| by

0

Kobi prestigao MJ-a u asistencijama

Jedna od najvećih debata u istoriji NBA, da li je Brajant bolji od Džordana, dobila je pre nekoliko dana novu dimenziju.



Naime, Brajant je u pobedi Lejkersa nad Oklahomom prešao Majkla Džordana po broju asistencija u karijeri.

’Leteći Majkl’ je tokom svoje karijere uspešno dodao 5.633 puta, a Brajant je sada već na cifri od 5.664 asistencija.

Na pitanje da prokomentariše ovo ostvarenje, Kobi je objasnio kako on vidi svoju ulogu u timu.

„Ja sam rođeni strelac, ali sam naučio da pobeđujem.“

| by

0

Real dobio CSKA, Srbi odlični

Košarkaši Real Madrida pobedili su posle produžetka CSKA kod kuće sa 86:78, u derbiju 6. kola Top16 faze Evrolige.



Džejsi Kerol i Miloš Teodosić promašili su u regualrnom toku trojke za pobedu svog tima, a u dodatnih pet minuta trojku za drugi produžetak promašio je Zoran Erceg.

Real je ovim trijumfom ostao jedinji neporaženi tim, u Top16 fazi Evrolige, dok je CSKA pretrpeo drugi uzastopni poraz.

Odlično veče u Madridu imala su četvortica srpskih košarkaša. Zoran Erceg se nakon neugodne povrede vratio sa 13 poena i dva skoka, 13 poena uz pet skokova i četiri asistencije imao je Miloš Teodosić, Nenad Krstić je imao 11 poena i šest skokova, a Vladimir Micov je pored 12 poena imao dva skoka i tri asistencije.

Domaći sastav predvodili su fantastični Džejsi Kerol sa 31 poenom (6-8 za tri) i Rudi Gfernandes koji je imao 20 poena, 13 skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Za razliku od Reala, lake pobede ostvarili su Olimpijakos protiv Fenerbahčea (82:71) i Barselona protiv Sijene (85:66). Prvaka Evrope ponovo je predvodio Spanulis sa 15 poena, a kod gostiju su najbolji bili Mekejleb i Bogdanović sa po 20. Uroš Tripković ubacio je pet poena za 15 minuta.

Na duelu u Barseloni prvi Top16 poraz pretrpela je Sijena. Sjajan meč odigrao je Ante Tomić sa 20 poena i po pet skokova i asistencija, a u gostujućem sasatavu Bobi Braun ubacio je 19 poena.

| by

0

Tinejdžer iz Jakova u Portu!

Kako prenosi "Sportski žurnal", 18-godišnji Danko Kiković, vezni igrač Srema iz Jakova, potpisao je ugovor sa velikom Portom!



Kiković (1994) će u predstojećem periodu da radi sa B timom i omladinskom ekipom dvostrukog šampiona Evrope.

"Lepo su me prihvatili. Ljudi iz Porta su, od novembra, gledali nekoliko mojih utakmica i pozvali me da dođem. Oduševljen sam, za početak, sada je na meni da se nametnem", rekao je Kiković koji je već u Portugalu.

Ključnu u logu u transferu Kikovića imao je menadžer Jovica Radonjić koji je agent Miralema Sulejmanija i Nemanje Tomića, a koji je svojevremeno iz obrenovačkog Radničkog poslao u Partizan i Crvenu zvezdu Radosava Petrovića i Filipa Đuričića.

Trener Srema Srđan Blagojević izuzetno lepo se izrazio o Kikoviću.

"Veoma je talentovan, što je primetio i selektor omladinske reprezentacije Ljubinko Drulović i pozvao ga na poslednje okupljanje. Danko još nije završio svoj fizički razvoj, očekujem da napravi bum za dve, tri godine, Porto vidi u njemu investiciju za budućnost".

Partizan i Zvezda, naša dva najveća kluba koji godinama prodaju najbolje srpske igrače evropskim velikanima, sada se muče da zarade od transfera svojih igrača u Tursku, Rusiju, Belgiju, dok jedan Superligaš sarađuje sa Portom.

| by

0

Kuzmanović stigao u Inter

Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović izjavio je da je srećan što je došao u klub kakav je Inter, ali i da mu je drago što se vratio u Italiju.



Igrač sredine terena na “Đuzepe Meacu” stiže posle tri i po godine u Štutgartu, a prethodno je dve sezone proveo u Fiorentini, tako da neće imati problema sa adaptacijom.

“Kada sam otišao u Nemačku sa saigračima, kao što je Kristijan Molinaro, komunicirao sam na italijanskom, nisam zaboravio jezik”, rekao je Kuzmanović.

Prema njegovim rečima, sve misli su mu usmerene na događanja u novom klubu.

“Zaista jedva čekam da izađem na teren sa ekipom. Trenirao sam sa novim saigračima, očigledno je da treba bolje da ih upoznam, ali sam veoma srećan”, dodao je Kuzmanović uz pozdrav svim navijačima ‘neroazura’.

Detalji ugovora nisu poznati, ali italijanski mediji navode da će Inter Štutgartu isplatiti obeštećenje od dva miliona evra.

| by

0

Žalgiris i Makabi pregazili rivale

U prva dva meča šestog kola Evrolige ubedljive pobede ostvarili su Žalgiris Kaunas i Makabi Tel Aviv.



Žalgiris je u grupi E pregazio berlinsku Albu sa 92:56, dok je Makabi sa 77:55 naneo i šesti poraz Bešiktašu u grupi F.

U pobedi litvanskog giganta istakao se Marko Popović sa 22 poena (4/4 dva, 4/7 tri) i 5 asistencija. "Ponos Izraela" predvodio je Lior Elijahu sa 14 poena (7/9 dva), 5 skokova i 3 asistencije.

Žalgiris je sa pobedom od 36 poena razlike okončao niz od tri poraza i vratio se u borbu za plej-of evrolige.

Ekipa Saše Obradovića se držala u prvoj četvrtini (26:21), ali su potom Tramel Darden sa nekoliko lepih koševa, i pojačanje sa klupe Mindaugas Kuzminskas odveli Žalgiris na +11.



Meč je prelomljen u trećem periodu kada je Popović ubacio 12 poena u seriji Žalgirisa 14:0. Darden je ubacio 17 poena (6/7 dva), a Kuzminskas 14. Jasin Ibdihi sa 12 i Derik Bjars sa 10 su bili jedini dvocifreni u Albi.

Makabi je u Istanbulu ostvario važnu pobedu. Izraelci su meč otvorili sa 10:0, a rivala slomili sa 16:0 početkom drugog perioda za 43:22 na velikom odmoru. Gašper Vidmar je pokušao da vratio Bešiktaš u igru, ali je Makabi serijom trojki Jogeva Ojahona i Nika Kenera-Medlija povećao prednost na 25 razlike.

Kener-Medli je meč završio sa 12 poena (1/7 dva, 3/3 tri) i 4 skoka, dok je 10 poena ubacio Dejvid Logan. Serhat Četin je nosio Bešiktaš sa 13 poena, Petrik Kristofer je ubacio 12, dok je Vidmar dodao 11 uz 6 skokova, ali i 4 izgubljene lopte.

U toku su mečevi: Real Madrid - CSKA Moskva, Olimpijakos - Fenerbahče i Barselona - Montepaski Sijena

| by

0

Vermezović 'ošišao' Mitrovića

Talentovani napadač Partizana Aleksandar Mitrović bio je jedno od otkrovenja jesenjeg dela šampionata, ali je pokazao i svoju problematičnu stranu.



Iako tek 18-godišnjak i početnik u svetu surovog fudbalskog profesionalizma, Mitrović je imao nekoliko ispada, pa Vladimir Vermezović pokušava da ukroti njegov temperament.

Mitrović je prepoznatljiv po svojim tetovažama i ekstravagantnim frizurama, što se baš i ne sviđa treneru, koji mu je naredio da promeni svoju poslednju frizuru, i ošiša "čirokanu".

Partizan se nalazi u Antaliji gde je odirgao četiri prijateljska meča, u kojima je ostvario samo jednu pobedu. Osim golmana Nikole Petrovića strelac je bio samo Marko Šćepović (tri gola).

Očekuje se da proradi i Mitrović, jer će on uz Šćepovića biti udarna snaga "crno-belog" napada u jesenjem delu šampionata.

Sledeći test meč Partizan igra u petak protiv austrijske Admire (14.00 časova).

| by

0

Milinković u Jagodini

Jagodina se pojačala Milanom Milinkovićem, igračem na poziciji desnog beka.



Milinković je kao omladinac igrao za Partizan i Obilić, a prvi profesionalni angažman dobio je u Javoru, gde je proveo tri sezone.

Pošto se sa Ivanjičanima nije dogovorio o nastavku saradnje, odlučio se za prelazak u Jagodinu.

“Znam da dolazim u vrlo dobro organizovan klub, sa visokim ciljevima. Za mene će posebna biti utakmica protiv mog bivšeg tima, Javora, u polufinalu Kupa Srbije. Do tada je na meni da maksimalno treniram i da se dokažem treneru”, rekao je Milinković, ističući brzinu kao svoj najveći kvalitet.

Novi igrač Jagodine je naveo da se njegove ambicije poklapaju sa ambicijama kluba, a to je plasman u vrh tabele i igranje u evropskim takmičenjima.

U međuvremenu je doskorašnji desni bek Jagodine Nikola Valentić raskinuo ugovor sa klubom i otišao u Gabalu iz Azerbejdžana.

| by

0

Zvezda moćna u Novom Sadu

Odbojkaši Crvene zvezde uozbiljili su se nakon što su u prošlom kolu u Subotici pretrpeli prvi poraz u domaćem šampionatu.



Zvezda je u derbiju i prvom meču 15. kola savladala Vojvodinu u Novom Sadu sa maksimalnih 3:0 (25:22), 25:21, 25:15).

Posle 15 odigranih kola Zvezda je ubedljivo prva sa 14 trijumfa, a iza su Đerdap sa 10 i Radnički sa devet pobeda. Novosadskoj Vojvodini ovo je bio deveti poraz.

Preostali mečevi 15. runde igraju se u petak i subotu a sastaju se Ribnica – Spartak (S), Radnički – Partizan, Železničar – Mladi radnik i Đerdap – Spartak (Lj).

VOJVODINA NS SEME: Čubrilo 9, Č. Stanković 6, Veselinović 5, Petković, Luburić 8, M. Stanković 12, Kapur (libero), Strugar 1, Živanović, Brzaković 1, Boškočević, Vrban. Trener: Nikola Salatić.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 7, Stoilović 6, Jakovljević 11, Petković 20, Ćelić 4, Buculjević 3, Vujić (libero), Perić, Gmitrović, Koprivica, Milutinović, Mitić. Trener: Duško Nikolić.

| by

0

Kol igra 100. meč protiv Brazila

Utakmica između Engleske i Brazila, koja će biti odigrana u sklopu proslave 150 godina FA, može biti 100. Ešliju Kolu u reprezentativnom dresu.



Selektor Roj Hodžson uvrstio je 32-godišnjeg defanzivca Čelsija na spisak od 24 igrača za prijateljsku utakmicu.

Kol je zbog povrede propustio meč protiv Švedske u novembru, ali će sada obeležavanje jubileja biti spektakularno, u utakmici sa petostrukim prvakom sveta, na legendarnom Vembliju.

“Odigrati 100 utakmica za reprezentaciju svakako je neverovatno dostignuće. Ali, Ešli Kol je to zaslužio”, izjavio je Hodžson.

Meč na Vembliju obeležiće i povratak Luisa Felipea Skolarija na klupu reprezentacije Brazila. Stručnjak, koji je vodio “karaoke” do šampionske titule na Mundijalu 2002. godine, preuzeo je u novembru selektorsku poziciju od smenjenog Mana Menezesa.

Hodžson je za duel sa Brazilom pozvao sledeće igrače:

Golmani: Džek Batland (Birmingem), Džo Hart (Mančester Siti)

Odbrana: Lejton Bejns (Everton), Geri Kejhil (Čelsi), Ešli Kol (Čelsi), Fil Džagjelka (Everton), Glen Džonson (Liverpul), Džolion Leskot (Mančester Siti), Kris Smoling (Mančester Junajted), Kajl Voker (Totenhem)

Sredina terena: Majkl Kerik (Mančester Junajted), Tom Kleverli (Mančester Junajted), Stiven Džerard (Liverpul), Frenk Lampard (Čelsi), Aron Lenon (Totenhem), Džejms Milner (Mančester Siti), Lion Osman (Everton), Aleks Okslejd-Čemberlen (Arsenal), Džek Vilšir (Arsenal).

Napadači: Džermejn Defo (Totenhem), Vejn Runi (Mančester Junajted), Danijel Staridž (Liverpul), Teo Volkot (Arsenal), Deni Velbek (Mančester Junajted).

| by

0

Britanci bez Marija čekaju Ruse

Endi Mari objavio je da neće igrati za Veliku Britaniju na plej-of duelu Dejvis kupa protiv Rusije.



Rusi će Britancima gostovati od 5. do 7. aprila u Koventriju.

„Šteta je što ću propustiti meč Dejvis kupa jer uvek uživam u igranju za reprezentaciju. Pričao sam sa selektorom i saigračima iz reprezentacije i definitivno ću biti u timu za sledeće duele“, stoji u saopštenju Škota.

Mari nije nastupio nijednom za reprezentaciju u 2012. a sada je odlučio da se odmori nakon turnira u Majamiju i Indijan Velsu. Njegov prvi turnir na šljaci u 2013. biće Monte Karlo koji počinje 16. aprila.

| by

0

Nikola Karabatić napustio Monpelje

Nikola Karabatić raskinuo je ugovor sa francuskim Monpeljeom, a očekuje se da postane novi igrač Eks-an-Provansa.



Karabatić je okončao saradnju sa Monpeljeom tri godina pre isteka ugovora, te se priključio svom bratu Luki.

Luka je pre nekoliko meseci priznao da se kladio na poluvremenu meča protiv Rena 12. maja, a osumnjičen je i da je namestio jedan meč u francuskom šampionatu. Nikola je sve vreme demantovao svoje učešće, iako je takođe bio osumnjičen.

Karabatićev novi tim je pretposlednji u francuskom šampionatu sa šest bodova iz 13 kola, dok je Monpelje drugi sa 20, šest manje od lidera Pari Sen Žermena.

Član Eks-ne-Provansa je i srpski rukometaš Vladica Stojanović.

| by

0

Dinamo pozajmio Moralesa Malagi

Nakon Matea Kovačića zagrebački Dinamo je ostao bez još jednog igrača, 27-godišnji Pedro Morales je prešao u Malagu na pozajmicu do kraja sezone.



Povremeni reprezentativac Čilea Morales je treće pojačanje španskog tima pred nastavak takmičenja u Primeri i Ligu šampiona, posle Lukas Piasona i Dijega Lugana.

Morales je u Dinamo stigao 2008. iz Universitada i postigao 24 gola. Nakon problema sa formom i povredama vraćen je u bivši tim na pozajmicu, a dobre igre u protekloj polusezoni preporučiče su ga Andalužanima.

Malaga je trenutno četvrta u Primeri iza Barselone, Atletika i Reala, dok je u osmini finala Lige šampiona očekuje dvomeč sa Portom.

Dinamo je u sredu prodao Kovačića Interu za 11 miliona evra, a u zavisnosti od njegovih igara, transfer bi mogao da dostigne vrednost od 15 miliona.

| by

0

Maksimović ne ide nikuda

Uprkos navodima medija u Srbiji Nikola Maksimović ne može da nastavi karijeru na Ostrvu.



Maksimović ne ispunjava odredbe britanskog zakona i ne može da dobije radnu dozvolu.

Igrači izvan šengenske zone u Engleskoj mogu da zaigraju samo ako imaju 75 odsto nastupa u reprezentaciji u prethodne dve godine, uz ogradu da izuzetni talenti mogu da dobiju dozvolu.Maksimović je za A selekciju nastupio 4 puta, a sa 21 godinom više ne spada u kategoriju talenata.

Mediji u Srbiji masovno su u četvrtak pisali o tome da bi igrač koji je prošle jeseni bio po opštem mišljenju najslabija karika u prvom timu Crvene zvezde trebalo da pređe najpre u Mančester siti, a zatim u Fulam, ali se ispostavilo da ne može da dobije radnu dozvolu za bilo koji britanski klub.

On će u Crvenoj zvezdi ostati do kraja sezone, ali beogradskom klubu na osnovu bečkog sporazuma Čović – Zahavi odmah pripada milion evra obeštećenja.

Crvena zvezda, kako saznajemo, neće dovoditi nova pojačanja u odbrani. Iako se pominjao defanzivac iz Brazila, finansijsko stanje crveno-belih je takvo da ne mogu sebi da priušte nove Južnoamerikance.

| by

0

Bomba roka, Vilijan u Anžiju za 40m

Brazilac Vilijan karijeru neće nastaviti u Premijer ligi kako se nadao, već će otići dalje na istok, u Anži.



Šahtjor iz Donjecka je prihvatio ponudu tima iz Mahačkale vrednu čak 40 miliona evra, pa će ovo verovatno biti najveći transfer januarskog prelaznog roka.

Vilijan je bio velika želja Čelsija i Totenhema, ali Spursi nisu mogli da ispune želju "rudara" koji su pre pola godine tražili oko 25 miliona evra.

Vilijan je u Šahtjor došao 2007. godine i na 216 utakmica postigao je 35 golova. Odigrao je dva meča za reprezentaciju Brazila.

| by

0

Vredi 94 mil. €, a promaši sa 3m

Kristijano Ronaldo je postigao 179 golova za Real, 302 na 500 mečeva u karijeri, oborio je nekoliko rekorda, ali promašaj sa tri metra ne može mu se oprostiti.



Kada platite fudbalera 94 miliona evra, on ne sme da promaši prazan gol sa svega nekoliko koraka udaljenosti, posebno ako je u pitanju duel sa Barselonom.

Portugalcu je to ipak pošlo za rukom, on je u 60. minutu 222. El Klasika propustio da glavom ubaci loptu u mrežu i izjednači na 1:1. Na njegovu sreću titule tragičara meča spasao ga je štoper Rafael Varan.

| by

0

KSS: Pravilnik vam je bio dostupan

Košarkaški savez Srbije saopštio je da su svi klubovi imali dovoljno vremena da se upoznaju sa pravilnikom i na osnovu toga formiraju ekipe za ovu sezonu.



Ovo saopštenje usledilo je nakon dopisa Radničkog iz Kragujevca, vezanim za broj stranaca u timu za predstojeći Kup Radivoja Koraća.

Prema pravilniku KSS u domaćim takmičenjima klubovima je dozvoljeno da imaju po četvoricu stranaca, a u ekipi iz Kragujevca je čak osmorica.

"Svi klubovi imali su dovoljno vremena da se upoznaju sa Registracionim pravilnikom i da na osnovu njega formiraju ekipe za sezonu 2012/13. Želja svih nas u KSS je da predstojeći finalni turnir Kupa protekne u najboljem redu i bude istinski praznik srpske košarke", navodi se u saopštenju.

Iako Ćapin, Varda i Marković imaju srpski pasoš oni će u domaćim takmičenjima biti tretirani kao i Vortington, Vajt, Vizer i Emening.

"Pravo nastupa igrača u domaćim takmičenjima za muškarce definisan je Registracionim pravilinikom i Pravilnikom o takmičenju KSS, za takmičenja koja vodi KSS. Oni su usvojeni jednoglasno na Skupštini 13. marta 2012. godine. Ni na poslednjoj sednici 24. septembra niko nije imao amandmane na postojeće pravilnike", piše u saopštenju.

Finalni turnir Kupa održaće se u Kragujevcu od 7. do 10. februara.

| by

0

Bekam u PSŽ, poklanja platu!

Dejvid Bekam definitivno je pojačao Pari Sen Žermen, prošao je medicinske preglede i predstavljen medijima u Parizu.



Bekam i PSŽ su se dogovorili na šestomesečnu saradnju vrednu 175.000 evra nedeljno koje će pokloniti u dobrotvorne svrhe.

"O ovome smo razgovarali neko vreme i konačno se dogodilo. Izabrao sam Pariz jer sam video šta klub pokušava da uradi. Ovo je klub koji će imati uspeha u narednih 15-20 godina. Ovo je nešto što raste i čast mi je što sam izabran da budem deo budućnosti", rekao je Bekam.

Bekam je imao ponude 12 klubova, nekoliko njih iz Premijer lige, ali je izabrao PSŽ jer je Mančester Junajted, sa kojim je imao velike uspehe, jedini klub za koji želi da igra u Engleskoj.

Englez je istakao da dogovorena kratkoročna saradnja ne znači da on neće duže istati u klubu, da mu je čast što je deo tima koji ima najveće ambicije, i da se raduje igranju sa Zlatanom Ibrahimovićem, koga poznaje još od omladinskih selekcija.

"On je veći pa će verovatno Zlatan izvoditi slobodne udarce, ali ako budem imao priliku podelićemo tu ulogu. Ali PSŽ ima još nekoliko igrača koji mogu da izvode slobodne uradce", našalio se Bekam na pitanje ko će biti zadužen za prekide.



Bekam je siguran da može da pomogne timu iako ima 37 godina.

"Mogu da trčkaram. Nisam izgubio na brzini jer, iskreno, nikad nisam ni bio previše brz. Kada igram posvećena sam 150%. Ne očekujem da igram svaku utakmicu, ne očekujem da budem starter. To moram da zaslužim. Za mene je Karlo Ančeloti jedan od najboljih trenera za koje sam igrao. Ovaj dolazak je zanimljiv na više nivoa".

Bekam je istakao da bi došao u PSŽ i da se nije plasirao u osminu finala LIge šampiona.

"Verujem u projekat koji pravi ovaj klub. Igranje u Ligi šampiona je samo bodnus. Nisam učestvovao u tom takmičenju nekoliko godina, a imao sam sreće da ga u prošlosti osvojim, znam koliko je važan klubovima".

Legendarni vezni igrač nije siguran da li će u PSŽ-u okončati karijeru.

"Ne znam da li će mi ovo biti poslednji ugovor. Ljudi spekulišu o tome već nekoliko godina, ali ja nastavljam da igram i potpisujem ugovore. Videću kako ću se osećati, želim da igram koliko god mogu. Fudbal je moja strast, uvek je bila. Kada igram fudbal nikada nije važna veličina ugovora", rekao je Bekam koji će sa 37 godina biti jedan od najstarijih fudbalera u francuskoj Ligi 1.

| by

0

Stojković ponovo u reprezentaciji

Golman Partizana Vladimi Stojković biće na spisku selektora Siniše Mihajlovića za prijateljski duel na Kipru koji je na programu 6. februara.



Iako će srpski selektor objaviti spisak igrača za Kipar teku subotu, na zvaničnom sajtu sajtu srpskog šampiona stoji da je Stojković dobio poziv.

Stojković je bio na golu reprezentacije poslednji put na duelu protiv Velsa 11. septembra prošle godine u Novom Sadu, a nakon toga se povredio pa nije dobijao poziv.

Osim golmana, iz crno-belog tabora će na Kipar i napadač Marko Šćepović, strelac tri od četiri gola Partizana na pripremama u Turskoj.

Kako je Mihajlović najavio, poziv će dobiti napadač Grojtera Nikola Đuričić, ali i Zdravko Kuzmanović i odbrambeni fudbaler Vojvodine Branislav Trajković.

| by

0

Garido stigao u Beograd

Hondurašanin Luis Fernando Garido sleteo je u Beograd, gde ga čeka potpis ugovora sa Crvenom zvezdom.



Reprezentativac centralnoameričke države igraće za Zvezdu narednih 6 meseci, uz mogućnost produženja ugovora.

Garido će se u Srbiji zadržati samo dva dana,tokom kojih će biti obavljene formalnosti oko potpisivanja ugovora, a onda se vraća u Honduras, gde ga čeka meč kvalifikacija za SP sa selekcijom SAD.

Hondurašanin će se posle tog meča, koji je na programu 6. februara, priključiti novim saigračima u Antaliji, gde Zvezdu očekuje 9 utakmica za 18 dana.

| by

0

Zvezda smenila Acu Petrovića

Čelnici Uniksa iz Kazanja otpustili su srpskog stručnjaka Acu Petrovića.



Dan posle poraza od Crvene zvezde Petrović je dobio otkaz zbog serije loših rezultata, izjavila je potpredsednica kluba Olga Ahsanova.

Uniks je u Pioniru poražen 81:73, a nekoliko dana ranije kod kuće je izgubio od ekipe Spartak Primorje 70:69 u domaćoj ligi.

“Petrović je otpušten zbog loših rezultata u poslednje vreme. Mislim da se i on predao, videlo se to u poslednje vreme. Presudili su porazi od Spartak-Primorja i Zvezde u Beogradu, jer smo tim mečom mogli da obezbedimo četvrtfinale Evrokupa”, rekla je ona.

Tokom dana biće saopšteno ime privremenog trenera.

| by

0

KKCZ: Kako do četvrtfinala EK?

Posle četiri kola L grupe LAST 16 faze Evrokupa Crvena zvezda ima skor 2-2, baš kao i ostale tri ekipe u grupi – Galatasaraj, Uniks i Ulm.



U sledećoj rundi Zvezda dočekuje Ulm, a zatim gostuje Galatasaraju u poslednjem kolu.

Među navijačima Zvezde već su počele da se prave kalkulacije, ali poziciju beogradskog kluba znatno otežavaju ubedljivi porazi od Galate u Beogradu i od Uniksa u Kazanju.

U slučaju da ostvare obe pobede, ’crveno-beli’ bi se sigurno našli u četvrtfinalu Evrokupa.

U slučaju da pobedi Ulm i izgubi od Galatasaraja, Zvezda bi se plasirala dalje ako Uniks izgubi oba preostala meča, protiv Galatasaraja i Ulma.

U slučaju poraza od Ulma, Zvezdine šanse bile bi svedene na domen teorije jer bi ona crveno-beli morali da dobiju Galatasaraj u gostima sa više od 17 poena razlike, a da pri tom Uniks izgubi obe utakmice.

Ukoliko sve četiri ekipe završe grupu sa po tri pobede i poraza, Zvezda bi ponovo bila u najlošijoj situaciji jer ima najlošiju koš-razliku, -23. Galata je trenutno na +6, Ulm na +8, a Uniks na +9.

Zvezda će u preostala dva kola imati jako težak posao, videćemo mogu li crveno-beli do četvrtfinala.

| by

0

Troicki – Gofan, pa Đoković – Rohus

Duel teniskih reprezentacija Srbije i Belgije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa počeće duelom između Viktora Troickog i Davida Gofana, odlučeno je žrebom.



Troicki i Gofan počeće svoj meč u petak u 14h, a nakon toga sastaće se prvi teniser sveta Novak Djoković i 127. na ATP listi Olivije Rohus.

Zanimljivo je da je omaleni Rohus jedan od retkih koji imaju pozitvan skor sa Đokovićem – 3:2 u pobedama. Belgijanac je 2005. godine slavio u Lionu i u Dejvis kupu, a bio je bolji i 2010. u Majamiju.

Novak je slavio 2009. u Haleu, a na Vimbldonu 2010. bilo mu je potrebno pet setova da savlada Rohusa.

"Sećam se da sam izgubio peti meč protiv Belgije kada smo se poslednji put sastali 2005. godine. Znam da Belgija raspolaže sa četiri do pet odličnih igrača. Ipak, nadam se pobedi i pored odsustva Janka Tipsarevića", rekao je Đoković posle žreba.

Troicki i Gofan igrali su samo jedan međusobni meč, prošle godine u Vinston-Sejlemu bolji je bio Belgijanac sa 3:6, 6:4, 7:5.

Drugog dana takmičenja, u subotu od 14.00, igraće se dubl, a najavljeno je da će za Srbiju nastupiti Troicki i Nenad Zimonjić, dok će belgijski par činiti Ruben Bemelamans i Stiv Darsis. Prvi meč trećeg dana počeće takođe u 14h, a prema žrebu prvo će se sastati Gofan i Đoković, a nakon njih Troicki i Rohus.

Belgija i Srbija igraće u hali Spirudom u gradu Šarloa, koja je kapaciteta 6.300 mesta, a mečevi će se igrati na šljaci.

| by

0

"Karte za Kup sa posebnom zaštitom"

Pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport Jovan Pavlović Bojadžić rekao je da su šanse za falsifikovanje uzlaznica za Kup Radivoja Koraća minimalne.



Ulaznice su štampane na specijalnom papiru sa trostrukom zaštitom.

Problem sa falsifikovanim ulaznicama nedavno se pojavio na utakmici Radničkog i Partizana, kao i na duelima Crvene zvezde sa Galatasarajem i Igokeom, zbog čega veliki broj navijača sa uredno kupljenim kartama nije mogao da prisustvuje meču.

"Ulaznice imaju trostruku zaštitu, rađene su na papiru kakvog nema u slobodnoj prodaji, odnosno postoji samo jedan dobavljač tog papira", rekao je Bojadžić na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

Prema njegovim rečima, ulaznice će u petak biti puštene u prodaju i mogu se kupiti isključivo na biletarnici hale "Jezero", dok ih zainteresovani mogu rezervisati putem veb adrese agencije "Adamton".

"Jedna osoba, uz kopiju lične karte moći će da kupi najviše četiri ulaznice”, rekao je Bojadžić i dodao da deca uzrasta do osam godina neće moći da uđu u halu.

Cena ulaznice za finalnu utakmicu je 500 dinara, dok su za ostale 300 dinara, s tim što po toj ceni, prvog takmičarskog dana publika će moći da gleda dve utakmice.

Bojadžić je naglasio da će u prodaju biti pušteno 2.600 karata i 400 VIP ulaznica, kao i da je Crvena zvezda rezervisala i platila ulaznice za polufinale, a karte je rezervisao i Partizan.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća biće održan u sportskoj hali "Jezero" u Kragujevcu od 7. do 10. februara.

Raspored takmičenja:

Četvrtak 7. februar
18:30 Mega Vizura - Vršac
21:00 Partizan - Sloboda

Petak 8. februar
18:30 Radnički - Metalac
21:00 Crvena zvezda - Vojvodina

Subota 9. februar
polufinala (18:30 i 21:00)

Nedelja 10. februar
finale (21:00)

VN Nemačke ipak na „Nirburgringu“

Trka za Veliku nagradu Nemačke ove godine će ipak biti održana na stazi „Nirburgring“, potvrdio je prvi čovek Formule 1 Berni Eklston.



Zbog loše finansijske situacije poslednjih meseci se dosta spekulisalo o budućnosti trke, a sam Eklston je pre samo nekoliko dana rekao da dogovora neće biti.

„Cenim „Nirburgring“ i njegovu istoriju. Upravo zbog duge tradicije, drago mi je što sam podržao odluku da ta staza bude domaćin Formuli 1 ove godine“, rekao je Eklston.

Trka za Veliku nagradu Nemačke na programu je 7. jula.

„Nirburgring“ i „Hokenhajm“ se poslednjih godina svake sezone menjaju kao domaćini Velike nagrade Nemačke. Ipak, zbog već pomenutih finansijskih problema postojala je mogućnost da trka uopšte ne bude u kalendaru, ali je Eklston uspeo da dođe do dogovora sa organizatorima.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 17. marta.

| by

0

Prelazni rok, Bekam u Parizu!

Prelazni rok fudbalera u većini zemalja završava se večeras, najzvučniji transfer mogao bi da bude odlazak Dejvida Bekama u PSŽ.




U Srbiji se čeka ishod završnih pregovora Rada i Partizana o transferu Nemanje Kojića i Predraga Luke, na Ostrvu su definitivno ispratili Balotelija, čekaju Sambu.

Do ponoći 31. januara završiće se prelazni rok u Engleskoj, Škotskoj, Austriji, Belgiji, Italiji, Francuskoj, Španiji, Holandiji, Grčkoj, Turskoj i Portugalu.

12.38 'Bomba' se sprema u Parizu, ostrvski mediji pominju da je Dejvid Bekam u Francuskoj, Pari Sen Žermen dva puta zakazivao i odlagao konferenciju za novinare trenera Ančelotija.

Mogućnost da nekadašnji reprezentativac Engleske dođe u PSŽ pominjana i ranije, Džoi Barton, fudbaler Olimpika iz Marseja, aktivan tim povodom na Twitteru.

12.35 Kaka potpisao za Deportivo iz La Korunje. Nije u pitanju Brazilac koji je i dalje član madridskog Reala nego njegov zemljak, štoper, koji dolazi iz mađarskog Videotona.

12.30 Alehandro Faurlin, argentinski internacionalac koji je član Kvins Park Rendžersa, provešće drugi deo sezone u Palermu na 'pozajmici'.

12.20 Eureljo Gomeš, golman Totenhema, provešće sledećih šest meseci na pozajmici u nemačkom Hofenhajmu.

12.10 Njukasl dovodi još jednog igrača, i to ne iz Francuske! Kevin Mbabu, Švajcarac rođen 1995. godine, seli se na sever Engleske iz Serveta. Do kraja sezone igraće za mladi tim 'Svraka'.

11.55 Doskorašnji napadač engleskog Mančester Sitija Mario Baloteli zvanično je postao član Milana sa kojim je potpisao ugovor do 30. juna 2017. godine. Na sajtu roso-nera navodi se da će Baloteli medijima biti predstavljen u petak u 19 sati na stadionu San Siro.

Kontroverzni napadač će u novom klubu nositi dres sa brojem 45, a Siti je na ime obeštećenja za Balotelija zaradio 23 miliona evra. Prvobitno je najavljeno da će nositi dres sa brojem devet, ali to se neće desiti jer je Pato već imao taj broj.

11.50 Hari Rednap se trudi da angažuje Pitera Krauča, napadača Stouka. Njegov Kvins Park Rendžers je ekipa koja se grčevito bori za opstanak, a Samba i Krauč popravili bi izglede da se taj status zadrži.

11.40 Igrač koji je pre samo godinu dana iz Blekburn Roversa otišao u Anži za 12 miliona funti sada se vraća u Premijerligu za 500.000 funti više. Štoper Kristofer Samba na svom Tviter nalogu napisao je da je stigao u London.

11.35 Sporting iz Lisabona vratio je Marijuša Nikulaea. Ruzmunski napadač već je nastupao za klub iz Lisabona od 2001. do 2005. godine, a sada dolazi iz Vasluija.

11.30 Reto Cigler u Fenerbahčeu, turska liga jača iz dana u dan.

| by

0

Antić: Čovek sam koji podiže nivo

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić potpisao je dvogodišnji ugovor sa kineskim Šandongom i veoma je zadovoljan novim klubom.



"Ovo je bila jedna brza i iznenadna ponuda. Doneo sam odluku iza koje stojim, jer sam osetio da ću biti zadovoljan. Dve nedelje koliko sam ovde potvrđuju da sam bio u pravu."

"Radi se o izuzetno velikom klubu. U karijeri sam radio u velikim klubovima, ali ovaj prevazilazi sve po svojoj infrastrukturi. Malo ljudi zna da Šandong ima fantastične sportske terene i klupske prostorije. Najviše mi se dopalo što sam u očima tih ljudi video iskrenost i želju da dođe do saradnje. U meni su prepoznali čoveka koji je u stanju da im podigne nivo fudbala", istakao je Antić i dodao da na raspolaganju ima dosta dobrih igrača, kao i da očekuje dobru sezonu.

"Još nisam mogao da računam na sve reprezentativce. 'A' selekcija je na pripremama u kojoj imamo dva igrača, mlada reprezentacija je takođe bila na pripremama, za koju nastupa šest naših fudbalera. Najbolji igrač Kine u poslednje dve godine je operisao koleno, tako da na njega ne mogu da računam u naredna dva-tri meseca. Ostalim igračima sam prijatno iznenađen. Njihov odnos prema treninzima je maksimalan. Prema prvim utiscima mislim da će ovo biti dobra sezona. U klubu ima mesta za još jednog stranca, prvenstvo počinje devetog marta, do tada ćemo još malo gledati šta nam treba, kako bismo unapredili mogućnosti tima."

Antić je kratko prokomentarisao dešavanja u srpskom fudbalu.

"Pratim dešavanja u srpskom fudbalu i vidim da ima dosta problema kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou."

Srpski stručnjak prati i španski fudbal i smatra da ‘crvena furija’ igra fudbal u skladu sa svojim mentalitetom.

"Onog trenutka kada su se Španci opredelili da igraju fudbal u skladu sa svojim menatiletom, a to je igra kratkih pasova i poseda lopte, došli su do rezultata i prepoznatljive igre. Da li sa centarforom ili ne, činjenica je da je to ekipa koja iz drugog plana dolazi do šansi. Imaju dobrog selektora, Visente del Boske je autoritet, a to nije lako postići na reprezentativnom nivou."

| by

0

Vidić: Još ništa nije gotovo

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Vidić rekao je da šampionska trka u Premijer ligi još nije gotova, iako njegova ekipa ima sedam bodova više od Sitija.



"Sve u svemu, moramo da budemo zadovoljni. Svi naši konkurenti su odigrali nerešeno, samo smo mi pobedili. Sada moramo da se okrenemo duelu sa Fulamom. Utakmice u gostima su uvek mnogo teže. Ništa još nije gotovo, u dobroj smo poziciji, ali pred nama je težak put".

Junajted je savladao Sautempton sa 2:1 i povećao prednost u odnosu na Siti, koji je u utorak uveče odigrao bez golova protiv Kvins Park Rendžersa.

Vidić je u dosadašnjem toku sezone za Junajted odigrao 12 utakmica i postigao jedan pogodak.

Ekipu sa Old Traforda očekuje i dvomeč sa madridskim Realom u osmini finala Lige šampiona. Prvi meč igra se 13. februara u Španiji, a revanš je 5. marta u Engleskoj.

| by

0

EP: Mladi sa Italijom i Belgijom

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. u grupi devet sa selekcijama Italije, Belgije, Kipra i Severne Irske.



Takmičenje u kvalifikacijama počinje 22. marta.

Pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe izboriće plasman u baraž, a sedam najboljih, uz domaćina, igraće na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Češkoj.

Grupa jedan: Engleska, Vels, Finska, Moldavija, Litvanija i San Marino.
Grupa dva: Rusija, Danska, Slovenija, Bugarska, Andora i Estonija.
Grupa tri: Holandija, Škotska, Slovačka, Gruzija i Luksemburg.
Grupa četiri: Španija, Austrija, Madjarska, Bosna i Hercegovina i Albanija.
Grupa pet: Švajcarska, Ukrajina, Hrvatska, Letonija i Lihtenštajn.
Grupa šest: Nemačka, Rumunija, Crna Gora, Republika Irska i Farska ostrva.
Grupa sedam: Švedska, Turska, Grčka, Poljska i Malta.
Grupa osam: Izrael, Portugal, Norveška, Makedonija i Azerbejdžan.
Grupa devet: Francuska, Belorusija, Jermenija, Island i Kazahstan.

| by

0

Kavani: Više želimo titulu od Juvea

Najbolji strelac Napolija Edinson Kavani rekao je da njegova ekipa više želi trofeje od ekipe Juventusa, konkurenta u borbi za titulu šampiona Italije.



"Pred nama je velika šansa koju ne smemo da propustimo. Brojke jasno pokazuju da nam je ‘skudeto’ na dohvat ruke. Možemo da idemo do kraja i imamo kvalitet za uspeh. Imamo veću glad za peharima od Juventusa i veliki motiv. Osvajanje titule bilo bi ostvarenje sna za nas. Sve zavisi od Napolija", istakao je Kavani.

Njegova ekipa trenutno zauzima drugo mesto na tabeli Serije A sa tri boda manje od torinskog Juventusa.

Kavani je u dosadašnjem toku sezone u dresu Napolija odigrao 27 utakmica i postigao 26 golova.

| by

0

Benites: Teško je objasniti...

Čelsi je do 87. minuta vodio 2:0 protiv Redinga u gostima, ali je na kraju u četvrtom minutu nadokande ostao bez sva tri boda (2:2).



Menadžer ‘Plavaca’ Rafael Benites bio je šokiran lošom završnicom svog tima.

“Teško je objasniti šta se dogodilo. Iznenađeni smo kao is vi, kontrolisali smo utakmicu 85 minuta. Napravili smo previše grešaka u prekidima, mogli smo da završimo utakmicu kako treba, a na kraju smo kažnjeni. “Igrači su veoma razočarani”.

La Fondre je u 94. minutu dao gol nakon što Ivanović i Kejhil nisu uspeli da izbiju loptu.

“Kažem, teško je objasniti šta se dogodilo, svi preuzimamo odgovornost i ne krivimo nikoga pojedinačno. Moramo da analiziramo zašto ranije nismo rešili pitanje pobednika i moramo da radimo na ispravljanju grešaka. Ipak, zadovoljan sam igrom u prvih 85 minuta”.

Čelsi je trenutno treći na tabeli sa Premijer lige sa 42 boda.

| by

0

Novica Veličković u Mega Vizuri

Srpski košarkaš Novica Veličković potpisao je kratkoročni ugovor sa Mega Vizurom, napisao je na Tviteru njegov agent Miodrag Ražnatović.



Veličković je osam meseci bio van terena zbog povrede hrskavice kolena, a u Megi će pokušati da se vrati u pravu formu.

U dosadašnjoj karijeri 26-godišnji Veličković je nastupao za madridski Real i za Partizan, a ponikao je u mlađim kategorijama Drvomarketa iz Zemuna.

Bio je jedan od najznačajnijih igrača reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

| by

0

"Đoković i Mari će vladati tenisom"

Tenisom će izgleda ponovo vladati dva čoveka, ali ovoga puta to će biti Novak Đoković i Endi Mari, napisao je trener Patrik Muratoglu u kolumni za Evrosport.



“U 2012. smo posle duže vremena videli da četvorica različitih igrača osvoje po jednu GS titulu. Od 2004. do 2010. dominirali su Federer i Nadal, dok se Novak Đoković nije umešao 2011, a čini se da je 2012. godina bila raskrsnica”.

“U kojem smeru će tenis sada ići? Izgleda da će njime opet vladati dva igrača, ali ovoga puta to će biti Đoković i Mari. To je tandem koji je osvojio tri prethodna velika turnira – Olimpijske igre, US open i Australijan open. Oni su preuzeli štafetu od prethodnog dvojca, koristeći Nadalovu povredu i pobeđujući Federera u ključnim duelima”, napisao je Muratoglu i nastavio:

“Đoković i Mari su prva generacija igrača koji ceo život igraju na ‘novim’ terenima. Sve podloge su se usporile u poslednjoj deceniji i približile su se jedna drugoj. Možda nije sluajnost što oni imaju slične stilove igre: neverovatno pokrivaju teren, efikasni su na riternu i osvajaju veliki procenat poena u kojima prvu lopticu vrate u teren. Rizik preuzimaju umereno i ne prave mnogo neiznuđenih grešaka”.

Muratolglu je potom postavio pitanje mogu li igrači koji su više napadački orijentisani da pariraju Đokoviću i Mariju, a ponudio je i odgovor.

“Federer je prikazao nešto od svog najboljeg tenisa u Australiji – bio je brz, eksplozivan, forhend mu je bio efektan, a servis izvanredan. Ipak, morao da je sagnwe glavu pred Marijem. Nole i Endi su kao poboljšane verzije Lejtona Hjuita iz najboljih dana. Mari je vratio 75% Federerovih prvih servisa u teren dajući mu mnogo manje lakih poena nego što je navikao. Takođe, Đoković i Mari su u razmenama mnogo moćniji nego što je Hjuit ikada bio i forhend im je mnogo već oružje. Kako odgovoriti? Napadački orijentisani igrači moraju malo da porazmisle o svom agresivnom pristupu – taktika Federera i igrača poput Conge previše je predvidljiva za ‘blokere’ tog kalibra. Ključno je dodati nešto novo – npr. da više eksploatišu drugi servis, što Federer nije činio protiv Marija. Isto važi i kada je Mari samo ‘blokom’ ostajao u poenu, Federer nije rano preuzimao punu kontrolu. Ali ako Federer i Conga private izazov Marija i Đokovića i naprave neke izmene, uveren sam da u budućnosti imaju šanse”.

Na kraju kolumne Muratolgu se posvetio i Rafaelu Nadalu – trener smatra da Nadal može da ‘prodrma situaciju’ još jednom pod uslovom da je potpuno zdrav.

Polovinom decembra Muratoglu je napisao tekst u kojem je rekao da je Đoković imao mentalne padove i da zato nije kompletan teniser.

| by

0

Janković vraća Filipa Jankovića

Mladi Filip Janković ići će na drugi deo priprema Crvene zvezde umesto Stefana Čikića, kaže za “Sportski žurnal” sportski direktor kluba Zoran Stojadinović.



“Kako je saopštio trener Janković, Čikić je talentovan igrač, ali je procena da trenutno nije dovoljno fizički jak, pa će još neko vreme provesti u mlađim selekcijama”, rekao je Stojadinović za “Žurnal”.

“Trener Janković zadovoljan je ekipom koju ima na raspolaganju i veruje da sa njom može da se bori za titulu. Ipak, nije isključeno da nas pojača još neki igrač, pod uslovom da značajno poboljša kvalitet ekipe”, dodao je Stojadinović.

Očekuje se dolazak zadnjeg veznog Luisa Garida, u tim se već vratio Nikola Petković, a spominjao se i Niklas Bakman iz AIK-a.

| by

0

Gej u Torontu, Kalderon u Detroitu

Dosadašnji najbolji strelac Memfis Grizlisa Rudi Gej trejdovan je u Toronto u trejdu u kojem je učestvovao i Detroit.



Reptorsi su dobili i rezervnog centra Memfisa Hameda Hadadija, a odrekli su se Hosea Kalderona i Eda Dejvisa. Potom je Memfis poslao Kalderona u Detroit Pistonse u zamenu Ostina Deja i Tejšona Prinsa.

Gej ove sezone prosečno beleži 17.2 poena, uz šut iz igre 41%, a ima i 5.9 skokova i 2.6 asistencija po meču.

“Igrači poput Geja obični nisu tako lako dostupni, ovo su bile jedinstvene okolnosti i imamo utisak da smo ih iskoristili”, rekao je generalni menadžer Reptorsa Brajan Kolanđelo misleći na finansijske probleme Memfisa.

| by

0

Poraz Lejkersa, Majami ubedljiv

Posle tri uzastopne pobede, Los Anđeles Lejkersi izgubili su od Finiksa 92:86 u noći između srede i četvrtka.



U derbiju Istoka Majami je deklasirao Bruklin 105:85, Boston je bio bolji od Sakramenta 99:81, a Los Anđeles Klipersi su dobili Minesotu 96:90.

Denver je pobedio Hjuston 118:100, Čikago je savladao Milvoki, a pobede su još ostvarili Filadelfija, Indijana, Njujork, Atlanta, San Antonio i Juta.

Nikola Peković vratio se na teren posle povrede i odigrao je odlično – 17 poena (8-15 iz igre) i 12 skokova. Kirilenko i Barea upisali su po 14 poena, ali sve to nije pomoglo Vulfsima da izbegnu poraz od Klipersa.

Goste iz Los Anđelesa predvodio je Blejk Grifin sa 26 poena i 13 skokova, Keron Batler dao je 19, a DeAndre Džordan 16 poena, pa su Klipersi i bez povređenog Krisa Pola ostvarili 34. pobedu, uz 13 poraza. Minesota ima skor 17-25 i ovo im je šesti poraz u nizu.

Lebron Džejms bio je najbolji u pobedi Majamija sa 24 poena, 9 skokova i 7 asistencija, Dvejn Vejd ubacio je 21, a Kris Boš 16 poena, pa Hit sada ima skor 29-13. Bruk Lopes postigao je 21 poen za Netse, koji sada imaju 27 pobeda i 19 poraza, a Džo Džonson upisao je 16 poena.

Lejkersi su u poslednjoj četvrtini vodili sa 13 poena razlike protiv Finiksa, ali nisu uspeli da slave. Tako je Stiv Neš izgubio prvi meč sa Sansima posle odlaska iz Finiksa, a na sedam minuta do kraja Dvajt Hauard napustio je teren zbog povrede ramena.

Sanse je predvodio Majkl Bizli sa 27 poena i 6 skokova, Marcin Gortat imao je 14 poena i 12 uhvaćenih lopti, Skola je dao 12, a Dragič 11 poena (8ast). Kod Lejkersa je Kobi Brajant zabeležio 17 poena i 9 asistencija, Vorld Pis je dao 15, a Pau Gasol 14 poena. Finiks sada ima skor 16-30, a ‘jezerdžije’ 20-26.

Tajson Čendler ubacio je 21, a Karmelo Entoni 20 poena u 28. pobedi Niksa ove sezone, uz 15 porata. U poraženom Orlandu, koji sada ima skor 14-31, istakli su se Redik sa 29 i Nelson sa 21 poenom, dok je Nikola Vučević zabeležio 12 poena i 11 skokova.

Atlanta je u uzbudljivoj završnici dobila Toronto 93:92, a poslednji koš na meču bilo je zakucavanje Horforda na 21 sekundu do kraja. Najbolji kod Hoksa bio je upravo Al Horford sa 22 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Džoš Smit je dao 20, a Kajkl Korver 17 poena.

Reptorse je predvodio DeRozan sa 23 poena, Lukas je ubacio 19, a Lauri 15 poena, Toronto ima skor 16-30, a Atlanta 26-19.

Denver je savladao Hjuston na krilima Danila Galinarija, koji je ubacio 28 poena, a pa Rokitsima nije pomogla ni odlična partija Džeremija Lina – 22 poena i 5 asistencija, kao ni 18 skokova Omera Ašika.

Juta je bila bolja od Nju Orleansa, uz 25 poena i 10 skokova Pola Milsapa, a za Hornetse je Vaskes upisao 17 poena i 13 asistencija. Najbolji u ubedljivoj pobedi San Antonija nad Šarlotom bio je Toni Parker sa 22 poena, a Ramon Sešns postigao je 20 poena za Bobketse.

Nejt Robinson ubacio je 24, a Džimi Batler 18 poena u trijumf Čikaga nad Milvokijem, dok je Bakse predvodio Ersan Iljasova sa 18 poena, a Semjuel Dalamber je imao 14 poena i 13 skokova.

Filadelfija je uz 21 poena i 6 asistencija Džrua Holideja dobila Vašington, za koji je Ilario dao 16 poena, a Okafor je upisao 15 poena i 17 skokova. Jan Veseli dao je 2 poena za šest minuta na parketu.

Hibert je sa 18 poena i 11 skokova vodio Indijanu do trijumfa nad Detroitom, a Boston je do pobede nad Sakramentom došao uz 16 poena i 10 skokova Pola Pirsa.

Rezultati:
Filadelfija – Vašington 92:84
Indijana – Detroit 98:79
Boston – Sakramento 99:81
Njujork – Orlando 113:97
Atlanta – Toronto 93:92
Bruklin – Majami 85:105
Milvoki – Čikago 88:104
Minesota – Los Anđeles Klipers 90:96
San Antonio – Šarlot 102:78
Denver – Hjuston 118:100
Juta – Nju Orleans 104:99
Finiks – Los Anđeles Lejkers 92:86

| by

0

Pataja: Ana ispala od 60. na svetu

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je već u prvom kolu turnira u Pataja Sitiju.



U meču koji je prethodno prekinut zbog kiše Japanka Ajumi Morita savladala je Ivanovićevu sa 6:3, 5:7, 6:3.

Meč je prekinut pri vođstvu 60. teniserke sveta sa 2:1 u trećem setu, a Ana je u nastavku odlučujućeg seta napravila previše neiznuđenih grešaka i to ju je koštalo pobede. Ana je bila postavljena za prvu nositeljku, ali nije uspela da opravda taj status i novi poraz predstavljaće udarac za njeno samopouzdanje.

Turnir u Pataja Sitiju igra se za nagradni fond od 285.000 dolara.