| by

0

Kojić i Luka blizu Humske

Nemanja Kojić i Predrag Luka mogli bi u četvrtak da postanu igrači beogradskog Partizana, po pisanju B92.



'Crno-beli' su u prelaznom roku ostalli bez trojice napadača pa su im klasičan špic i još jedan ofanzivni fudbaler potrebni a obojica bi mogli da stignu sa Banjice.

'Crno-beli' su u Turskoj, kao i 'Građevinari', zvaničnih izjava nije bilo ali se nezvanično saznaje da su fudbaleri Rada 'na putu ka Humskoj'.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je pre dva dana da se razmišlja o igračima iz Srbije a, kako sada stvari stoje, pojačanja će najverovatnije stići iz istog grada.

Predrag Luka, o čijem se dolasku u Partizan dosta pisalo na početku prelaznog roka, je bočni napadač, rođen je 1988. godine u Požarevcu a na 15 utakmica u dresu 'Građevinara' u polusezoni je četiri puta bio strelac.

Nemanja Kojić je klasičan špic, rođen u Loznici 1990. godine, mladi je reprezentativac Srbije, u 15 nastupa za ekipu Rada prethodne jeseni postigao je pet golova.

| by

0

Remi na Emiratima, MJ ide ka tituli

Posle 24. kola engleske Premijer lige, lider Mančester Junajted ima sedam bodova više od šampiona Sitija. Sredu su obeležili remiji londonskih velikana.



Junajted je golovima Vejna Runija posle porekreta savladao Sautempton, a u derbiju kola Arsenal i Liverpul su igrali 2:2, iako su oba tima imala po zicer za pobedu.

Kikseve su napravila druga dva londonska kluba, Čelsi i Totenhem osvojili su samo po bod na gostovanjima Redingu (2:2) i Noriču (1:1). Everton je savladao VBA 2:0, dok je Fulam nadigrao Vest Hem 3:1.

Derbi kola odigran je na Emiratima gde su Arsenal i Liverpul odigrali sjajan meč. Gosti su briljirali u prvih sat vremena, poveli već u petom minutu preko Luisa Suaresa, a potom u 60. golom Džordana Hendersona duplirali vođstvo.



Međutim, "redsi" su tada stali, da bi za sedam minuta Arsenal izjednačio. Blistao je Olivije Žiru koji je u 64. minutu smanjio svojim petom golom na poslednja četiri meča, a onda samo dva minuta kasnije asistirao prvom strelcu ekipe Tiu Volkotu za 2:2.

U nastavku je Žiru propustio zicer za preokret, a u finišu Suares nije iskoristio grešku rivala da ipak donese pobedu Liverpulu.

Sautempton je poveo već u trećem minutu na Old Trafordu, ali je Junajted već do 27. minutu preokrenuo rezultat. Blistao je Vejn Runi sa dva gola na asistencije Šinđija Kagave i Patrisa Evre. Gosti su u nastavku igrali sjajan presing, imali 14 šuteva, ali je odbrana Junajteda na čelu sa Nemanjom Vidićem odolela do kraja.

Čelsi je imao dva gola prednosti u Redingu do poslednja tri minuta, a u London se vraća sa samo jednim bodom. Huan Mata golom u prvom i Frenk Lampard pogotkom u drugom poluvremenu su najavili laku pobedu "plavaca", ali su prerano stali.



Domaćin je u finišu stigao do prva dva šuta u okvir gola i oba puta stigao do pogotka. Junak je bio dvostruki strelac Adam Le Fondr, kojem je oba gola namestio Hope Akpan.

Totenhem se okliznuo i treći put u nizu osvojio samo bod. Norič je poveo u 32. minutu golom Veslija Hulahana, da bi Spursi do remija stigli nakon velikog pritiska u poslednjih pola sata.

Bod gostima doneo je Geret Bejl koji je dobio loptu na sredini terena, pretrčao jednog rivala, stigao do kaznenog gde je iako između tri rivala snažnim udarcem zatresao mrežu. Debitovao je Nemac Luis Holtbi.

Fulam je bez mnogo problema slavio u malom londonskom derbiju. Dimitar Berbatov je doneo prednost Fulamu u desetom minutu, da bi Kevin Nolan izjednačio u trećem minutu nastavka.

Međutim, samo minut kasnije Ugo Rodaljega je vratio prednost domaćinu, a pobedu potvrdio Džoui O'Brajen autogolom u 90. minutu.

Premijer liga, 24. kolo:
Arsenal - Liverpul 1:2
Žiru 65, Volkot 67 - Suares 5, Henderson 60
Everton - VBA 2:0
Bejns 29, 45p
Norič - Totenhem 1:1
Hulahan 32 - Bejl 80
Fulam - Vest Hem 3:1
Berbatov 10, Rodaljega 49, O'Brajen 90 - Noaln 48
Mančester Junated - Sautempton 2:1
Runi 8, 29 - Rodriges 3
Reding - Čelsi 2:2
Le Fondr 87, 90 - Mata 45, Lampard 66

utorak:
Aston Vila – Njukasl 1:2
KPR – Mančester Siti 0:0
Stouk – Vigan 2:2
Sanderlend – Svonsi 0:0

| by

0

KK: Real i Barsa nerešeno u Madridu

Fudbaleri Real Madrida i Barselone odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) u 222. ’el klasiku’ u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja.



U uzbudljivom meču sa mnogo šansi gosti iz Katalonije poveli su golom Seska Fabregasa u 50. minutu, a mladi štoper Rafael Varan doneo je izjednačenje Madriđanima u 81. minutu.

U drugom polufinalnom meču u četvrtak se sastaju Atletiko Madrid i Sevilja. Revanši su na programu 27. februara.

Početak meča obeležio je pritisak Reala preko Ronalda, ali bez opasnosti po gol Pita. Sa druge strane, Barselona je usposatvila svoj sistem "tika-taka" koji nije oduševio publiku na Bernabeu. Najbolju šansu u prvih 15 minuta propustio je Đordi Alba, koji je očajno šutirao posle dodavanja Mesija.

Real je dominirao u prvom poluvremenu, konstantno napadao, ali je Barselona odolevala. Međutim, Barsa je imala bolje šanse za gol, prvo je u 20. minutu Ćavi iz slobodnog udarca pogodio okvir gola, a samo tri minute kasnije posle loše povratne lopte Karvalja ka Lopesu, Mesi je stigao do lopte, ali ju je sa gol linije izbacio Varan.

Prvu šansu u nastavku imao je Benzema, ali je šutirao preko gola. Na drugoj strani prilika nije propuštena i gosti su u 50. minutu stigli do vođstva – Kaljehon je izbio loptu, a Mesi joj je presekao put i čini se nehotice dodao do Fabregasa, odbrana Reala bila je skamenjena ali ofsajda nije bilo, a Sesk je rutinski poslao loptu iza leđa golmana Lopesa.

Malo je nedostajalo da Fabregas nedugo zatim duplira prednost Barse, ali je Varan u poslednjem trenutku idealno uklizao i izbio loptu.

Real je ogromnu priliku za izjednačenje imao u 60. minutu. Dugo su domaći gradili akciju, na kraju je Esijen centrirao sa desne strane, a Ronaldo je sa pet metara glavom poslao loptu pored gola.

U 66. minutu savršeno dodavanje Kedire u prostor na desnoj strani za Ozila, on je po zemlji prebacio loptu na drugu stranu, ali je Pike izvarednim klizećim startom sprečio gol Ronalda.

Prethodno je Alveš uputio snažan udarac ka golu Lopesa, ali je golman Reala bio oprezan.

Došao je red na Barsu i pravo je čudo kako gosti u narednih pet minuta nisu dakli bar jedan gol. Prvo je lopta okrznula prečku nakon ubacivanja Alveša i šuta Fabregasa, a u 72. minutu Pedro je u kontri imao situaciju ’jedan na jedan’ i sve vreme ovog sveta, ali je šutirao pored gola.

Imala je Barsa još jednu šansu, golman Lopes je pravovremeno istrčao i sprečio Mesija da postigne gol, a onda su Katalonci kažnjeni za sve propuštene prilike,

Igrao se 81. minut, Ozil je centrirao sa desne strane, a 19-godišnji Rafael Varan pobegao je svojim čuvarima i glavom je savladao Pinta (1:1).

Interesantno je da je Varan drugi najmlađi strelac u istoriji 'el klasika', jedini mlađi od njega kada je dao gol bio je Lionel Mesi. Do kraja meča jedinu pravu priliku imao je Alba, ali je Lopes odbranio njegov udarac.

Na kraju, Ronaldo je svoj 600. zvanični meč u karijeri završio bez gola, a Mesi nije uspeo da se izjednači sa Di Stefanom po broju golova u 'el klasiku'. Argentinac ima 17 i nedostaje mu još jedan da se izjednači sa Di Stefanom.

Barsa će biti zadovoljnija pred revanš kod kuće jer ga dočekuje sa nerešenim rezultatom i postignutim golom u gostima.

Real Madrid: Lopes - Esijen, Karvaljo, Varane, Arbeloa - Kedira, Ćabi Alonso, Kaljehon (Modrić 58'), Ozil - Ronaldo, Benzema (Iguain 63');
Barselona: Pinto - Alveš, Pike, Pujol, Alba - Buskets, Ćavi, Fabregas (Alkantara 85'), Inijesta - Mesi, Pedro (Aleksis 76').

| by

0

Mamić prodao Kovačića Interu!

Zdravko Mamić nastavlja da dominira sa prodajom svojih igrač velikim evropskim klubovima, Inter je kupio Matea Kovačića za 11 miliona evra.




Kovačić je napustio pripreme Dinama u Međugorju i otišao u Milano na lekarske preglede. Mladi fudbaler je jedan od najvećih hrvatskih talenata, potencijalni naslednik Luke Modrića.

Hrvatski mediji smatraju da Inter 18-godišnjeg Kovačića dovodi kao rezervu u slučaju da propadne posao sa Korintijansom oko transfera Paulinja. Inter je u sredu doveo i Zdravka Kuzmanovića.

"Neroazuri" su se odlučili za veliko renoviranje veznog reda, s obzirom da su proteklih dana tim napustili Vesli Snajder koji je otišao u Galatasaraj i Filipe Kutinja koji je prešao u Liverpul.

Transfer Kovačića može da naraste do 15 miliona evra, u zavisnosti od igara mladog fudbalera. Ove sezone Mamić je već napravio nekoliko zanimljivih transfera, Domagoj Vida je otišao u Dinamo Kijev, a Milan Badelj u Hamburger SV.

| by

0

EK: Zvezda srušila Uniks u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Uniks sa 81:73 u utakmici četvrtog kola L grupe LAST 16 faze Evrokupa.



Presudna je bila treća deonica, u kojoj su domaći odigrali briljantnu odbranu i dobili je sa 22:7.

Zvezda je u dva navrata imala 16 poena razlike, ali ipak nije uspela da nadoknadi zaostatak iz prvog meča u Kazanju, kada je Uniks slavio sa 78:59. Ulm je u drugom meču grupe savladao Galatasaraj 91:70, pa sve ekipe u L grupi imaju skor 2-2.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Igor Rakočević sa 21 poenom (9-15 iz igre, po 3sk. i ast), Raško Katić upisao je 12, Majkl Skot 11 poena, a Boris Savović imao je 9 poena i 8 skokova. Majra Četmen predvodio je Uniks sa 18 poena, Čak Ejdson ubacio je 14, a Vladimir Veremenko 11 poena.

Crveno-beli su odlično šutirali za tri poena, 10-20, naspram Uniksovih 5-19, ali su gosti izveli neverovatnih 34 penala (pogodili 26), dok su domaći šutirali bacanja 11-12.



Zvezda je bolje počela meč i povela je sa 4:0, ali domaći su i dalje bili nervozni, pa je sa Vujukasom na čelu Uniks napravio seriju 9-0. Debitant Samardžiski počeo je u startnih pet, ali nije sačuvao Vujukasa, promašio je jedan šut, pa ga je Katić brzo zamenio.

Napad Zvezde nije bio tečan, Katić je promašio zicer, ali su Subotić i Rakočević trojkama držali domaće u igri. Međutim, Četmen i Lajdej odgovorili su istom merom, a posle ’odbojke’ Kajmakoglua bilo je 19:12.

Pionir nije bio pun kao na meču sa Galatasarajem, ali su navijači bili vrlo bučni i pokušavali su da trgnu svoju ekipu.

Posle tajm auta Vukoičića Zvezda je sa raspoloženim Katićem zaigrala nešto bolje, ali neke početničke greške i loše zagrađivanje pod sopstvenim košem koštali su domaće zaostatka od šest poena posle prve deonice – 26:20.



Crveno-beli su vezanim trojkama Simonovića i Savovića počeli drugu deonicu, ali i dalje je škripalo u odbrani – Braun je očajno branio ’pik-en-rol’, pa je Uniks poenima iz reketa i sa penala čuvao šest poena viška.

Gosti su bili veoma precizni sa distance, a posle pogotka Vilkinsona stvorili su i deset poena viška (40:30).

Međutim, Zvezda je odgovorila serijom 7-0, počeo je Rakočević skok-šutom, zatim je Lazić dao trojku u polukontri, a zatim je Rakočević položio loptu u koš za 40:37 i Aco Petrović tražio je tajm aut.

Navijači su dali krila igračima Zvezde, pa ni minut odmora nije prekinuo seriju – Nelson je pogodio dva penala, a Savović je zakucao za vođstvo domaćih posle dugo vremena (41:40).

Imali su crveno-beli šansu da odu na odmor sa prednošu, gosti su delovali pogubljeno, ali su domaći sa tri izgubljene lopte propustili svoju priliku – 43:41 za Uniks posle 20 minuta.



Zvezda je furiozno počela drugo poluvreme – presingom na polovini rivala iznudili su dve-tri izgubljene lopte, Samardžiski i Skot bili su sigurni sa penala, Rakočević je ukrao loptu i pogodio, a posle Skotove trojke bilo je 50:43.

Zatim je i Cvetković položio na drugi obruč za seriju 11-0 posle koje je Zvezda povela 52:43 i Petrović je zatražio tajm aut. Ekipa Vlade Vukoičića je preko inspirisanog Skota i Rakočević stigla do 56:43, ali je dvema izgubljenim loptama u nizu propustila priliku da se još više odlepi.

Međutim, domaći su igrali fantastično u odbrani i Uniks je do poena dolazio samo slobodnim bacanjima. Posle trojke Rakočevića i pogotka Katića Zvezda je imala 16 poena viška (63:47), a onda je Vilkinson trojkom prekinuo osmominutni post gostiju u koševima iz igre. Rezultatom 63:50 završila se treća četvrtina koju je Zvezda dobila sa 22:7.

Crveno-beli su pokušali da nastave sa agresivnom igrom u odbrani, ali sudijski kriterijum to nije dozvoljavao, pa je domaći tim već posle dva i po minuta igre ispunio bonus.



Posle nešto dužeg perioda dobre igre u napadu, Zvezdi je nestalo daha – ponovo je bilo +16 posle trojke Radivojevića (66:50), ali je Ejdson ubacio osam uzastopnih poena (dve trojke) i smanjio razliku na deset poena (69:59).

Uniks je uspeo da uvede utakmicu u nešto mirniji ritam, a sudije su maltene svaki kontakt kažnjavale faulom, pa su gosti mnogo lakih poena postigli sa linije penala.

Rakočević i Cvetković dali su trojke u poslednjim sekundama napada, pogodio je i Savović iz teške pozicije, ali je Uniks sa linije slobodnih bacanja držao priključak i na kraju je Zvezda slavila sa osam poena razlike – 81:73.

| by

0

DV: Svako ima pravo na loš ukus

Trener Partizana Duško Vujošević reagovao je na izjavu Miroslava Nikolića da se ljuti i kada mu neko kaže dobar dan, rekavši da svako ima pravo na loš ukus.



Vujošević se još jednom osvrnuo na neukusno navijanje kojim je dočekan na utakmici protiv Radničkog.

"To što je neko pomislio da je to jako duhovito govori o njemu, ali naravno, svako ima pravo na svoj loš ukus. Jednostavno bi bilo nazvati to samo prostaklukom, ovo više govori o stanju duha", rekao Vujošević.

"To je poznata tužna priča o stanju naših sredina koju je jedan naš književnik opisao u knjizi "Filozofija palanke. Kragujevac je bio prestonica Srbije, za mene je uvek grad, a to mišljenje neće promeniti nekoliko primitivnih i zaostalih kabadahija", dodao je Vujošević.

Vujošević je odgovorio i direktno Nikoliću.

"Povodom jako duhovitog komentara mog kolege Miroslava Nikolića da se ljutim kad mi nazovu dobar dan, moram da kažem da sam, bez obzira koliko iskustva imam, iznenađen primitivnim ponašanjem grupe navijača u Kragujevcu. Odštampane majice i uvežbani slogani govore da tu nije bilo spontanosti, već da je na žalost dobro organizovano i unapred smišljeno. Otprilike i znam ko je to uradio", rekao je trener Partizana.

Navijači Radničkog su u nedelju nosili majice sa uvredljivom porukom Vujoševiću, obukao ju je i košarkaš Kragujevčana Nenad Miljenović, ali se izvinio rekavši da nije video šta piše.

| by

0

KAN: Togo uz Slonove u četvrtfinale

Poznati su svi četvrtfinalisti Kupa afričkih navija, Obali Slonovače iz grupe D se pridružio Togo.



Alžir je 15-ak minuta pre kraja meča sa Obalom Slonoveča imao dva gola prednosti, ali je na kraju osvojio samo bod (2:2).

Zahvaljujući tome, Togo se plasirao u četvrtfinale odgiravši 1:1 protiv Tunisa. Uoči poslednjeg kola u Grupi D Togo i Tunis imali su po tri boda i međusobni duel za plasman.

Togo je sjajno krenuo i zahvaljujući previdu sudija poveli golom Serge Gakpea, iako je bio u ofsajdu prilikom pasa Emanuela Adebajora.

Ipak, već u 30. minutu Tunis je izjednačio preko Kaleda Muelija koji je realizovao penal. Do kraja meča nije bilo golova, Togo se branio žestokom igrom koja je rezultovala sa šest žutih kartona, i izborio četvrtfinale zahvaljujući boljoj gol razlici.



U drugom meču grupe Alžir je u finišu ostao bez već viđene pobede. Tim sa severa kontinenta odigrao je sjajno protiv lidera grupe Obale Slonovače i u roku od samo šest minuta stekao dva gola prednosti.

U sedmom minutu meča Rijand Budebuz je pogodio stativu iz penala, a njegovu grešku ispravio je sat vremena kasnije njegova zamena Sofiane Feguli, takođe sa bele tačke.

Samo šest minuta kasnije El Arabi Sudani je iskoristio sjajan centaršut sa desne strane i glavom savladao nemoćnog Jeboaha.

Međutim, u poslednjih 15 minuta Obala Slonovače je izbegla poraz. U 77. minutu Didije Drogba je smanjio na 2:1, sa konačan rezultat već tri minute kasnije postavio je Vilfred Boni.

Obala Slonovače će u četvrtfinalu igrati protiv Nigerije, dok će rival Togu biti Burkina Faso. Domaćin Južna Afrika će igrati protiv Malija, a rival Gani biće iznenađenje šampionata Zelenortska ostrva.

| by

0

Tipsarević dobio spozora iz Rusije

Srpski teniser Janko Tipsarević dobio je novog sponzora, on je novo zaštitno lice ruske brokerske kompanije Insta Foreks iz Kalinjingrada.



Ruska kompanija je u Tipsareviću prepoznala vrednosti koje i sama ističe, veliko samopouzdanje i fokusiranost na vrhunske ciljeve.

InstaForeks Janka opisuje kao jednog od najboljih tenisera sveta, Dejvis kup šampiona, koji je već deset godina u vrhu svetskog tenisa.

Ističu njegovu svestranost, interesovanje za muziku, nemačku i rusku filozofiju i jedinstvenost na sportskom terenu.

| by

0

Ratko Varda tri meseca van terena

Centar Radničkog iz Kragujevca Ratko Varda tri meseca će odsustvovati sa parketa zbog povrede Ahilove tetive.



Varda se povredio u prvom poluvremenu meča sa Partizanom u ABA ligi i nažalost se ispostavilo da je povreda teže prirode.

Zato će centar Radničkog morati na operaciju i sva je prilika da će propustiti najvažnije mečeve u sezoni.

U dosadašnjem toku ABA lige Varda prosečno ima 9.7 poena i 2.9 skokova za 17.5 minuta na parketu.

| by

0

UEFA: Ovog puta bez kazne za Srbe

Disciplinska komisija UEFA nije izrekla kaznu nijednom srpskom klubu na januarskom zasedanju.



Kazne su dobili Lacio, Totenhem i Maribor, zbog ponašanja navijača tokom jesenje faze Lige Evrope.

Lacio je dobio dve odvojene kazne za mečeve sa oba pomenuta rivala, čije su pristalice doprinosile liošoj atmosferi, koja je obeležila grupu J tokom prve faze.

Lacio je dobio dvogodišnju uslovnu kaznu zbog rasističkih pokliča na meču sa Mariborom, uz dodatnih 50 hiljada evra zbog pirotehnike i nesportskog ponašanja.

Mariborski klub je zbog pirotehnike i bacanja predmeta u teren dobio kaznu od 17 hiljada evra.

Na meču sa Totenhemom Laciovi navijači su za isti set problema (rasizam, pirotehnika, predmeti ubačeni u teren), plus kasnu predaju sastava tima i kašnjenje u dolasku na stadion, ukupno kažnjen sa 90 hiljada evra.

Za isti meč londonski klub je kažnjen sa 10 hiljada evra zbog nereda na tribinama.

Svi klubovi imaju tri dana da se žale na odluke Disciplinske komisije.

| by

0

Miljenović se izvinio Vujoševiću

Košarkaš Radničkog Nenad Miljenović izvinio se Dušku Vujoševiću i Partizanu zbog uvredljive majice koju je obukao nakon duela dva tima u Kragujevcu.



Navijači Radničkog su tokom derbija ABA lige nosili majice sa uvredljivom porukom Vujoševiću, a posle utakmice su ih bacili igračima i jednu je obukao Miljenović, doskorašnji igrač Partizana.

"Obraćam se povodom moje objavljene slike na pojedinim sajtovima. Postala je praksa da nam verni navijači Radničkog bacaju majice posle utakmice koje mi oblačimo i slavimo sa njima. Nakon utakmice sa Partizanom, bačene su nam majice čiji natpis nisam video i jednu od njih nesvesno obukao".

"Čim sam video natpis na majici, skinuo sam je ne želeći da vređam bivšeg trenera i klub u kome sam bio. Nikada nisam
i neću vređati druge klubove i ljude koji rade u njima, pogotovo ne klubove u kojima sam bio. Izvinjavam se ako sam bilo koga uvredio jer mi to nikako nije bila namera. Sa Partizanom sam se rastao u prijateljskim i lepim odnosima i želim da tako i ostane", napisao je Miljenović na tviteru.

Miljenović je početkom sezone napustio Partizan mt:s nezadovoljan minutažom kod Vujoševića, te prešao u kragujevački tim. U Partizan je stigao 2011. godine iz omladinskog tima FMP Železnika, kao jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša.

| by

0

Anelka zvanično u Juventusu

Italijanski fudbalski gigant Juventus saopštio je da je francuski napadač Nikolas Anekla zvanično novi igrač tima.



Anelka je u Torino stigao na šestomesečnu pozajmicu iz kineskog Šangaj Šenšue za oko 600.000 evra, sa opcijom ostanka u Juventusu još godinu dana.

Juven je Anelku doveo kao prelazno rešenje do leta, kada će "staru damu" da pojača Španac Fernando Ljorente, koga nisu uspeli da dovedu sada u januaru.

Francuz je od januara prošle godine član Šangaja, za koji je igrao sa bivšim saigračem iz Čelsija Didijeom Drogbom, ali obojica bili nezadovoljni u Kini zbog neisplaćenih zarada. Zbog toga je Drogba napustio Šangaj i pre nekoliko dana prešao u Galatasaraj.

Za Juventus je dolazak Anelke bio jedan od prioriteta jer on ima pravo da bude registrovan za Ligu šampiona, gde će torinski tim u osmini finala igrati protiv škotskog Seltika u februaru.

Juventus je lider Serije A sa 49 bodova iz 22 kola, tri boda više od prvog pratioca Napolija.

| by

0

Prva pobeda Partizana u Turskoj

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu na pripremama u Turskoj, "crno-beli" su u četvrtom test meču minimalnim rezultatom savladali Karpate iz Ljvova.



Gol za pobedu postigao je Marko Šćepović u prvom poluvremenu, sjajnim udarcem sa 18 metara. Napadač Partizana je tako i treću uzastopnu utakmicu bio strelac.

Pred meč sa Karpatima povredio se prvi golman Vladimir Stojković, umesto koga je na golu bio Nikola Petrović. Partizan sledeći test meč igra u petak protiv austrijske Admire.

Partizan je kontrolisao meč tokom svih 90 minuta (igrao se desetak minuta manje zbog nekoliko nestanaka struje), imao terensku inicijativu, nekoliko šansi, ali je iskoristio samo jednu.

Iako je Partizan skoro kompletno drugo poluvreme proveo na polovini terena rivala, i Karpati su imali svoje šanse, ali Petrović nije morao mnogo da interveniše.

Partizan je u subotu poražen od švajcarskog Ciriha, u nedelju od ukrajinskog Sevastopolja, oba sa 2:1, a u ponedeljak od južnokorejskog Pohang Stilersa sa 3:1.

Nakon toga duela sa Karpatima, "crno-beli" će odigrati još četiri meča u Antaliji, protiv: Admire (1. februar), Đangsu Saintija Dragana Okuke (3. februar), Liteksa koji vodi legendarni Hristo Stoičkov (5. februar) i bivšeg tima Ljubiše Tumbakovića Šandong Lunenga (6. februar) koje vodi Radomir Antić.

Sastavi:

Partizan: Petrović - Marko Živković, Miljković, Ivanov, Aškovski - Smiljanić, Ilić (Knežević 59'), Brašanac, Eliomar Silva (Jojić 59') - Šćepović (Babić 59'), Mitrović (Marković 64'). Klupa: Živković, Stanković, Saša Marković, Jojić, Knežević, Babić.

I poluvreme



Već u prvom minutu Marko Šćepović je imao šansu, nakon pasa Saše Ilića, napadač Partizana šutirao je pored stative. Minut kasnije sa ivice kaznenog prostora pokušao je Aškovski, a nakon intervencije golmana Misaka, odbrana je loptu izbacila u aut.

Partizan je nastavio sa pritiskom, Misak je zaustavio i pokušaj Brašanca, da bi se lopta odbila do Ilića čiji je pokušaj na vreme izblokiran. U četvrtom minutu prvi put su zapretili i Ukrajinci, ali je Lukasa šutirao pored gola.

Novu priliku "crno-beli" su imali u devetom minutu, nakon akcije Ilića do Mitrovića, šut mladog napadača je izblokiran, a usporenu loptu lako je uhvatio golman tima iz Ljvova.

Partizan je u nastavku imao veći posed lopte, ali je sve svodilo na čvrstu borbu na sredini terena. Dok su Karpati pokušavali iz kontranapada, odbrana ponovo blokira pokušaj Mitrovića posle akcije Eliomara i Šćepovića, dok sa druge strane Petrović zaustavlja prodor Štilića.



Nakon desetak minuta pauze i dva prekida zbog nestanka struje u Beleku meč je nastavljen, a u 32. minutu Partizan stiže do prednosti.

Ponovo je strelac Marko Šćepović, treći put na pripremama, koji posle greške dobrane rivala dobio loptu, te sjajnim udarcem sa 18 metara "kiflom" pogodio dalji ugao.

U međuvremenu je šansu za Karpate imalo NN igrač sa brojem 99, čije ime predstavnici ukrajinskog tima nisu želeli da otkriju. Pretpostavlja se da je u pitanju 20-godišnji Kamerunac Arman Ken Ela, koji je u avgustu stigao iz Barselone.

Glavni sudija već odlučuje da ne nadoknadi vreme izgubljeno zbog nestanka struje, pa u 39. minutu meča svira kraj prvog poluvremena.

II poluvreme



Samo što je počelo drugo poluvrmen ponovo je nestalo struje na terenu. Prvi je u nastavku ponovo zapretio Partizan, Mitrović je pokušao sa 20 metara, ali je šutirao pored gola.

Dva minuta kasnije i Ukrajinci su imali šansu, Gladkij je bio u velikoj prilici posle pasa Lukasa, ušao je sa desne strane u kazneni prostor, ali je iako neometan šutirao pored gola.

Tri minute kasnije Partizan je propustio zicer za 2:0. Eliomar je ubacio loptu iz kornera, Ivanov ju je zakačio, ali je ona završila za malo pored stative.

Pola sata pre kraja Vermezović je po tradiciji napravio nekoliko izmena, ušli su Knežević, Jojić i Babić, a izašli Ilić, Silva i Šćepović.

Partizan je dominirao u nastavku meča, redali su se pokušaji, a najbolju šansu je pet minuta pre kraja propustio Jojić koji je primio loptu na oko 16 metara od gola, dobro šutirao, ali je golman Karpata sjajno intervenisao.

| by

0

Euforija u Milanu, stigao Mario

Mario Baloteli konačno je stigao u Milanu, gde su ga već na aerodromu dočekali predstavnici medija, ali i navijači "rosonera".



Baloteli je prešao iz Mančester Sitija za oko 22 miliona evra, a po dolasku u Milano izjavio je da mu se konačno ostvario san da igra za "rosonere".

"Želeo sam da igram za Milan toliko dugo i bilo je nemoguće da to ne učinim. Dugo sam čekao priliku da zaigram u Milanu, sada je iskrsla i odmah sam je iskoristio", rekao je Baloteli na aerodromu.

| by

0

Kutinjo dobio 10-ku u Liverpulu

Brazilski vezni fudbaler Filipe Kutinjo zvanično je prešao iz Intera u Liverpul za 10 miliona evra.




20-godišnji fudbaler je u utorak dobio radnu dozvolu u Engleskoj, a na "Enfild roudu" je dobio dres sa brojem 10.

"Veoma sam srećan, ovo je važan korak u mojoj karijeri. Liverpul je veliki klub sa sjajnim igračima, u Brazilu svi poznaju istoriju Liverpula. Znam da veruju u mene i moju igru", rekao je Kutinjo na predstavljanju u Liverpulu.

Kutinjo je istakao da najviše voli da igra blizu gola, i da je to njegov najjači adut.

"Ja sam igrač koji pravi poteze i igra zajedno sa napadom, dodajem ali i postižem golove. Volim da driblam i igram blizu kaznenog prostora, to je moja snaga. Igrao sam dve i po godine u Italiji i verujem da ću se brzo prilagoditi ovde", rekao je Kutinjo.

| by

0

Kamara: Bolton je veliki klub

Mohamed Kamara stigao je u Englesku, gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Bolton Vonderersima.



Fudbaler iz Sijera Leonea izjavio je da njegov prelazak u Bolton još nije definitivan i ocenio da je taj engleski klub veliki, iako je prošle sezone ispao iz Premijer lige.

Klub iz pregrađa Mančestera proveo je na početku ovog veka 11 uzastopnih sezona u najvišem rangu i dva puta igrao u evropskim kupovima, ali je prošlog leta ispao prvi put od 2001.

"Bolton je veliki, dobar klub. Prošle sezone su ispali iz Premijer lige, ali Čempionšip je takođe jako takmičenje. Nadam se da ću uspeti da se izborim za mesto u timu", rekao je Kamara.

Bolton posle 28 utakmica u drugoj engleskoj ligi zauzima 16. mesto na tabeli sa 34 boda, 13 manje od Midlsbroa, koji je na šestom mestu, koje vodi u baraž za ulazak u Premijer ligu.

Kamara je u sredu napustio bazu Partizana na pripremama u Antaliji i otputovao u Veliku Britaniju.

"Moraćemo da sačekamo i vidimo šta će se desiti, pošto još ništa nije gotovo. Ništa još nisam potpisao", rekao je Kamara.

On je kazao da će se jednog dana možda i vratiti u beogradski klub.

"Nikada se ne zna, možda se jednog dana i vratim", kazao je ovaj 25-godišnji vezni fudbaler i dodao da će Partizan uvek biti u njegovom srcu.

"Partizan će uvek biti u mom srcu, nemam ništa loše da kažem o klubu. Ljudi su bili dobri prema meni, stekao sam mnogo prijatelja. Partizan je veliki klub, ostalo mu je 15 utakmica i mislim da mogu da osvoje titulu u plasiraju se u Ligu šampiona", rekao je Kamara.

Kao posebnu snagu crno-belih, Kamara je naveo to što ima mnogo mladih igrača u ekipi.

"Partizan ima mnogo klinaca u timu. Njima je potrebna podrška, cilj nije uvek postići što više golova. Oni su do sada bili fantastični i moraju tako da nastave", kazao je reprezentativac Sijera Leonea.

Kamara je u Partizan došao 31. avgusta 2010. godine i za klub iz Humske odigrao je 79 utakmica.

| by

0

Povreda Stojkovića, Marković solo

Golman Partizana Vladimir Stojković povredio se na zagrevanju pred test meč protiv Karpata, dok Lazar Marković i dalje trenira samostalno.



Stojković se skoro vratio na teren posle nekoliko meseci pauze zbog preloma ključne kosti.

Sa druge strane, Marković i dalje ne trenira sa prvim timom na pripremama u Antaliji, on i dalje ima problema sa trbušnim zidom, povredom koja ga je mučila i tokom jesenjeg dela prvenstva.

Marković je propustio prvi deo priprema na Tari, bio je na rehabilitaciji u Beogradu, a u Turskoj je tek počeo da polako radi sa loptom.

Talentovani napadač očekuje da se uskoro priključi timskim treninzima, ali ne žuri, kako ne bi pogoršao stanje. Prvobitno je planirano da 3. februara počne sa punim treninzima.

Partizan trenutno igra četvrti test meč u Beleku, rival je ukrajinski Karpati iz Ljvova.

| by

0

Ana i Morita nastavljaju u zoru

Ana Ivanović i Japanka Ajumi Morita nastaviće u četvrtak prekinuti meč na turniru u Pataji.



Dve teniserke duel su započele u utorak, a posle sat i 43 minuta on je prekinut zbog kiše u trećem setu, u kojem još uvek nema brejka.

Prvobitno je nastavak tog duela zakazan za sredu popodne, ali vremenski uslovi na Tajlandu nisu dozvolili da igračice izađu na teren.

Nastavak meča sada je zakazan kao prvi duel programa na glavnom terenu u četvrtak, od 10 časova po lokalno, tj. 4 ujutro po našem vremenu.

Ukoliko sve bude po planu pobednica duela Ivanović – Morita igraće u podne po našem vremenu sa još jednom Japankom, veterankom Kimiko Date, u meču drugog kola.

| by

0

Iz drugog šešira u kvalifikacije

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije saznaće u četvrtak rivale u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj.



Žreb će se održati u sedištu UEFA u Nionu u 9.00, a srpsku delegaciju predvodiće novi selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić.

Srpska selekcija nalazi se u drugom šeširu, dok će se u prvom naći sedam od ukupno osam učesnika ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Izraelu.

Žrebom će biti određeno 10 kvalifikacionih grupa, u dve će biti šest selekcija, dok će preostalih osam imati po pet ekipa.

10 pobednika grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe naći će se u baražu, posle čega će biti poznato sedam učesnika EP, dok je Češka kao domaćin automatski obezbedila učešće.

prvi šešir: Španija, Engleska, Holandija, Italija, Nemačka, Švajcarska, Rusija, Francuska, Švedska i Izrael;

drugi šešir: Rumunija, Srbija, Turska, Ukrajina, Škotska, Portugal, Austrija, Danska, Belorusija i Vels;

treći šešir: Grčka, Slovačka, Belgija, Mađarska, Jermenija, Hrvatska, Norveška, Crna Gora, Finska i Slovenija;

četvrti šešir: Bosna i Hercegovina, Poljska, Gruzija, Island, Moldavija, Republika Irska, Bugarska, Kipar, Makedonija i Letonija;

peti šešir: Severna Irska, Albanija, Farska Ostrva, Litvanija, Azerbejdžan, Kazahstan, Estonija, Malta, Luksemburg, Andora, Lihtenštajn i San Marino.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Češkoj počeće u septembru ove godine, a završni turnir igra se na leto 2015.

| by

0

Preminula od dijetetskog proizvoda

Uzrok smrti maratonke Kler Skvajers na prošlogodišnjem Londonskom maratonu je dijetetski proizvod, koji je sadržavao stimulans DMAA dimetilamilan.



Nesrećna 30. godišnja Skvajers kolabirala je u blizini Bakingemske palate, pri kraju maratona.

Njen momak Simon van Herevege rekao je da je Skvajers tokom trke pila iz boce u kojoj je bio dijetetski proizviod, koji je sadržavao opasni stimulans.

Patolog dr. Filip Barlou rekao je da DMAA "u kombinaciji sa ekstremnim fizičkim naporima, prouzrukuje prestanak rada srca, što je na kraju izazvalo smrt maratonke".

Navodi se da je supstanca koja je bila legalno kupljena, na listi zabranjenih sredstava Svetske antidoping agencije.

| by

0

Đoković: Verujem u našu pobedu

Prvi teniser sveta Novak Đoković doputovao je danas u Šarlroa gde će predvoditi Srbiju protiv Belgije na startu Svetske grupe Dejvis kupa, od 1. do 3. februara. "Tek sam doputovao i još uvek se privikavam na vremensku razliku, ali i na drugačije vremenske uslove. Drago mi je da sam sa reprezentacijom jer volim atmosferu kad smo zajedno. Žao mi je što Janko nije sa nama i želim mu brz oporavak", rekao je Đoković po dolasku u Šarlroa.

Šestostruki osvajač Gren slem titula naglasio je da će selektor Bogdan Obradović u predstojećem meču voditi računa o taktici, a da je njegovo da da sve od sebe. "
Selektor će donositi odluke o taktici i o tome kad ko igra, ja ću dati sve od sebe i verujem u našu pobedu", poručio je Đoković koji je u nedelju u Melburnu osvojio četvrtu Gren slem titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

 Srbija je poslednji put igrala protiv Belgije 2005. godine na terenima Gemaksa, kada su pobedu odneli Belgijanci. Tada su za srpski tim igrali Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Dušan Vemić.

| by

0

Kuzmanović: Samo Italija

Novi član Intera Zdravko Kuzmanović rekao je da se odlučio za taj klub zbog velike želje da se vrati u Italiju, iako je imao i ponudu španske Valensije.



U dosadašnjem toku sezone srpski fudbaler je za Štutgart odigrao 17 utakmica. Pre Štutgarta, Kuzmanović je igrao za Fiorentinu i Bazel.

"Srećan sam zbog dolaska u Inter. Ne mogu sada mnogo da pričam, večeras dolazim u Milano. Postojala je i ponuda Valensije, ali moja želja oduvek je bila da se vratim u Italiju", rekao je Kuzmanović italijanskim medijima.

Srpskom igraču sredine terena je na leto isticao ugovor sa nemačkim Štutgartom, koji će od Intera na ime obeštećenja dobiti oko dva miliona evra.

| by

0

Murinjo napušta Real zbog politike?

Trener Real Madrida Žoze Murinjo navodno se ispovedio italijanskom novinaru da zbog političkih razloga ne može da ostane u ’kraljevskom klubu’.



Novinar ’Il Đorna’ Toni Damaseli otkrio je da je sa Murinjom razgovarao u Dubaiju krajem 2012.
„Pričao sam sa Murinjom nasamo poslednjih dana prošle godine u Dubaiju i rekao mi je da iz političkih razloga ne može da ostane.“
„Kada sam ga pitao o čemu se radi rekao je da je da su u pitanju neki navijači zbog kojih u svlačionici nema jedinstva.“

Damaseli mu je dodao i da mu je Portugalac otkrio da bi razmislio o ponudi PSŽ-a.

„Tada sam ga pitao da li mu se sviđa Pariz, a on je rekao: ’Ne znam, videćemo’“.

| by

0

Predstavljena lopta za finale LŠ

Kompanija "Adidas" predstavila je loptu "Finale Vembli" kojom će se igrati završnica i finale ovogodišnje Lige šampiona.




"Lopta je smela, ikonska i gotovo kraljevske pojave. Brilijantno reflektuje vrednosti Lige šampiona kao i činjenicu da će ovogodišnje finale biti održano u Londonu. Ove sezone videćemo loptu na mečevima nokaut faze koja vodi ka Vemblju gde će "Kraljevi Evrope" biti krunisani u noći koja će biti istorijska za evropski klupski fudbal", rekao je direktor marketinga UEFA Gaj-Loren Epstin.
Lopta će se koristi od 12. februara kada počinje osmina finala Lige šampiona, a dizajnirana je tako da slavi finala elitnog klupskog fudbala u proteklih 50 godina.

Finale Lige šampiona na programu je 25. maja na stadionu "Vembli" u Londonu.

| by

0

Popović: Hoću na čelo Partizana

Biznismen Miroslav Popović najavio je kandidaturu za mesto predsednika FK Partizan, piše ’žurnal.rs’.



Predsednik kompanije ’Vika alijans’ nezadovoljan je načinom na koji Dragan Đurić vodi klub iz Humske.
„Ne mogu da sedim i sa strane gledam kako Partizan propada. Titule u Srbiji su dimna zavesa za nesposobnost da se iskoristi veličina brenda kakav je Partizan. Klub ima mnogo veći potencijal koji sadašnje rukovodstvo ne ume da prepozna“, rekao je Popović za Žurnal.
On smatra da su promene u srpskom šampionu neophodne.

„Jasna mi je situacija i nemam nameru da podrivam Partizan. Promene su, ipak, neophodne i idemo im u susret. Prema saznanjima koje imamo moji saradnici i ja, druga polovina aprila i prva polovina maja biće vreme kad će se konkretno govoriti o promenama. Spremno ćemo ih dočekati.“

Miroslav Popović, koji je inače sin Titovog generala Jova Popovića, bio je jedan od kandidata za mesto predsednika i 2007. godine kada se sa te funkcije povukao Nenad Popović. Tada je bitku za mesto prvog čoveka crno-belih dobio sadašnji predsednik FSS Tomislav Karadžić. Njegov pokojni otac je decenijama bio u samom vrhu crno-bele uprave.

„Želim da postanem predsednik da bih sondirao teren i izvršio pripreme za privatizaciju jer je moj i plan mojih strateških partnera da kupimo Partizan. Izabrao sam ovo jer sam "bolesni grobar" i zato što želim da napravim evropski klub. Hoću da uložim novac transparentno i da se vidi gde će on ići. Spreman sam odmah da uložim 10 miliona evra u revitalizaciju kluba i naravno mnogo više u godinama koje slede“, rekao je Popović 2007. u intervjuu za ’Kurir’.

| by

0

Karte za Kup samo u Kragujevcu

Karte za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će biti održan u kragujevačkoj hali 'Jezero', moći će da se kupe samo na blagajni pomenute hale.



Ulaznice će se prodavati u petak, subotu, ponedeljak, utorak i sredu (1.-6. februar) od 12 do 18 časova, od četvrtka do nedelje (7.-10. februar) od 14 do 21 čas.

Iz Radničkog, koji je organizator turnira, napominju da su karte zaštićene od eventualnog falsifikovanja, ali da kupovina istih na bilo kom drugom prodajnom mestu povlači sopstvenu odgovornost.

Turnir Kupa Srbije počinje 7. februara i trajaće do 10. februara.

Raspored takmičenja:

Četvrtak 7. februar
Mega Vizura-Vršac (18:30)
Partizan-Sloboda (21:00)

Petak 8. februar
Radnički-Metalac (18:30)
Zvezda-Vojvodina (21:00)

Subota 9. februar
polufinala (18:30 i 21:00)

Nedelja 10. februar
finale (21:00)

| by

0

Vraneš pozvao i JJ za Slovačku

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš objavio je spisak igračica za duel prvog kola protiv Slovačke.



Iako je nakon prošlogodišnjeg finala bilo najava da Jelena Janković neće više igrati za reprezentaciju i ona se našla na spisku.

Pored JJ, selektor Vraneš pozvao je i Anu Ivanović, Bojanu Jovanovski i Vesnu Dolonc.

Duel 1. kola Svetske grupe Fed kupa između Srbije i Slovačke na programu je 9. i 10. februara u niškom Čairu.

Selektor Slovačke Matej Liptak pozvao je Dominiku Cibulkovu, Danijelu Hantuhovu, Magdalenu Ribarikovu i Janu Čepelovu.

| by

0

Zvonimir Vukić prešao u PAOK!

Dosadašnji fudbaler Partizana Zvonimir Vukić potpisao je ugovor sa PAOK-om, objavio je grčki klub na zvaničnom sajtu.



Srpski fudbaler je sa solunskim klubom potpisao ugovor na godinu i po dana.

„Veoma sam srećan što sam potpisao za PAOK. Ovo je veliki klub sa fantastičnim navijačima i novim vlasnikom koji obožava klub. Znam da su PAOK i Partizan u bratskim odnosima“, rekao je Vukić na promociji.

"Svaki igrač ima želju da igra na stadionu kao što je Tumba, da oseti atmosferu koju navijači prave na svakoj utakmici. Nadam se da me navijači vide kao pojačanje, dolazim iz Partizana gde sam bio vođa, ali to ne mora ništa da znači. Znam da ću morati vredno da treniram kako bi bio spreman da se uklopim što pre u novu ekipu", dodao je srpski fudbaler.

Vukić ima 33 godine, a osim za Partizan nastupao je još za Proleter, Moskvu i Šahtjor. On je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za petu uzastopnu titulu Partizana, ali je nakon toga ušao u sukob sa Vermezovićem i od tada je trenirao samostalno.

| by

0

Šangaj: Drogba prekršio ugovor

Kineski fudbalski klub Šangaj Šenhua saopštio je da je napadač Didije Drogba prekršio ugovor sa tim klubom, pošto je dogovorio transfer u turski Galatasaraj.



Čelnici kineskog kluba najavili su da će, ako budu prinudjeni, podneti i tužbu nadležnim organima Svetske fudbalske federacije.

"Mi smo šokirani. Drogba je još uvek naš igrač, ima važeći ugovor sa Šangajem. On je prošlog jula potpisao ugovor na dve i po godine."

"Spremni smo da prikupimo sve dokumente i predamo slučaj FIFA kako bi zaštitili interes kluba", navodi se u saopštenju Šangaja.

Drogba je nedavno dogovorio jednoipogodišnju saradnju sa turskim klubom vrednu šest miliona evra. Drogba će po meču dobijati 15.000 evra, uz bonus od četiri miliona evra samo za potpis ugovora sa Galatasarajem.

Reprezentativac Obale Slonovače je nedavno, po završetku sezone, zatražio od FIFA dozvolu da ode na pozajmicu u neki drugi klub dok traje pauza u Kini, ali je svetska kuća fudbala to odbila.

Drogba je za Šangaj odigrao ukupno 11 utakmica i postigao osam golova.

| by

0

Ješić: Partizan osvaja šestu titulu

Nekadašnji trener Partizana Miodrag Ješić rekao je za ’žurnal.rs’ da će crno-beli osvojiti šestu uzastopnu titulu.



Ješić je dodao je u derbiju video da su crno-beli najkvalitetniji tim u Srbiji iako je Partizan poslednja četiri derbija izgubio.

„Partizan je na pravom putu da osvoji šestu uzastopnu titulu, jer ima odličan tim. Uverio sam se u snagu crno-belih na poslednjem derbiju.“

„Iako sam u to vreme bio u Saudijskoj Arabiji, u direktnom prenosu na „Al Džaziri” primetio sam kako su crno-beli najkvalitetniji u Srbiji. Trebalo bi da zadrže primat, a ako im ekipa ostane ne okupu, možda sledeće sezone urade nešto više u Evropi“, rekao je Ješić.

Trener sofijskog CSKA smatra da je u prilog Partizanu proteklih godina išla i slaba igra Crvene zvezde.

„Partizan je pet titula osvojio ne samo zato što je najkvalitetniji, već zato što Crvene zvezde nema nigde! Jednostavno, crveno-beli poslednjih godina nisu ravnopravan konkurent. Nešto se desilo prošle godine, dok je trener bio Robert Prosinečki, sada su najbliži po kvalitetu, ali smatram da je klub iz Humske i dalje najbolji.“

| by

0

Apel: Bez ubacivanja predmeta

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović i kapiten Igor Rakočević pozvali su navijače da fer navijaju na duelu protiv Uiksa u sredu uveče (19.30h, TVB92).



Crvena zvezda je zbog incidenata na utakmici sa Galatasarajem morala da plati 15.000 evra, a sledeća kazna mogla bi da bude još drastičnija.

„Apelujem i molim navijače da na utakmici sa Uniksom a i svim budućim našim utakmicama navijaju fer i korektno. Molim ih da ne bacaju nikakve predmete u teren, upaljače, rolne, bilo šta...“

„Da se ne poigravaju sa laserima jer je košarkaški klub već kažnjen u prvi mah sa 4 i po hiljade evra, a najnovija kazna nam je 15.000 evra zbog utakmice sa Galatasarajem. Sada imamo i opomenu da će sledeća kazna biti finansijski znatno veća i ono što je najgore u tom slučaju ćemo igrati bez publike. Ne vidim potrebu i smatram da to ne može da pomogne ekipi“, rekao je predsednik Nebojša Čović.

Apelu se pridružio i kapiten Igro Rakočević.

„Molim vas, želim da apelujem da se na sledećim utakmicama ništa ne ubacuje na teren jer ćemo stvarno biti rigorozno kažnjeni, možda će nas čak kazniti da ne igramo utakmice pred našom publikom.“

Utakmica u hali Pionir počinje u 19 časova i 30 minuta uz direktan prenos na televiziji B92.