| by

0

SEHA liga: Vojvodina bolja od Partizana

Rukometaši Vojvodine pobedili su najvećeg konkurenta Partizan drugi put u tri dana, ovaj put u regionalnoj SEHA ligi.




Novosađani su slavili 25:23 (14:11) na Banjici, u prvom kolu regionalnog takmičenja.



Pre tri dana aktuelni šampion je bio bolji od mladog beogradskog sastava i u Superkupu Srbije sa 26:22.



Pobedu u premijernom kolu ostvario je i crnogorski predstavnik Lovćen koji je sa 33:26 nadigrao Borac u Banjaluci.



Kasnije je na programu veliki makedonski derbi, Metalurg dočekuje Vardar u 'ratu' Skoplja.

| by

0

Eurobasket: Italijani maksimalni , Hrvati teško do pobede protiv Poljaka

Hrvatska u neizvesnom finišu savladala Poljsku (74:70), dok su Italijani protiv Finske (62:44) zadržali maksimalan učinak u dosadašnjem toku evropskog šampionata.



Košarkaške reprezentacije Hrvatske i Italije zabeležile su pobede u utakmicama trećeg kola prve faze na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.




Selekcija Hrvatske je u meču C grupe u Celju savladala reprezentaciju Poljske sa 74:70 (24:12, 17:20, 21:17, 12:21).



Bojan Bogdanović predvodio je Hrvatsku sa 23 poena, dok je jedan manje za Poljsku ubacio Mihal Ignerski.



Reprezentaciji Hrvatske to je druga pobeda na šampionatu, dok je Poljska zabeležila treći poraz.



Selekcija Italije ubedljivo je pobedila Finsku sa 62:44 (14:17, 17:9, 15:8, 16:10) u Kopru u D grupi.



Luiđi Datome bio je jedini dvocifeni košarkaš u selekciji Italije sa 10 poena, a najefikasniji kod Finaca bio je Sasu Salin sa osam poena.



Italijanski košarkaši tako su zadržali maksimalan učinak na EP, dok je Finska upisala prvi poraz.

| by

0

Odbojkašice ubedljive protiv Češke 3-0

Odbojkašice Srbije zabreležile prvu pobedu na Evropskom prvenstvu,pošto su sa 3:0 bile bolje od reprezentacije Češke. Naredni meč izabranice Zorana Terzića igraju u nedelju protiv Poljske.



Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je danas prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj i Nemačkoj, pošto je u utakmici drugog kola Grupe D pobedila Češku sa 3:0 (25:21, 26:24, 25:23).




Srpkinje do pobede nad Češkom došle za 78 minuta igre, najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jovana Brakočević sa 25 poena, dok je Nataša Krsmanović upisala 13. Kod Čehinja istakla se Aneta Havlickova sa 23 poena.



Srbija je tako ovim trijumfom izbila, makar do večeras, na prvo mesto u grupi sa četiri boda iz dve utakmice, pošto su u jučerašnjem meču poražene od Bugarske sa 3:2.



Srpske odbojkašice sutra će se u 18.00 sati u poslednjem meču Grupe D sastati sa Poljskom.



Kasnije večeras u preostalom meču Grupe D sastaće se Bugarska i Poljska.

| by

0

Evrobasket: Španci ubedljivi , Rusi sve dalje od druge faze

Španija savladala Češku sa 60:39, Veseli i drugari u poslednjoj četvrtini postigli samo dva poena. Švedska nanela i treći poraz Rusiji, veoma ubedljiv - 81:62.



Košarkaši Španije ubedljivo su danas savladali reprezentaciju Češke, dok je Švedska nanela Rusiji novi, treći poraz na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.




Španija je u trećem kolu Grupe C u Celju pobedla Češku sa 60:39. Aktuelni šampion Evrope dominirao je tokom celog meča, a koliko su Česi danas loše odigrali najbolje pokazuje činjenica da su u poslednjoj četvrtini postigli samo dva poena.



Najbolji u redovima Španije bio je Rudi Fernandez sa 14 poena i osam skokova, dok je Riki Rubio ubacio 10 poena. U reprezentaciji Češke nijedan košarkaš nije imao dvocifren učinak, a najviše, po sedam poena, postigli su Jan Veseli i Pavel Pumprla.



Španiji je ovo druga pobeda na Šampionatu, uz jedan poraz, dok je Češka zabeležila svoj drugi poraz.



Košarkaši Švedske su u Grupi D pobedili Rusiju sa 81:62 i tako im naneli i treći poraz u Sloveniji.




Najefikasniji u ekipi Švedske, koja je došla do prvog trijumfa, bio je Jonas Jerebko sa 22 poena, a zabeležio je i 13 skokova, dok je kod Rusa bolji od ostalih bio Aleksej Šved sa 15 poena.

| by

0

Subotić bez reprezentativnih obaveza do kraja kvalifikacionog ciklusa

Odbrambeni fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić odlučio je da do kraja ovog kvalifikacionog ciklusa ne igra za reprezentaciju Srbije.




Subotić je odluku da napusti ’orlove’ saopštio selektoru Siniši Mihajloviću posle utakmice sa Hrvatskom, a kao razlog je naveo želju da individualno napreduje.



„Razgovarao sam sa selektorom Mihajlovićem i obavestio ga o želji da u narednom periodu posvetim se individualnom radu u klubu i nameri da dodatno napredujem. Nažalost, remijem sa Hrvatskom izgubili smo takmičarske šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i u ovom trenutku, posle razgovora sa trenerom Jirgenom Klopom, i njegovom željom da pojačam individualni rad, zamolio sam selektora za razumevanje i zahvalan sam mu na podršci“, rekao je Subotić.



Subotić je pojasnio da nije sebi tako zatvorio vrata reprezentacije, već da će se u narednom ciklusu sa zadovoljstvom odazvati da bude među ’orlovima’.



„Ova odluka važi za period do kraja 2013, verujem da imamo veliki broj kvalitetnih igrača koji zaslužuju mesto u nacionalnom timu. Sa izuzetnom željom i ponosom, a ukoliko to selektor bude želeo, biću u sastavu ekipe od naredne godine, kako za pripremne utakmice, tako i za novi kvalifikacioni ciklus. Ubeđen sam da će Srbija u narednom ciklusu pokazati sav kvalitet i da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Lično bih voleo da budem deo te ekipe“, naglasio je Subotić.



Sam Mihajlović je istakao da je iznenađen Subotićevom odlukom, ali da je prihvatam.



„Neven mi je rekao da želi da se koncentriše na igranje u klubu i da neće odgovarati na pozive u reprezentaciju do kraja ciklusa. Što se tiče narednog ciklusa, to će biti posebna priča, pa ćemo videti. Nije bilo nikakvih nagoveštaja za ovako nešto. Znam da će svi mene kriviti, kao što je ranije bilo u nekim situacijama, ali nije bilo nikakvih konflikata. Ne znam šta je problem, pre nije igrao, sada igra, možda je to u pitanju“, rekao je Mihajlović.



Fudbalska reprezentacija Srbije ostala je i formalno bez šansi da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu posle remija sa Hrvatskom rezultatom 1:1 na stadionu Crvene zvezde u petak uveče.

| by

0

Kvalifikacije za SP: Meksiko poklekao u Hondurasu

Porazom od Hondurasa sa 2:1 u Meksiko Sitiju, reprezentacija Meksika dovela je u pitanje svoje učešće na Svetskom prvenstvu sledeće godine.




Meksiko je poveo u šetom minutu golom Peralta, Bengtsomn je izjednačio u 64. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Kostli postavio konačan rezultat i doneo trijumf Hondurasu.



U kvalifikacijama KONKAKAF Zone (Srednja i Severna Amerika), tri kola pre kraja, Meksiko zauzima tek četvrto mesto.



Tri prvoplasirane reprezentacije iz tih kvalifikacija stećiće direktno pravo učešća na predstojećem Mondijalu, dok će četvrtoplasirana igrati u baražu sa šampionom Okeanije, a to je Novi Zeland.



Meksikancima u ovom trenutku čak ni četvrto mesto nije osigurano, pošto Panama ima samo bod manje.



Neuspeh je doživeo i drugi favorit u ovim kvalifikacijama. Reprezentaciju Sjedinjenih Država poražena je od Kostarike sa 3:1. Kostarika je zahvaljujuću toj pobedi preuzela prvo mesto na tabeli sa 14 bodova, odnosno bodom više od Amerikanaca.



Poraz SAD dodatno će otežati posao Meksikancima u nastavku kvalifikacija pošto u narednom kolu gostuju baš Amerikancima.



Rezultati mečeva odigranih u petak

Panama – Jamajka 0:0

Kostarika – SAD 3:1

Akosta 3, Borhes 10, Kembel 76 – Dempsi 43p

Meksiko – Honduras 1:2

Peralto 6 – Bengtson 64, Kostli 66



Tabela

1. Kostarika 7 4 2 1 10:4 14

2. SAD 7 4 1 2 8:6 13

3. Honduras 7 3 1 3 8:8 10

4. Meksiko 7 1 5 1 4:4 8

5. Panama 7 1 4 2 5:7 7

6. Jamajka 7 0 3 4 2:8 3

| by

0

Kvalifikacije za SP: Kolimbija rame uz rame sa Argentinom

Fudbaleri Kolumbije pobedili su selekciju Ekvadora sa 1:0 i izjednačili se po broju bodova sa Argentinom na čelu tabele južnoameričke zone kvalifikacija za SP.




Kolumbija je do trijumfa došla golom Džejmsa Rodrigesa u 31. minutu.



Obe reprezentacije su iz 13 utakmica sakupile po 26 bodova, ali Argentina je prva zbog bolje gol razlike.



Samo dva boda manje od vodećeg dvojca ima Čile koji je pobedio Venecuelu sa 3:0, golovima Eduarda Vargasa, Markosa Gonsalesa i Artura Vidala.



Značajnu pobedu ostvario je Urugvaj koji je u Limi pobedio Peru sa 2:1. Najubedljiviji utisak u nastavku južnoameričkih kvalifikacija ostavila je reprezentacija Paragvaja, deklasiravši Boliviju sa 4:0.



Rezultati mečeva odigranih u petak

Peru – Urugvaj 1:2

Farfan 84 – Suares 42p, 45

Čile – Venecuela 3:0

Vargas 10, Gonsales 30, Vidal 84

Kolumbija – Ekvador 1:0

Rodriges 31

Paragvaj – Bolivija 4:0

Fabro 17, Santa Kruz 47, Ortis 81, Gomes 84

Argentina je bila slobodna



Tabela

1. Argentina 13 7 5 1 25:9 26

2. Kolumbija 13 8 2 3 22:7 26

3. Čile 14 8 0 6 24:21 24

4. Ekvador 13 6 3 4 17:13 21

5. Urugvaj 13 5 4 4 20:22 19

6. Venecuela 14 4 4 6 10:17 16

7. Peru 13 4 2 7 13:19 14

8. Paragvaj 13 3 2 8 13:23 11

9. Bolivija 14 2 4 8 15:28 10



Brazil kao domaćin narednog Svetskog prvenstva ne učestvuje u kvalifikacijama. Direktno pravo učešća na Mondijalu iz južnoameričke zone steći će četiri prvoplasirane reprezentacije, dok će peta igrati baraž.

| by

0

Belgija , Italija i Nemačka na korak do Brazila

Fudbalske reprezentacije Belgije, Italije i Nemačke na korak su od plasmana na Svetsko prvenstvo u Brazilu.




U petak su širom kontinenta odigrane 24 utakmice, a još uvek nijedan tim nema brazilsku vizu.



Junaci večeri bili su Kristijano Ronaldo, koji je het-trikom za 18 minuta doveo Portugal od poraza do pobede u Belfastu, Iker Kasiljas, koji je sačuvao mrežu u Finskoj, u 150. nastupu za Španiju, i Johan Berg Gudmundson, koji je sa tri gola vodio Island od 1:4 do 4:4 u Bernu.



Ostalo je još 27 slobodnih mesta na svim kontinentima, a u evropskoj zoni još niko formalno nije u Brazilu. Pored selekcije domaćina, koja se automatski plasirala na SP, u Brazilu su i Japan, Australija, Iran i Južna Koreja.



U našoj grupi Belgija je gotovo obezbedila prvo mesto, jer je golovima Defura i Miraljasa pobedila u Glazgovu 2:0, pa ima 5 bodova više od Hrvatske dva meča pred kraj. Hrvati će najmanje u baraž.



Ostale timove čeka velika borba, jer je razmak od treće Srbije do pete Škotske samo tri boda. Makedoci su u prvom meču grupe pobedili Vels 2:1




Pobede Jermenije i Danske u B grupi napravile su potpuno otvorenu situaciju, u kojoj su Italijani gotovo izvesno prvi, a a svi osim Malte sasvim poravnati. Ipak, sa takvom izjednačenošću tim iz ove grupe lako bi mogao da ostane prekobrojan i preskoči baraž.



U grupi C Švedska je preokretom u Dablinu izbacila iz trke direktnog rivala i sada je veliki favorit za drugo mesto, a ovim ritmom izbeći će sudbinu najslabijeg drugoplasiranog.



U D grupi Rumuni su obavili ogroman posao pobedom nad direktnim rivalom Mađarskom od 3:0, i sada su na dobrom putu ka baražu.



Herojski povratak Islanda u Bernu i pobeda Slovenije nad Albanijom čine da grupa E bude kao i grupa B, potpuno otvorena, s tim što ovde lider Švajcaraka ipak nije toliko siguran na čelu. Željenu poziciju 2 drži Norveška, ali njen skor je najslabiji od svih drugoplasiranih, pa bi mogao da im izmakne baraž. Sa druge strane petoplasirana Slovenija zaostaje za njima samo dva boda.




Portugalcu su prošli kroz Belfast u čudnoj utakmici, u kojoj su viđena tri crvena kartona i dva preokreta. Oni su se vratili na čelo grupe, ali imaju meč više od Rusa i dva od Izraela, koji im je sledeći rival.



Bosna i Hercegovina je prosula sve što je godinu dana sticala porazom od Slovačke. Umesto potvrde prvog mesta, oni su dopustili Grke da ih dostignu, a Slovake da vrate nekakve izglede bar za baraž.



U grupi H Ukrajinci su napucavali gol-razliku, za svaki slučaj, a Englezi su takođe bili ubedljivi, pa je položaj Poljske i Crne Gore posle remija mnogo slabiji nego jutros.



Španci su u Finskoj došli do rutinske pobede, a remi u Gruziji gotovo da ostavlja Francuze bez izgleda da izbiju na prvo mesto.




Rezultati



Kazahstan - Farska Ostrva 2:1

Žumaskalijev 50p, Finončenko 64 - Benjaminsen 23

Rusija - Luksemburg 4:1

Kokorin 1, 34, Keržakov 60, Samedov 90 - Žoakim 90

Češka - Jermenija 1:2

Rosicki 70 - Mkrčjan 31, Gazarjan 92

Norveška - Kipar 2:0

Eljunusi 43, King 66

Makedonija - Vels 2:1

Tričkovski 21, Trajkovski 80 - Ramzi 39p

Malta - Danska 1:2

Faila 38 - Andreasen 2, Eriksen 53

Rumunija - Mađarska 3:0

Marika 2, Pintili 32, Tanase 88

Turska - Andora 5:0

Bulut 35, 39, 68, Jilmaz 63, Turan 90

Ukrajina - San Marino 9:0

Dević 11, Seleznjov 26, Edmar 32, Kačeridi 45, 54, Konopljanka 50, Bezus 63, Fedecki 76, Rakicki 90

Letonija - Litvanija 2:1

Bulvitis 20, Zjuzins 42 - Panka 44

Bosna i Hercegovina - Slovačka 0:1

Pecovski 77

Gruzija - Francuska 0:0

Estonija - Holandija 2:2

Vasiljev 19, 57 - Roben 2, Van Persi 90p

Finska - Španija 0:2

Alba 19

Švajcarska - Island 4:4

Lihtštajner 15, 30, Šer 27, Džemailji 54p - Gudmundson 3, 68, 90, Sigtorson 56

Slovenija - Albanija 1:0

Kampl 19

Italija - Bugarska 1:0

Đilardino 38

Lihtenštajn - Grčka 0:1

Mitroglu 69

Poljska -Crna Gora 1:1

Levandovski 16 - Damjanović 12

Severna Irska - Portugal 2:4

Mekoli 36, Vord 52 - Alveš 21, Ronaldo 68, 77, 86

Nemačka - Austrija 2:0

Klose 33, Kros 51

Irska - Švedska 1:2

Kin 22 - Elmander 33, Svenson 57

Engleska - Moldavija 4:0

Džerard 12, Lambert 27, Velbek 45, 54

Škotska - Belgija 0:2

Defur 38, Miraljas 89




Tabele



Grupa A: Belgija 22, Hrvatska 17, Srbija 8, Makedonija 7 (-), Vels 6 (-), Škotska 5.



Grupa B: Italija 17, Bugarska 10, Češka 9, Jermenija 9, Danska 9, Malta 3



Grupa C: Nemačka 19, Švedska 14, Austrija 11, R. Irska 11, Kazahstan 4, Farska ostrva 0



Grupa D: Holandija 19, Rumunija 13, Mađarska 11, Turska 10, Estonija 7, Andora 0



Grupa E: Švajcarska 15, Norveška11, Albanija 10, Island 10, Slovenija 9, Kipar 4



Grupa F: Portugal 17 (+), Rusija 15, Izrael 11(-), S. Irska 6, Azerbejdžan 4, Luksemburg 3



Grupa G: Bosna i Hercegovina 16, Grčka 16, Slovačka 12, Letonija 7, Litvanija 5, Lihtenštajn 2



Grupa H: Engleska 15(-), Crna Gora 15, Ukrajina 14(-), Poljska 10(-), Moldavija 5, San Marino 0(-)



Grupa I: Španija 14, Francuska 11, Finska 6, Gruzija 5, Belorusija 4



U grupama A, H, I do kraja su još dva kola, u ostalima još po tri, osim ze ekipe sa mečom manje (-) ili mečom više (+).

| by

0

Eurobasket: Srbija poražena od Makedonije

Srbija zabeležila prvi poraz na Evropskom šampionatu u Sloveniji. "Orlovi" prilično lako poraženi od Makedonije (89:75), pre svega zbog loše igre u odbrani. Sledi dan pauze, u nedelju meč protiv Letonije.



Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Jesenicima od Makedonije sa 89:75 (29:17, 19:15, 22:13, 19:30) u trećem kolu B grupe prvenstva Evrope u Sloveniji.




Izabranici Dušana Ivkovića razočarali su posle odličnog starta i pobeda protiv Litvanije i Bosne i Hercegovine, ali su uprkos porazu zadržali šanse da se plasiraju u drugu fazu kontinentalnog šampionata.



Najbolji u srpskom timu bio je Danilo Anđušić sa 19 poena, Nemanja Bjelica je postigao 13, dok je Makedonce do prve pobede predvodio Lester Bo Mekejleb sa 27 poena.



Makedonija je od samog starta nametnula svoj ritam igre. Loša igra Srbije u odbrani, kao i veliki broj slobodnih bacanja Makedonaca, uticali su da već posle prve deonice "orlovi" budu u zaostatku. U tom periodu igre Srbija je primila čak 29 poena.




Najbolju igru Srbija je pružila u poslednjoj četvrtini, kada je predvođena Nedovićem i Anđušićem stigla do minus jedanaest, ali više od toga nije se moglo.



Srbija je tako zabeležila prvi poraz na šampionatu, dok je Makedonija stigla do prve pobede i dodatno zakomplikovala situaciju u grupi B.



Narednu utakmicu reprezentacija Srbije odigraće u nedelju od 17.45 sati protiv selekcije Letonije.

| by

0

Siniša Mihajlović zadovoljan je timskom igrom

Selektor Srbije Siniša Mihajlović zadovoljan je timskom igrom, ali ne i rezultatom meča sa Hrvatskom.




srbija je remijem 1:1 ostala i bez teoretske šanse da se plasira makar u baraž za Svetsko prvenstvo, jer posle 8 kola ima 8 bodova, 9 manje od Hrvatske.



Mihajlović je zadovoljan igrom celog tima, koji je delovao kompaktno i kada mu ne ide, i kaže da je ova generacija pokazala da može da joj se veruje.



“Ne mogu da kažem ništa negativno u vezi sa utakmicom. Momci su pokazali da u njih može i mora da se veruje. Igrali smo dobro, ali to je fudbal. Fudbal je lep samo kad se pobedi”., rekao je Mihajlović.



“Kao ekipa delovali smo odlično. Možda sam od nekih pojedinaca očekivao više, ali čak i kada nije išlo delovali smo kao ekipa. Naivno smo primili gol, ali ne mogu ništa da im zamerim. Ispnili su sve što sam očekivao od njih, ali su nas koštale neke stare boljke”



Mihajlović nije želeo da komentariše nastup Feliksa Briha.



“Suđenje nikad nisam komentarisao, pa neću ni sada”.



Po dolasku Siniša Mihajlović je najavio da će otići sa klupe ako se Srbija ne plasira na SP. Danas je i poslednja šansa nestala.



"Ne razmišljam o odlasku. Tu sam do decembra, pa ćemo videti šta dalje", zaključio je Mihajlović.

| by

0

Igor Štimac: "Žalim za ispuštenim vodstvom"

Igor Štimac uveo je svoju selekciju u baraž, ali posle jednog boda iz mečeva sa Škotskom i Srbijom direktan plasman izgleda nedostižan.




Štimac je posle meča u Beogradu pohvalio svoju ekipu.



Rekao je da je njegov tim planski prepustio kontrolu Srbiji u prvih 45 minuta, ali da je propustio da u nastavku kazni umor protivnika.



“Žalimo za propuštenim propustili smo vođstvo, igrača više, kontrolu utakmice. Iskusan tim, kakav je Hrvatska, to ne sme da dopusti sebi”, rekao je novinarima Štimac.



“Pustili smo Srbiju da bude dominantna u prvom poluvremenu, jer smo znali da neće izdržati do kraja. Samo Matić u ovom timu može da igra 90 minuta. Međutim, nismo se držali plana do kraja. Mogu da kažem da sam ponosan svojim igračima. Bravo”.



Hrvatski selektor našao je lepu reč za srpskog kolegu.



“Mihajlović i ja smo na kraju čestitali jedan drugom. Nemojte ga mnogo kritikovati, da ste ga manje kritikovali, možda bister i prošli dalje. Kritikuju i mene, a ja sam devet bodova ispred”, bio je protivrečan hrvatski selektor.



Za razliku od publike u Srbiji, Štimac je bio zadovoljan suđenjem Feliksa Briha.



“Sudija je imao ujednačeni kriterijum. Jedino mu zameram što Matiću nije dao žuti karton kada je pokušao da dâ gol rukom”.

| by

0

Eurobasket: Litvanija bolja u Baltičkom derbiju

Litvanija nanela Letoniji prvi poraz na šampionatu (67:59) i prestigla susede na tabeli Grupe B. Belgija zabeležila važnu pobedu protiv Velike Britanije (76:71).



Košarkaši Litvanije savladali su Letoniju sa 67:59 i tako stigli do druge uzastopne pobede na Evrobasketu u Sloveniji. Istovremeno, to je bio prvi poraz Letonaca na Šampionatu.




Litvanija je dominirala tokom većeg dela meča. Letonci su samo u jednom trenutku, krajem treće četvrtine, sustigli rivala, ali nisu imali snage za potpun preokret.



Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jonas Valančijunas sa 11 poena i 10 skokova, ali su čak petorica Litvanac postigla po devet poena. Sa druge strane, efikasniji od ostalih bio je Kuksiks sa 13 poena.



Belgija je savladala Veliku Britaniju (76:71) u meču koji bi mogao da odluči plasman u narednu fazu takmičenja. Belgijanci su tako stigli do druge pobede na turniru, dok je Britancima to drugi poraz.




Najbolji u pobedničkim redovima bili su Masot i Mukubu, dok je Britance predvodio Klark sa 19 poena.

| by

0

KK Partizan ubedljiv protiv Sloge u Kraljevu

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali kraljevačku Slogu rezultatom 83:52 (19:10, 29:11, 12:19, 23:12), u pripremnoj utakmici za novu sezonu.




Od starta utakmice crno-beli su pokazali da su kvalitetnija ekipa, a na poluvreme otišli sa čak 27 poena prednosti 48:21.



U trećoj četvrtini došlo je do manjeg opuštanja i pada ritma u igri kluba iz Humske, ali su izabranici trenera Vujoševića poslednjoj deonici pristupili ozbiljno i susret sigurno priveli kraju 83:52.



Partizan: Milisavljević 2, Aranitović 11, Mićović 2, Bezbradica 2, Šalić 6, Vesterman 6, Zlovarić 19, Pot, Milosavljević 21, Malešević 6, Marelja 1, Andrić 7.



Sloga: Vuković 2, Erac, Biloš 6, Stepanović 3, Vuksanović 2, Rac, Dabović 10, Blagojević 18, Čubrilo 8, Božić 2, Milošević, Denčešen.



Naredna prijateljska utakmica u sklopu priprema za sezonu koja predstoji biće odigrana u Beogradu, 11. septembra sa ekipom Radničkog iz Kragujevca.

| by

0

Odbojkašice poražene posle pet meč lopti

Odbojkašice Srbije propustile pet meč lopti protiv Bugarske i na kraju doživele poraz (2:3) na otvaranju Evropskog šampionata. Izabranice Zorana Terzića, koje brane titulu, sledeći meč igraju u subotu protiv Češke.



Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Bugarske sa 3:2 (23:25, 13:25, 25:22, 30:28, 15:13) u prvom kolu Grupe D Prvenstva Evrope u Nemačkoj i Švajcarskoj.




Srpske odbojkašice propustile su pet meč lopti u trećem setu, što su Bugarke iskoristile i posle preokreta došle do trijumfa.



Izabranice Zorana Terzića na ovom Šampionatu brane titulu, koju su osvojile pre dve godine u Beogradu.



Naredni meć reprezentacija Srbije odigraće sutra od 17 sati protiv selekcije Češke

| by

0

Dijamantska liga: Kolašinac šesti

Najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac zauzeo je šesto mesto na poslednjem mitingu Dijamantske lige u Briselu.




Kolašinac je imao tri hica preko 20 metara, a najbolji rezultat imao je od 20,57 metara, koliko je bacio u petoj seriji.



Srpski atletičar je preko 20 metara bacio u trećoj seriji (20,52) i šestoj (20,49).



“Bilo je zaista jako takmičenje. U prvoj seriji sam napravio tehničku grešku koja me je koštala novog ličnog rekorda. Zaista se pitam koliko sam mogao da bacim u Moskvi, ako tri nedelje bez treninga, imam hice preko 20,5 metara. Ovo je dobar pokazatelj da će kugla, kad se sve kockice budu sklopile leteti zaista daleko”, izjavio je Kolašinac po završetku takmičenja.

| by

0

KK Crvena Zvezda zabeležila 4. uzastopnu pobedu na pripremama

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su četvrtu pobedu u četvrtom prijateljskom meču od početka priprema.




Ekipa Dejana Radonjića je psole dobre igre ubedljivo savladala turski tim Pinar Karšijaka rezultatom 87:60.



Prethodno su crveno-beli zabeležili pobede nad Slogom iz Kraljeva, rumunskim Asesoftom i nemačkim Oldenburgom.



Zvezda u subotu od 18 časova u Pančevu, u hali sportova na Strelištu, igra prijateljsku utakmicu protiv Tamiša.



Ovaj duel imaće humanitarni karakter jer će sav prihod od prodaje ulaznica biti namenjen petogodišnjem dečaku Vladimiru Đorđeviću za lečenje u Rusiji. Cene ulaznica su 250 (tribina) i 500 dinara (parter).



Crvena zvezda Telekom – Pinar Karšijaka 87:60 (18:9, 22:21, 23:13, 24:17)



Crvena zvezda Telekom: Rebić 5, Cvetković 2, Gudurić 3, Mitrović 6, Lazić 4, Simonović 7, Marjanović 14, Savović 11, Ristić 6, Đukanović, Nelson 13, Dženkins 2, Šilb 14.



Pinar Karšijaka: Hersek 7, Kentli 4, Sonsima, Altintig 12, Galban, Koc 3, Dikson 15, Celep, Lajons 12, Diebler 3, Guven 4, Šenturk.