| by

0

Eurobasket: BIH preko Crne Gore do prve pobede

Bosna i Hercegovina u balkanskom derbiju savladala Crnu Goru sa 76:70 i zamrsila situaciju u grupi B na Evropskom prvenstvu. Ukrajina zabeležila i treću pobedu na turniru, ovoga puta savladana Nemačka (88:83).



Košarkaši Bosne i Hercegovine zabeležili su prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto su u neizvesnom duelu savladali Crnu Goru sa 76:70.




Pomalo iznenađujuću pobedu izabranici Aleksandra Petrovića zabeležili su zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini, u kojoj su uspeli da nadoknade minus od deset poena, koliko su imali posle tri deonice.



Najbolji u ekipi BiH bio je Mirza Teletzović sa 18 poena i 11 skokova, dok je Nemanja Gordić postigao 17 poena. Sa druge strane, Bojan Dubljević je odigrao najbolju partiju u Sloveniji, sa 16 poena i šest skokova.



Obe reprezentacije sada imaju skor od jedne pobede i dva poraza.



Ukrajina je nastavila sa fantastičnim partijama na šampionatu. Treću pobedu zaredom Ukrajinci su zabeležili protiv favorizovanih Nemaca (88:83).




Ukrajinci su tokom celog meča bili u prednosti, Nemačka je u drugom poluvremenu uspela i da zapreti, ali ništa više od toga nisu uspeli da urade.



Pobednika je predvodio Gladir sa 25 poena, dok je 19 postigao naturalizovani Amerikanac Džeter. Sa druge strane, Šafarcik je zabeležio 22 poena i čak 11 asistencija.



Ukrajinci su prvi na tabeli grupe A sa tri pobede, dok Nemačka ima skor 1:2.

| by

0

Real drugu godinu zaredom sa prihodom vecim od pola milijarde evra

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je u prošloj sezoni 2012/2013, drugu godinu uzastopno, ostvario prihod veći od pola milijarde evra.




Real je saopštio i da je smanjio dug za 34 miliona evra i da preostali ukupni dug iznosi 91 milion evra.



U saopštenju najbogatijeg kluba na svetu navodi se da je prošle godine Real zaradio 521 miliona evra, 1,2 odsto više nego prethodne, i da je ostvario profit od 37 miliona evra u sezoni u kojoj nije osvojio nijedan trofej.



U finansijki izveštaj nije uključeno poslovanje Real Madrida tokom letnjeg prelaznog roka, kada je za napadača Totenhema Gareta Bejla klub platio rekordnih 100 miliona evra.

| by

0

KK Partizan pokrenuo akciju "Zajedno možemo sve"

Košarkaši klub Partizan mt:s pozvao je navijače i prijatelje da pomognu klubu u momentima teške finansijske situacije.




U četvrtak je klubu posle nekoliko meseci konačno odblokiran račun, pa su u Humskoj ponovo pokrenuli akciju "Klub prijatelja - zajedno možemo sve".



Pre blokade računa klub je od donacija prijatelja skupio skoro 600.000 dinara, a od četvrtak navijači ponovo mogu da pomognu klubu.



"Na košarkaškom terenu su oni čiji rad, posvećenost i želja vode do trofeja...



Na tribinama su oni čiji glas, dlanovi i ljubav su više od igre...



Zajedno, mi smo jedan tim!", navodi se na strani zvaničnog sajta na kojoj navijači mogu da doniraju novac "crno-belima".

| by

0

Meč Srbija - Hrvatska vise od igre

Drugi čin dvoboja Srbije i Hrvatske biće odigran večeras na beogradskoj Marakani. Iako su naši momci izgubili gotovo sve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, utakmica sa velikim rivalom sigurno nije nebitna ili manje važna. Naprotiv! Susret na stadionu Crvene zvezde počinje od 20.45.



Ovo je sve samo ne obična fudbalska utakmica i standardna borba za tri boda. Ovo je derbi Balkana! Večerašnja utakmica velikih rivala, Srbije i Hrvatske, privlači veliku pažnju - kako zbog fudbala, tako i zbog dešavanja "oko terena". Jednostavno, kad igraju ovi timovi to je više od igre.




U Srbiji atmosfera koja vlada u fudbalu je dalako od dobre - klubovi na čelu sa najvećim se bore za promene u Savezu, novinari i javnost su u tihom ratu sa seletorom Mihajlovićem, izgubio se kult reprezentacije i ona nema podršku u narodu kao što je normalno. Međutim, to će se večeras zaboraviti ili bar staviti u drugi plan - na megdan u Beograd stiže ne tako običan protivnik, na Marakanu stiže reprezentacija Hrvatske.



Nakon generalno loše odigranih kvalifikacija i prethodnog martovskog poraza na Maksimiru od 2:0, Srbija svakako nije veliki favorit, ali u ovakvim mečevima, sa puno naboja i "igara" oko terena, pogotovo u Beogradu, niko ne može biti u prednosti.




U našem timu vlada prilično dobra atmosfera. Nema problema sa povredama, vratio se Nemanja Matić, većina igrača igra, i to dobro, u svojim klubovima koji jesu sam krem Evropskog fudbala.



Selektor Mihajlović je skoncentrisan samo na igru svojih izabranika i kako kaže "ne zanima ga da li će se Hrvatska braniti ili napasti i kako će igrati"



"Znamo kako treba da igramo, manje nas zanima kako će Hrvati da nastupe. Videćemo da li ćemo biti dovoljno dobri da sprovedemo u delo ono što smo zamilslili. Oni su osmi na svetu u ovom trenutku, ali nikada ne odlučuje samo jedan igrač već ekipa. Dobro poznajemo Mandžukića, Olića i Modrića, kao što oni znaju nas", rekao je Mihajlović pred duel.




Sa druge strane, reprezentacija Hrvatske, koja je uz velike mere bezebdnosti stigla u Beograd, došla je u glavni grad Srbije da ostane neporažena i pobedi, ukoliko se za to ukaže šansa.



Naši susedi su skoro sigurno obezbedili drugo mesto u kvalifikacionoj grupi, a eventualni uspeh u Beogradu bi ih održao u trci sa Belgijancija za prvo mesto i direktan plasman u Brazil.



Toga je svestan i selektor Hrvatske, Igor Štimac, koji će svoj 46. rođendan proslaviti na vrućem terenu. Štimac je bio prilično samouveren na konferenciji pred meč, ubeđen u dobar rezulat.




"Ne opterećujem se onim što će protivnik promeniti u svojoj igri u odnosu na prvi meč, jer ako mi odigramo na visini sopstvenih kvaliteta Srbija je ta koja će morati da brine. Hrvatska ne mora da juri rezultat, ova ekipa ima dovoljno iskustva, a nikada ovako rano nismo praktično osigurali drugo mesto u grupi, koje je sada zacementirano. Ako me pitate da li smo u Beograd došli da pobedimo - da jesmo", istakao je Štimac.



Kao i pred prvi duel u Zagrebu, i pred beogradski revanš u prvi plan je izašlo pitanje bezbednosti i organizacija samog meča. U srpskoj policiji, državnom vrhu i fudbalskom savezu uveravaju da će sve proteći u najboljem redu. Velike mere bezbednosti vladaće u celom gradu a posebno oko stadiona u Ljutice Bogdana. Kapacitet stadiona je smanjen i očekuje se oko 40.000 posetilaca.



Dolazak na "derbi Balkana" najavili su mnogi poznati ljudi iz sveta fudbala, među kojima svakako najveću pažnju privlače vlasnik i trener Čelsija - Roman Abramovič i Žoze Murinjo.




Što se stanja na tabeli kvalifikacione grupe A tiče, Hrvatska sada zauzima drugo mesto sa 16 bodova, tri boda manje od prvoplasirane Belgije, dok je Srbija na trećem mestu sa svega sedam bodova.



Očekivani sastavi:



Srbija: Stojković - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov - Matić, Fejsa - Tadić, Đuričić, L. Marković - Mitrović



Hrvatska: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Vida - Vukojević, Modrić, Rakitić, Kovačić - Olić, Mandžukić.

| by

0

Prijateljski meč Partizan mt:s - Sloga od 18:00 u Kraljevu

Košarkaši Partizana i Sloge odigraće u petak od 18 časova prijateljski meč u Kraljevu.




"Crno-beli" se vraćaju u Beograd sa turnira u Đevđeliji, a sa Slogom iz Kraljeva već tradicionalno igraju pred svaki početak košarkaške sezone.



Domaćin će protiv srpskog i regionalnog šampiona predstaviti svojim navijačima tim koji će igrati u sledećoj sezoni.



"Ostaje nam da dovedemo možda još jednog ili dvojicu igrača na određenim pozicijama, ali kostur ekipe je tim koji će večeras igrati protiv prvaka Srbije", ekao je trener Sloge Mihailo Drobnjak.

| by

0

Počinje Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Evropsko prvenstvo za odbojkašice počinje danas u Nemačkoj i Švajcarskoj. Reprezentacija Srbije, koja brani evropsku titulu osvojenu 2011. godine u Beogradu, takmičenje počinje u 17.00, protiv Bugarske, u prvom kolu Grupe D.



Sve utakmice Grupe D igraju se u nemačkom Šverinu.




U drugom kolu, u subotu od 17.00, odbojkašice Srbije igraju protiv Češke, a dan kasnije, u trećem kolu, protivnik će im od 18.00 biti selekcija Poljske.



U Grupi A u Haleu igraju Nemačka, Španija, Turska i Holandija, u Grupi B u Cirihu Italija, Švajcarska, Belgija i Francuska, dok se u Grupi C u Drezdenu takmiče Azerbejdžan, Hrvatska, Rusija i Belorusija.




Direktan plasman u četvrtfinale obezbediće pobednici grupa, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igraće u osmini finala.

| by

0

Delije za "podršku" svom timu u Evropi koštaju Zvezdu 95.000 €

Crvena zvezda kažnjena je od strane UEFA sa 95.000 evra zbog loše ogranizacije protiv Vestmaneje i ispada navijača u Odesi protiv Černomoreca.




Zbog loše organizacije duela sa timom sa Islanda Zvezda je dužna da plati 30.000 evra, a zbog navijača dodatnih 65.000, saznaje "Sport".



U izveštaju UEFA nije analiziran meč sa Černomorecom u Beogradu, kada su navijači upotrebljavali baklje, lasere i blokirali prolaze na tribinama.

| by

0

US Open: Nole protiv Vavrinke za finale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković 14. put uzastopno plasirao se u polufinale jednog Gren slem turnira pošto je jutros u Njujorku, u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD, savladao Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:0.



Đoković je, istovremeno, sedmi put uzastopno stigao i do polufinala Ju-Es Opena iako je izgubio prvi set na poslednjem Gren slem turniru sezone. Pad koncentracije ili, ko zna šta već, tek Južni je iskoristio trenutnu slabost Đokovića i dobio treći set sa 6:3.




Možda se nekome tada učinilo da bi ovaj meč mogao da bude duži od očekivanja i da bi i ruski teniser mogao da priredi iznenađenje slično prethodnom četvrtfinalu u kojem je Švajcarac Stanislas Vavrinka deklasirao branioca titule, Britanca Endija Mareja (6:4, 6:3, 6:2).



Đoković je, međutim, vrlo brzo otklonio sve dileme. U narednom setu ruskom teniseru nije prepustio ni gem i sa ubedljivih 6:0 stigao do pretposlednje prepreke u Njujorku.



"Iz nekog razloga dopustio sam mu da se vrati u meč. Bio sam pasivniji i dozvolio mu da uđe u teren i češće izlazi na mrežu. Na kraju sve je ispalo kako sam želeo. Uživao sam u atmosferi večeras. Bila sjajna, jer se i publika uključila u meč", izjavio je Đoković.




O predstojećem duelu protiv Vavrinke, kojeg je u prethodnih 14 mečeva pobedio 12 puta, Đoković kaže:



"Mislim da nema favorita u tom susretu. Protiv Mareja je pokazao zašto je među deset najboljih na svetuu. Odigrao je možda i najbolji meč ikad na tvrdoj podlozi. Moj nivo samopouzdanja sada je jako visok, jer sam gotovo sve mečeve ovde igrao agresivno i dominantno. Jako sam motivisan i želim otići do kraja", zaključio je najbolji teniser sveta.

| by

0

Albert Nađ najavljuje nova pojačanja

Iako je prelazni rok završen, sportski direktor Partizana Albert Nađ najavio je mogućnost novih dolazaka u redove srpskog šampiona.




Partizan u finišu prelaznog roka nije ostvario ciljeve pogotovo posle propalog transfera Marka Petkovića, odnosno njegovog odlaska u Crvenu zvezdu.



Postoji mogućnost da crno-beli angažuju još jednog igrača van prelaznog roka, a pojavila se informacija da bi to mogao da bude nekadašnji štoper Crvene zvezde Ibrahim Gaj.



"Ne znam ništa o dolasku Gaja, ne vode se pregovori. Nećemo da licitiramo sa imenima, sve je moguće", rekao je za "Žurnal" Nađ, koji nije želeo da potvrdi da li su istinite spekulacije o Jovici Vasiliću (Sloboda) i Milošu Stojanoviću (Vuhan).



Nađ oseća veliku odgovornost za loše rezultate tima na početku sezone.



"Teško preživljavam sve što se dogodilo, takav sam bio i kao igrač. Početak sezone bih opisao sa 'i tako, i tako'. Nismo pružili ono što se očekivalo, nismo ušli u neko evropsko takmičenje, dok je u domaćem prvenstvu bilo toplo-hladno. Najbitnije je da smo posle svega prvi", rekao je Nađ za "Sport".



"Žao mi je što treneru Vuku Rašoviću nisam ranije obezbedio pojačanja. Ali okolnosti su bile takve, nekada želja i entuzijazam nisu dovoljni", rekao je Nađ.



Ono što je najviše poremetilo tim su odlasci Ivana Ivanova i Aleksandra Mitrovića.



"Za uspehe i neuspehe svako nosi svoj deo odgovornosti, pa ću tako i ja preuzeti svoje breme bez problema. Znam samo da sam dao sve od sebe za dobrobit Partizana i da mi je jedino to bilo na pameti", rekao je Nađ koji nije mogao da odgovori na pitanje da li je nedostatak novca bio problem.