| by

0

Bosanci sve bliže Brazilu

Velikim preokretom u Slovačkoj, reprezentacija BiH se približila Mundijalu u Brazilu. Na trenu, Englezi i Ukrajinci vrlo miroljubivo. Tri komada Nemaca, četiri Francuza. Ibra sasvim dovoljan za pobedu.



Posle velike drame, noć za pamćenje u Slovačkoj. Reprezentativci BiH su posle 45 minuta bili na kolenima protiv Slovačke, ali je na kraju meča bilo potpuno drugačije raspoloženje.




Slovačka je povela u finišu prvog poluvremena, preko Mareka Hamšika, ali su momci Safeta Sušića u nastavku preokrenuli rezultat. Prvo je Bičakčić doneo izjednačenje u 70. minutu, a potom Hajrović pobedu u 78, samo minut nakon ulaska u igru.



Ovom pobedom, Bosna i Hercegovina se revanširala Slovacima, koji su pobedili u meču odigranom prošle sedmice, i dodatno se približila direktnom plasmanu na Mundijal.



Ali, pitaće se i Grci nešto, koji su pobedom nad Letonijom zadržala korak sa BiH, imaju isti broj bodova, ali Bosanci imaju bolju gol razliku.



Rusija je pobedila u Sankt Peterburgu selekciju Izraela sa 3:1 i preuzela prvo mesto na tabeli F grupe. Do kraja kvalifikacionog ciklusa ostale su još dve utakmice, a "zbornaja" ima 18 bodova, jedan više od drugoplasiranog Portugala.




Selekcija koju vodi Fabio Kapelo namučila se kako bi došla do bodova protiv Izraela. Mrežu gostiju načeo je Vasilij Berezucki u 50. minutu, dva minuta kasnije prednost je duplirao Aleksandar Kokorin, a treći gol za domaće postigao je Denis Glušakov u 74. minutu. Konačan rezultat postavio je Eran Zahavi u sudijskoj nadoknadi vremena.



Selekcija Rusije u oktobru, u poslednja dva kola kvalifikacija, igra protiv Luksemburga i Azerbejdžana.



Reperzentacija Švedske pobedila je u Astani Kazahstan sa 1:0, a jedini gol delo je sjajnog Zlatana Ibrahimovića u 27 sekundi meča, što je novi rekord kada je u pitanju ovaj nacionalni tim. Ovim trijumfom Šveđani su ostali u trci za prvo mesto u grupi C sa Nemačkom, koja je pobedila Farska Ostrva sa 3:0.



Svi rezultati:


Rusija - Izrael 3:1

Litvanija - Lihtenštajn 2:0

Jermenija - Danska 0:1

Kazahstan - Švedska 0:1

Gruzija - Finska 0:1

Norveška - Švajcarska 0:2

Malta - Bugarska 1:2

Rumunija - Turska 0:2

Luksemburg - Severna Irska 3:2

Slovačka - BiH 1:2

Andora - Holandija 0:2

Kipar - Slovenija 0:2

Makedonija - Škotska 1:2

Mađarska - Estonija 5:1

Austrija - Irska 1:0

Farska Ostrva - Nemačka 0:3

Grčka - Letonija 1:0

Italija - Češka 2:1

San Marino - Poljska 1:5

Ukrajina - Engleska 0:0

Vels - Srbija 0:3

Belorusija - Francuska 2:4

Island - Albanija 2:1