Tadić: Sada se spremamo za Zagreb

Najbolji fudbaler Srbije u prijateljskom meču sa Kiprom, Dušan Tadić rekao je večeras da je ekipa u Nikoziji pokazala napredak u odnosu na prethodni period i dodao da veruje u pozitivan rezultat u duelu sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Mundijal.



"Uvek je lepo kada se pobedi. Još bolje smo se upoznali, dodatno uigrali, pobede nad Čileom i Kiprom definitivno su plod napretka u našoj igri. Samo smo protiv Makedonije loše izgledali, sve ostale mečeve igrali smo dobro", rekao je Tadić novinarima u Nikoziji.


Selekciji Srbije večeras je slavila protiv Kipra sa 3:1, Tadić je dao dva gola, a u strelce se upisao i Dušan Basta.


Ekipi selektora Siniše Mihajlovića ovo je bila poslednja provera uoči meča sa Hrvatskom koji se igra 22. aprila u Zagrebu u kvalifikacijama Svetsko prvenstvo.


"Znam da je Hrvatska sledeća tema, ali ima još mesec i po dana do te utakmice, pričaće se mnogo. Imaju svakako dobru reprezentaciju. Znamo da u Zagrebu treba da se pobedi, tako čemo se i pripremati. Čuo sam da su pobedili Koreju sa 4:0, svaka čast, videćemo kako će protiv nas", zaključio je Tadić.


Ispunjena očekivanja

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle večerašnjeg trijumfa nad Kiprom (3:1) da je zadovoljan i igrom i rezultatom u prijateljskom meču u Nikoziji.



"Ukupan utisak je pozitivan, žao mi je samo što atmosfera na stadionu nije bila fudbalska. Pamtim dobro, neke utakmice u sličnim uslovima i ja sam igrao i znam da je teško naći motiv. Igrači su to, ipak, uspeli. Odigrali su meč dosta dobro, a ono što je trebalo da vidim, video sam", rekao je Mihajlović novinarima u Nikoziji.


Utakmica je odigrana na stadionu GSP pred svega nekoliko stotina gledalaca.


Selekciji Srbije ovo je bila poslednja provera pred duel sa Hrvatskom koji se igra 22. marta u Zagrebu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.


"Zadovoljan sam učinkom svih reprezentativaca. Sad je i slika koju imam o pojedinim igračima malo kompletnija. Ispunili su moj zahtev da igraju visok presing, da se čuva lopta. Dobro je što stvaramo šanse, bilo je još tri-četiri povoljne prilike za gol. Sa Đorđevićem i Šćepovićem nadam se da ćemo rešiti problem realizacije. Mada, i Đurđićem sam zadovoljan, no što sam tražio od njega, uradio je", dodao je Mihajlović.



Mihajlović je prokomentarisao i današnju pobedu Hrvatske u prijateljskom meču sa Južnom Korejom (4:0).


"Nikome nije lako dati četiri gola. Ali, bolje da se ispucaju sada nego u martu. I sigurno je bolje što su pobedili nego da su izgubili", zaključio je Mihajlović.


Partizan deklasirao Špandau

Vaterpolisti Partizana večeras su na beogradskoj Banjici ubedljivo savladali nemački Špandau sa 8:1 (2:0, 3:0, 2:0, 1:1) u utakmici devetog kola D grupe Lige šampiona.



Ovim trijumfom, petim u elitnom takmičenju, izabranici Vladimira Vujasinovića osigurali su drugo mesto u grupi i lakšeg rivala na žrebu za osminu finala.


Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je reprezentativac Srbije Dušan Mandić sa dva pogotka.


Partizan je tokom celog meča demonstrirao veoma dobru igru u odbrani, a u završnici duela domaći vaterpolisti su imali dovoljno prostora da prirede i par ezgibicija svojim navijačima.


Partizan je tako došao do pete pobede, uz po jedan remi i poraz, i sada ima 16 bodova.


Crno-beli vaterpolisti u poslednjem kolu, koje se igra 27. februara gostuju turskom Galatasaraju u Istanbulu.


Štimac: Znamo kako sa Srbijom

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je posle današnje pobede nad Južnom Korejom da zna kako treba da pripremi ekipu za predstojeću utakmicu sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.



"Ne letimo visoko, čvrsto smo na zemlji, znamo šta nas čeka i bez glavobolje nastavljamo da idemo prema onome što nas očekuje. Znamo kako treba da se pripremimo za Srbiju i uvereni smo da ćemo najbolje odraditi utakmicu koja nas očekuje", preneli su hrvatski mediji reči Igora Štimca posle utakmice u Londonu.


Hrvatska je u prijateljskoj utakmici savladala Koreju sa 4:0 u Londonu, a strelci su bili Mario Mandžukić u 32, Darijo Srna u 41, Nikica Jelavić u 57. i Mladen Petrić u 85. minutu.


"Sve smo odradili kako smo priželjkivali. Ovo je bila kvalitetna prijateljska utakmica. Za razliku od pre, imali smo dobar pristup, dobar angažman i to je rezultiralo pobedom. Ovo je moja želja kako Hrvatska treba da igra u svim prijateljskim utakmicama", kazao je selektor hrvatskih fudbalera.



Štimac je istakao da mu je drago što njegovi igrači dobro znaju šta on želi od njih.


"Drago mi je da igrači jako dobro razumeju ono što ja od njih tražim. Predstavljamo svoju zemlju, nosimo jedan dres u koji hrvatski narod gleda sa puno poštovanja, prati nas, navija za nas tako da moramo to uzeti u obzir", istakao je Štimac.


Reprezentativac Hrvatske Ognjen Vukojević rekao je da je ovom pobedom njegova ekipa podigla euforiju pred predstojeće utakmice.


"Selektor nas je upozoravao da najozbiljnije shvatimo ovu proveru koja dolazi kao uvertira za Srbiju i Vels. Mislim da smo maksimalno iskoristili ovu priliku, uigrali se još više, napunili se samopouzdanjem i motivacijom. Hteli smo da podignemo euforiju pred predstojeće utakmice, znali smo koliko smo jaki", rekao je fudbaler ukrajinskog Dinama iz Kijeva.



Hrvatska će dočekati Srbiju 22. marta u Zagrebu u utakmici petog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.


Lazar Marković za pobedu

Fudbaleri Partizana pobedili su danas kineski Šandong, koji trenira Radomir Antić sa 1:0 (1:0), u poslednjoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji.



Jedini gol za crno-bele postigao je oporavljeni Lazar Marković u 37. minutu.


Ekipa Partizana sutra se vraća u Beograd, a 13. februara odlazi u Portorož, gde će odraditi još sedam dana priprema.


Prolećni deo šampionata počinje 27. februara, a Partizan u prvom kolu gostuje BSK-u u Borči.


"Kockasti" pregazili Koreju

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je danas u prijateljskoj utakmici u Londonu selekciju Južne Koreje sa 4:0.



Bila je ovo više nego uspešna generalna proba izabranika selektora Igora Štimca pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo sveta i susret kod kuće sa Srbijom. Igrali su veoma dobro, motivisano i efikasno, pa su mnogo lakše nego što se očekivalo došli do zasluženog trijumfa.


Na stadionu "Krejven Kotidž" otpor azijske selekcije srušen je već u prvom poluvremenu, kada je stečeno vođstvo od 2:0, da bi u nastavku takođe angažovanom igrom prednost duplirana.


Kapiten Darijo Srna, Josip Šimunić i golman Stipe Pletikosa danas su protiv Južne Koreje odigrali jubilarnu 100. utakmicu u nacionalnom dresu.



Hrvatska - Južna Koreja 4:0 (Mandžukić 30, Srna 38, Jelavić 55, Petrić 85)


Reprezentacija Hrvatske igrala je u sastavu Pletikosa - Srna, Šimunić, Ćorluka, Strinić (od 46. Lovren)- Rakitić, Vukojević, Modrić (od 71. Ademi), Kranjčar (od 58. Samir) - Mandžukić (od 46. Jelavić), Olić (od 46. Petrić).


Utakmica između Hrvatske i Srbije u okviru A grupe kvalifikacija za svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu igra se 22. marta u Zagrebu.


Srbija desetkovana protiv Slovakinja

Selektor ženskog teniskog nacionalnog tima Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da reprezentacija neće biti kompletna u meču sa Slovakinjama u Fed kupu zbog povrede Jelene Janković, a da je nastup Ane Ivanović takođe pod znakom pitanja.



"Jelena je povredila trbušni mišić, a Ana vuče povredu ramenog mišića", kazao je Vraneš na konferenciji za novinare u Nišu.


"Nadamo se da će Ana sanirati povredu", rekao je Vraneš i otkrio da i Bojana Jovanovski ima problem sa povredom leđa.


Prema njegovim rečima, "povrede otežavaju stvar, ali očekujemo podršku niške publike, kao i u Dejvis kupu".


Vraneš je rekao da Slovakinje nisu postizale zapaženiji rezultat u poslednje vreme, a prednost srpske reprezentacije je, osim domaće publike, timski duh, dobra atmosfera i visoka motivisanost naših devojaka.


Govoreći o protivniku, Vraneš je je naveo da Slovakinje dugo igraju zajedno, da su došle u najjačem sastavu i da su izuzetno motivisane.


"Pripremamo se da odigramo što bolje i da pobedimo ako je to moguće", rekao je selektor srpske reprezentacije.



Bojana Jovanovski je rekla da je, "uz terapije, trenirala više iz mesta", kao i da nije vežbala servis.


Aleksandra Krunić je istakla da je selektoru najteže jer nema kompletan tim, kao i da to stvara dodatni pritisak koji, veruju u srpskom timu, neće uticati na konačan ishod meča.


Vesna Dolonc je rekla da se raduje prvom nastupu za reprezentaciju, da je ona rođena u Moskvi, ali i da je njen otac iz Niša, iz grada u kome ona ima svoje prijatelje i rodbinu.


Slovakinje očekuju zanimljive mečeve

Slovačka teniserka Dominika Cibulkova izjavila je danas u Nišu, uoči duela sa Srbijom, da u Fed kupu nema pravih favorita, jer je svaki meč poseban i drugačiji. Srbija i Slovačka igraće u Nišu 9. i 10 februara, meč prvog kola Svetske grupe.



"Dugo nismo igrali u gostima. Igramo u Srbiji i znamo da će domaća ekipa imati veliku podršku publike, tako da očekujem da će svi mečevi biti teški", rekla je Cibulkova, koja je trenutno 15. na VTA listi.


Druga slovačka teniserka Danijela Hantuhova istakla je da je njen tim veoma motivisan uoči duela sa Srbijom.


"Mislim da obe ekipe imaju podjednake šanse da pobede. Mislim da će biti zaista zanimljivi mečevi", rekla je 58. igračica sveta.


Selektor Fed kup reprezentacije Slovačke Matej Liptak naglasio je da srpski tim ima dobre igračice.


"Mi smo se do sada nekoliko puta sastajali i uvek su bili teški mečevi. Srbija je prošle godine igrala u finalu i mislim da bi i ove godine mogla da konkuriše za titulu u ovom takmičenju", rekao je Liptak.


On je dodao da njegova ekipa igra dobro i da može da parira reprezentaciji Srbije.


Viktor uspešan u Monpeljeu

Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na ATP tunriru u Monpeljeu savladavši danas u prvom kolu Francuza Lukasa Pujea sa 2:0 u setovima - 6:4, 7:5.



Troicki u nastavku takmičenja igra protiv Čeha Jana Hajeka, koji je pobedio Izraelca Dudija Selu sa 2:6, 7:5, 6:1.


Na turniru učestvuje i Janko Tipsarević, a kao drugi nosilac slobodan je na startu. Tipsarević čeka boljeg iz duela dvojice Francuza, Kenija de Šepera i Mikaela Lodre.


Turnir u Monpeljeu igra se za nagradni fond od 467.800 evra.


Ne odustajem od Sočija

"Zahvalna sam svima koji me podržavaju. To mi daje snage i uliva optimizam ", rekla je Von.



Četvorostruka ukupna pobednica Svetskog kupa istakla je da će "učiniti sve što je u njenoj moći" da bude spremna za ZOI u Sočiju.


Von je pokidala ligamente desnog kolena i polomila potkolenicu prilikom pada u superveleslalomu i biće podvrgnuta operaciji kolena sledeće nedelje.


"Von uskoro putuje za SAD u Vejl, u Kolorado, gde ću lično obaviti operaciju kolena početkom sledeće nedelje", reao je fizijatar američke reprezentacije Vilijam Steret.


On nije mogao da prognozira koliko će Von morati da pauzira, ali drugi lekari smatraju da će američka skijašica biti odsutna do osam meseci.


Srbija na Kubi, u Rusiji i Iranu

Te utakmice B grupe na programu su od 7. do 23. juna. Srbija će tokom četvrtog vikenda od 28. do 30. juna dočekati Nemačku, a zatim od 5. do 7. jula Italiju.



U 24. izdanju Svetske lige učestvuju 18 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a igraće se po jednokružnom bod sistemu. Plasman na završni turnir, pored organizatora, izboriće po tri reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.


Završni turnir Svetske lige biće održan od 16. do 21. jula, a organizator će biti poznat naknadno.


Sastavi grupa:


A: Brazil, Poljska, SAD, Bugarska, Argentina, Francuska.

B: Srbija, Rusija, Italija, Nemačka, Kuba, Iran.

C: Kanada, Južna Koreja, Finska, Holandija, Japan, Egipat.


Poslednja provera pred Maksimir

Fudbalska reprezentacija Srbije od 17 časova igra prvi pripremni meč u novoj godini, istovremeno i poslednji pred nastavak kvalifikacija za svetsko prvenstvo i susret protiv Hrvatske na Maksimiru.



Selektor "orlova" Siniša Mihajlović ističe da rezultat nije u prvom planu, ali svakako da bi pobeda, naročito praćena dobrom igrom, u velikoj meri podigla moral srpskim igračima pred duel u Zagrebu.


"Kipar nije selekcija za potcenjivanje, ali bi nam, verovatno, u ovom trenutku više značilo da smo odigrali meč protiv jakog tima i pred punim stadionom jer nas upravo to očekuje u Zagrebu. Ali, dobro, i iz ovog meča možemo da izađemo bogatiji za neko iskustvo, za zajednički rad, za dogovore, nekoliko sastanaka", istakao je Mihajlović pred duel u Nikoziji.


Iako nije poznato u kojem sastavu će Srbija istrčati na teren GSP stadiona, Mihajlović je otkrio nekoliko detalja.



"Imamo problem u defanzivi, jer na Kipru ne mogu da igraju igrači koji će biti u timu za utakmicu protiv Hrvatske. Subotić i Maksimović nisu bili na spisku za put u Nikoziju, a proteklog vikenda povredio se i Biševac. Zbog toga će na utakmici protiv Kipra štoperski tandem činiti Nastasić i Tomović, a Trajković će tokom utakmice takođe dobiti šansu. Želim da vidim i Kuzmanovića na određenoj poziciji. Đurđić će početi meč, a posle će šansu verovatno dobiti Đorđević, jer ga manje poznajem od Šćepovića", otkrio je novinarima Mihajlović.


Prijateljski meč između Kipra i Srbije na programu je od 17 časova, a direktan prenos možete pratiti na Prvom programu Radio-televizije Srbije.


Tanja i Željko najbolji u 2012.

Za najboljeg trenera izabran je atletski stručnjak Vlastimir Golubović, dok je ženska stonoteniska reprezentacija koju čine Borislava Perić i Nada Matić, laureat u timskoj konkurenciji.



"Izlazak iz senke ovih sjajnih sportista na Igrama u Londonu bio je veličanstven, pa je tim važnije da im stvorimo uslove kako bi ponovili ove uspehe", rekao je predsednik PKS Zoran Mićović na svečanosti u hotelu "Moskva".


On je naglasio da su srpski paraolimpijci na Igrama u Londonu "oduševili celu naciju" i vratili se kući ovenčani slavom.


"Svi su oni skromni ljudi. Na nama je da se potrudimo da im omogućimo uslove za pripreme i nastup na takmičenjima i u narednom olimpijskom ciklusu", rekao je Mićović.


Zlatna olimpijka Tanja Dragić poručila je u ime laureata da će se potruditi da opravda ovo priznanje.


Specijalna priznanja Paraolimpijskog komiteta dobili su i svetski vicešampion u bacanju diska Draženko Mitrović, njegov trener Jovan Djukić, stonoteniser Zlatko Kesler i trener Goran Kocić.



Dobitnici priznanja su i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, Dragan Atanasov ispred Ministarstva omladine i sporta i ambasador Velike Brtanije u Srbiji Majkl Deveport.


Plakete su dobili generalni sekretar SS Srbije Dane Korica, gradski sekretar za sport Aca Kovačević, kao i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki .


Timovi iz Jadranske lige imaju prednost

Ove sezone završni turnir nacionalnog kupa biće održan od 7. do 10. februara u kragujevačkoj dvorani "Jezero", a crveno-beli će za prvog rivala u četvrtfinalu imati novosadsku Vojvodinu.



"Mislim da nije velika mudrost i filozofija ako kažem da timovi iz Jadranaske lige imaju prednost. Mi ne bežimo od našeg cilja, ali Radnički kao domaćin je u boljoj poziciji, a Partizan favorizuje lakši raspored. Sve te okolnosti nama pojačavaju motivaciju i daju neku vrstu dodatne budnosti", izjavio je Vukoičić.


On je dodao da je sistem takmičenja u kupu "nepredvidiv".


"Nije to samo slučaj u Srbiji, već u celoj Evropi, pa se po pravilu dešavaju iznenađenja. Sa te strane Kup nosi neizvesnost, a tim koji se brže prilagodi protivniku je u prednosti. Nema tu mnogo pripreme, uglavnom se sve svodi na usmeni dogovor. Faktor koji može bitno da utiče je postavka igre sa puno igrača u rotaciji. To je značajna prednost jer tim ne mora da zavisi od jednog određenog igrača, već traženja najbolje postave koja može lakšim putem do pobede", naveo je Vukoičić, istakavši da su ambicije Crvene zvezde nepromenjene "bez obzira na takmičenje i gde se ono igra".


"Mi definitivno idemo na trofej. Mislim da nismo u poziciji da pretimo i to i ne radimo, jer imamo najteži raspored. U slučaju trijumfa nad Vojvodinom već sledećeg dana bi trebalo da igramo sa domaćinom, ako ne bude nekih iznenađenja. Mogu da kažem da je Radnički blagi favorit, jer igra izvanredno, ima sjajnog trenera, a kao domaćin i sigurno publiku iza sebe", naveo je trener crveno-belih, uz ocenu da je sama kandidatura Kragujevčana za domaćinstvo završnog turnira Kupa "automatski pokazatelj da žele da ga osvoje".



"O težini našeg puta do pehara govori i podatak da bismo eventualnim plasmanom u finale u samo 50 sati igrali tri veoma teške utakmice, što naš posao dodatno otežava, ali nas i dodatno motiviše. Protivnik bi nam najverovatnije bio Partizan koji ima daleko bolji raspored. Dakle, naša situacija nije nimalo prijatna, ali obaveza kluba je da se ide na najviši mogui plasman", poručio je Vukoičić.


Ligetiju zlato u superveleslalomu

Ligeti je trijumfovao rezultatom 1:23.96 minuta osvojivši treću medalju na svetskim šampionatima, nakon bronze u veleslalomu 2009. i zlata u istoj disciplini 2011. godine.



Veliko iznenađenje priredio je Francuz Gotje de Tesije, koji je naknadno uvršten u nacionalnu reprezentaciju kao zamena za povređenog kolegu, a danas se okitio srebrnom medaljom sa 20 stotinki slabijim vremenom od Ligetija.


Jedan od glavnih favorita, Norvežanin Aksel Lund Svindal, morao je da se zadovolji bronzanim odličjem, a trku je završio sa 22 stotinke zaostatka za pobednikom.


Prvenstvo sveta nastavlja se u petak ženskom superkombinacijim, dok se muškarci dan kasnije nadmeću u spustu.


Rezultati superveleslaloma:


1. Ted Ligeti (SAD) 1:23.96

2. Gotje de Tesije (Francuska) 1:24.16

3. Aksel Lund Svindal (Norveška) 1:24.18

4. Hanes Rajhelt (Austrija) 1:24.51

5. Matijas Majer (Austrija) 1:24.91

6. Aleksis Pinturo (Francuska) 1:24.99

7. Kristof Inerhofer (Italija) 1:25.05

8. Romed Bauman (Austrija) 1:25.17

9. Adrijen Teo (Francuska) 1:25.21

10. Georg Štrajtberger (Austrija) 1:25.30


Kup je obezvređen

"Kup je takmičenje koje je u velikoj meri obezvređeno jer od ove sezone ne donosi ništa osim trofeja. Žalosno je da su se domaći šampionat i Kup sveli samo na kvalifikacije za Jadransku ligu jer ona donosi poene za Evroligu. Iz bivše Jugoslavije će samo dva, a ne tri kluba, ići direktno u Evroligu, što je iz ugla srpske košarke žalosno", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.



Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje u sredu u Kragujevcu, a košarkaši Partizana koji brane trofej u četvrtfinalu igraju protiv Slobode iz Užica od 21 sat.


Vujošević je rekao da su favoriti za osvajanje trofeja Crvena Zvezda, domaćin Radnički iz Kragujevca i Partizan.


"Idemo mirni u Kragujevac. Imali smo povoljan žreb, ali to ne znači da ćemo lako da stignemo do finala. Mnogo bi nam značio trofej za nastavak sezone, ali nemamo bolesno opterećenje da moramo pošto-poto to da osvojimo", kazao je Vujošević.


On je rekao da bez obzira što je obezvređeno takmičenje da će ostali klubovi učesnici završnog turnira imati jak motiv.


"Mi smo višegodišnji osvajači trofeja u Srbiji, što Kup čini interesantnim. Partizan je 11 godina uzastopno šampion Srbije, redovno osvaja trofeje u Kupu i Jadranskoj ligi i to podiže draž.


Ekipa u Srbiji može da pokaže svoj napredak samo ako savlada Partizan", rekao je Vujošević.


Trener Partizana je rekao da Bogdan Bogdanović ima manjih problema sa povredom skočnog zgloba, ali da nije propustio nijedan trening i dodao da se nada da će ekipa u punom sastavu igrati u Kragujevcu.


Trener crno-belih je ponovio da se klub ove sezone opredelio za podmlađivanje ekipe, ali da to ne znači da neće boriti za titulu u Kupu.


"Takmičenje je takvo kakvo je, svaki put pa i na treningu želimo da dobijemo utakmicu, a kamoli onu koja donosi trofej. Radim sa talentovanim momcima i tim nije pravljen pod imperativom trenutnog postizanja dobrih rezultata", kazao je Vujošević.



Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da je njegova ekipa imala sreće u žrebu, ali da nikoga neće potceniti.


"Čeka nas težak posao, pošto je ove godine Kup jači, ali mi ćemo da se potrudimo da ga odbranimo. Svi igraju motivisano protiv Partizana", rekao je Lučić.


Novak pomaže deci

Đoković je u društvu devojke Jelene i majke Dijane iskoristio priliku da se druži s mališanima koji su u njegovu čast organizovali posebnu priredbu.



"Zadovoljstvo mi je što kao predsednik fondacije mogu da pomognem na realizaciji projekta koji je još 2008. na konkursu UNESKO-a proglašen za najbolji u svetu. Drago mi je što će deca imati priliku da se igraju i razvijaju u novom dvorištu, ali i da se druže sa vršnjacima pošto u ovom kraju ima mnogo škola", rekao je Đoković.


Direktor škole Igor Raičević zahvalio je najboljem teniseru sveta i na slikovit način opisao značaj njegove posete.


"Donacija kojom ste nam pomogli je merljiva, ali zadovoljstvo i značaj druženja sa decom nije moguće izmeriti i od srca vam zahvaljujem", rekao je Raičević.


Đoković će u sredu posetiti "Andrićgrad" u Višegradu i pružiti podršku projektu grada od kamena, čiji je idejni tvorac poznati filmski reditelj Emir Kusturica.


Sport uživo: "Rakete" lansirale 23 trojke

11.15 - Golman mađarskog Debrecina Vukašin Poleksić izjavio je danas da nije učestvovao u nameštanju utakmica koje je njegov klub odigrao protiv engleskog Liverpula i italijanske Fiorentine. Evropska policija (Evropol) u ponedeljak je objavila da je među 380 nameštenih i jedna utakmica Lige šampiona odigrana 2009. godine u Engleskoj, a mediji spekulišu da se radi o meču između Liverpula i Debrecina. Potom je Debrecin saopštio da je Evropska fudbalska unija (Uefa) 2010. godine pokrenula postupak protiv golmana Poleksića jer nije prijavio da su ga kontaktirale određene osobe povodom nameštanja dve utakmice u evropskom takmičenju - protiv Liverpula i Fiorentine. On je tada suspendovan na dve godine, a kazna mu je istekla u junu 2012.



10.45 - Američka skijašica Lindzi Von koja je prilikom teškog pada na prvenstvu sveta u Šladmingu polomila desnu nogu, biće sledeće nedelje operisana. "Lindzi odmah putuje za SAD i lično ću obaviti operaciju kolena početkom sledeće nedelje", rekao je fizijatar američe reprezentacije Vilijam Steret. On je dodao da je Von puštena iz bolnice u Šladmingu, gde je primljena juče posle podne, i da se vratila u hotel.



10.20 - Američka teniserka Venus Vilijams povukla se sa turnira u Dohi zbog povrede leđa, saopšteno je danas. Vilijamsova je pogoršala povredu na Australijan openu, zbog čega je propustila turnir u Parizu krajem januara. Takođe, 23. teniserka sveta propustiće i meč SAD u FED kupu protiv Italije. Nju će u žrebu na turniru u Dohi zameniti Čehinja Andrea Hlavačkova.



10.00 - Posle prvog meča nakon sedmomesečne pauze, nekada prvi teniser sveta Rafael Nadal, ne želi više da priča o povredi levog kolena. Nadal je noćas odigrao prvi takmičarski meč posle sedam meseci pauze zbog povrede kolena. On je za povratak odabrao malo poznati turnir na šljaci u čileanskom Vinja del Maru. Nadal je igrao u dublu s Huanom Monakom, a njih dvojica su za nešto više od sat vremena zabeležili pobedu protiv čeških igrača Františeka Čermaka i Lukaša Dluija od 2:0 u setovima (6:3, 6:2).



9.15 - Košarkaši Hjustona pobedili su u noći između utorka i srede Golden Stejt sa 140:109, na utakmici na kojoj su postigli 23 trojke, čime su izjednačili rekord NBA lige. U ekipi Hjustona, koji je pobedio peti put u poslednjih šest utakmica, najefikasniji je bio Džeremi Lin sa 28 poena, uključujući pet trojki.



Jedva čekam debi

Đurđić je napravio najbolju uvertiru uoči dolaska u Nikoziju pošto je igrajući za Grojter Firt golom i asistencijom doneo svom klubu trijumf nad slavnim Šalkeom.



"To je jedan od najlepših trenutaka moje karijere. Sjajna utakmica, fantastičan stadion, epilog posebno dobija na značaju imajući u vidu redosled događaja na utakmici i njen završetak. Na najlepši način počeo sam karijeru u Bundesligi. Nadam se da ću na osnovu toga moći da gradim dalje samopouzdanje i nastavim sa takvim igrama", izjavio je Đurđić.


Nekadašnji igrač Voždovca i član nacionalne mlade reprezentacije sa optimizmom gleda na budućnost u A timu Srbije.


"Nadam se da mogu da budem od koristi kako klubu, tako i reprezentaciji. Iskreno, poslednjih godinu i po dana sam u dobroj formi, redovno dajem golove, imam dosta samopouzdanja i zbog toga sam sada tu, gde sam oduvek želeo da budem", istakao je 26. godišnji napadač koji se afirmisao u norveškom Haugesundu, a proteklu jesen bio član švedskog Helsingborga.


Đurđić smatra da je srpskom državnom timu, pored ostalog, nedostajalo i sreće u dosadašnjem toku kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014.


"Objektivno gledajući, sreća baš nije bila na našoj strani, posebno na utakmici protiv Belgije. To je detalj koji treba da se promeni i u trenutku sve može da se okrene. U fudbalu kad ti se otvori put, ako dođu golovi kao na utakmici protiv Čilea, lako može da se dogodi da napad bude najjači deo tima. Najvažnije je da svi napadači koji konkurišu za dres reprezentacije igraju dobro i postižu golove u klubovima. Kad u takvoj formi i sa samopouzdanjem dođu na meč reprezentacije, sve je drugačije", smatra on, podsetivši na ogroman značaj predstojeće utakmice 22. marta protiv Hrvatske u nastavku kvalifikacija za SP.


"To je jako bitna utakmica za nas iz mnogo razloga. Pre svega zbog tri boda koja su u igri, ali i zbog rivaliteta sa Hrvatskom. Bez sumnje, jedan od najvažnijih mečeva u bližoj istoriji srpskog fudbala. Verujem da izazov u Zagrebu može da bude prekretnica i da ćemo baš na tom mestu situaciju u grupi okrenuti u našu korist", zaključio je Đurđić.


Kad čujem "nameštaljka" pomislim na Dinamo

Narednih dana tek se očekuje bura u evropskom fudbalu posle otkrića Europola o nameštanju utakmica na starom kontinentu. Za to vreme polako počinju nagađanja koji su klubovi i koji su mečevi nameštani.



Za selektora Holandije Luja van Gala nema sumnje, meč Lige šampiona 2011. godine između Dinama i Liona koji je završen pobedom francuskog kluba od 7:1, je najsumnjiviji.


Činjenica je da je posle te utakmice Lion umesto Ajaksa otišao u osminu finala elitnog takimčenja zahvaljujući boljoj gol razlici, što je verovatno nagnalo Van Gala da pomene taj meč.



„Samo sam pomislio na to. Ništa još nije dokazano tako da moramo biti oprezni sa tim. Nešto mora da se istraži na odgovarajući način. Zato sam samo razmišljao o tome i nikad ništa nisam rekao o tome", rekao je Van Gal.


Jedina konkretna utakmica koja se do sada pojavljuje kao sporna je duel između Debrecina i Liverpula iz 2009. godine.