvezde Gareta Bejla, imaju poseban motiv, revanš za debal u Novom Sadu.



Grupa A:

20:30 Makedonija – Škotska

20:45 Vels – Srbija



Tabela:

1. Belgija 8 7 1 0 15:2 22

2. Hrvatska 8 5 2 1 11:5 17

3. Srbija 8 2 2 4 10:10 8

4. Makedonija 7 2 1 4 5:8 7

5. Vels 7 2 0 5 7:16 6

6. Škotska 8 1 2 5 4:11 5

| by

0

Nadal je novi kralj US Opena

Đoković - Nadal 1:3 (2:6, 6:3, 4:6, 1:6) Rafael Nadal osvajač je ovogodišnjeg Ju-Es opena. Posle velike borbe i atomskog tenisa, Španac je savladao Novaka Đokovića i osvojio 13. gren slem u karijeri. Veliki broj grešaka i neiskorišćene prilike, uz fantastičnu igru Nadala, koštale su Novaka nove titule.



Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo drugi put u karijeri da osvoji Ju-Es open, pošto je u finalu turnira u Njujorku izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:1.




Đoković i Nadal su publici u Njujorku priredili još jedan epski meč koji će se definitivno dugo pamtiti. U pojedinim momentima nivo tenisa koji su igrali Španac i Srbin bio je gotovo perfektan, kao da se radilo o nekoj video igrici, a ne "samo" o dva najbolje rangirana igrača sveta.



Ipak, Nadal je pokazao da je u ovom trenutku u boljoj formi, iako ostaje utisak da je Đoković u trećem setu, kod vođstva od 2:0 propustio sjajnu priliku da potpuno preuzme kontrolu nad mečom i trasira put ka pobedi.



Od sredine trećeg seta španski teniser je igrao sve bolje, udarao lopticu jače i preciznije, a Đoković, očigledno dekoncentrisan, pravio greške u serijama.



Nadalu je ovo druga titula na Ju-Es openu, a prethodnu je osvojio 2010. godine. Đokoviću, koji ima jedan trofej na Flešing Medouzu, ovo je bilo peto finale u Njujorku u karijeri.



"Želim da čestitam Rafi, bio je previše dobar i zaslužio je da osvoji trofej. Bila mi je čast boriti se za ovaj trofej, vratiću se sledeće godine, hvala vam svima na podršci", dostojanstveno je, kao i uvek, poraz prihvatio Đoković.




Španski teniser je istovremeno zabeležio 22. pobedu u 37. duelu sa Đokovićem.



"Svi u mom timu znaju koliko mi je značio ovaj trofej. Niko kao Novak ne ume da podigne moju igru. Novak je zaista fantastičan i siguran sam da će ostati upamćen kao jedan od najboljih tenisera u istoriji", rekao je novi šampion Njujorka Rafael Nadal, koji je pobedu doživeo izuzetno emotivno.



Uprkos porazu, Đoković je plasmanom u finale do daljeg sačuvao prvo mesto na ATP rang listi, ali će Nadal sada imati mali zaostatak za srpskim teniserom.

| by

0

Eurobasket: Tuga u redovima BiH

Neopisiva tuga u redovima reprezentacije BiH posle pobede nad Litvanijom. Selektor Aleksandar Petrović bio je na ivici suza tokom konferencije za novinare. Jedna izgubljena lopta, jedan promašeni šut, to je odredilo našu sudbinu...



Aleksandar Petrović i reprezentacija BiH teško su podneli eliminaciju sa Evropskog prvenstva u košarci.




"Ovo je veoma tužan trenutak... Kada sam video igrače u svlačionici, nije mi bilo lako. Što se tiče utakmice, znali smo da moramo pogoditi nekoliko ludih šuteva, to smo učinili. Jedna izgubljena lopta, jedan promašeni šut, to je odredilo našu sudbinu", rekao je Petrović.



"Igrali smo punim srcem i moje je mišljenje da je Bosna i Hercegovina moralni pobednik ovog Evropskog prvenstva. Možda je moja greška što nisam postavio nijedan tajm-aut za završnicu, ali potrošio sam ih zbog toga jer su igrači preklinjali da ih ranije iskoristim, jer su bili umorni. Žao mi je zbog svega, zbog igrača, žao mi je zbog jedna napaćene zemlje koja se toliko raduje sportskim uspesima", rekao je Petrović.

| by

0

Zvezda u retro dresovima u čast "Marakane"

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu će igrati u posebnim retro dresovima na meču sa Donjim Sremom u čast jubileja beogradske “Marakane”.




‘Crveno-beli’ su odlučili da ceo septembar bude u znaku jubileja, 50. rođendana svog stadiona, a za tu priliku su od Pume dobili dve garniture specijalno dizajniranih dresoa, koje će nositi samo u ovom mesecu.



Radi se o potpuno crvenim domaćim i belim gostujućim dresovima, u retro stilu, koji na grudima imaju stilizovano slovo M, koje označava “Marakanu”.



U klubu su, takođe, blizu odluke da povodom jubileja nagrade i navijače besplatnim ulazom na meč sa Donjim Sremom, koji se igra u subotu.