| by

0

Hrvati najavljuju pobedu na Marakani

Igrači hrvatskog nacionalnog tima, barem sudeći po njihovim izjavama, ne strahuju previše od gostovanja na Marakani. Smatraju da, ako ponove igru iz prvog poluvremena prvog meča dve selekcije u ovim kvalifikacijama, nemaju razloga za brigu.



Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić rekao je da će njegova rerezentacija doći u Beogradu po pobedu, i to na punom stadionu.




"Protiv Srbije u Beogradu nas ne zanima remi, idemo po pobedu. U svakoj utakmici idemo po tri boda, pa će tako biti i u petak u Beogradu. Svi želimo na Svetsko prvenstvo, želja je ogromna i zbog toga razmišljamo jedino o trijumfu," rekao je Rakitić na konferenciji za novinare u Zagrebu.



Kapiten Sevilje je zadovoljan i formom svojih saigrača u reprezentaciji.



"Svi smo prošli pripreme, u punoj smo formi, dobro radimo i optimizam je tu," dodao je Rakitić.



"Nadam se da će stadion biti pun, jer mi igramo odlično u takvoj atmosferi. Međutim, nema veće razlike od gostovanja u Briselu, Madridu ili Beogradu. Svi smo igrali na takvim stadionima," kazao je Rakitić.



Rakitić je svestan da će Srbija u beogradskom okršaju biti jača za dvojicu igrača Benfike - Nemanju Matića i Lazara Markovića.



"Nema potrebe za čuvanjem nekog posebnog igrača. Srbija ima kvalitetan tim, biće jači nego u Zagrebu. Znamo da neće biti lako, ali mi moramo da razmišljamo o sebi i svojoj igri, a ne o njima. Želimo da oni razmišljaju o nama", kazao je on.



Na pitanje da će reprezentativci kalkulisati na ishod meča u Glazgovu gde će Škotska docekati lidera grupe - Belgiju, Rakitić je rekao da je najvažnije da oni "obave posao" u Beogradu.



Vezni fudbaler Volsfburga Ivan Perišić je rekao da će za uspeha biti ključno da se ponovi igra iz prvog poluvremena zagrebačke utakmice u kojoj je Hrvatska pobedila s 2:0.



"Ako ponovimo igru iz prvog poluvremana te utakmice, mislim da se nemamo čega bojati", kazao je Perišić.



Srbija će u Beogradu u petak od 20.45 igrati protiv Hrvatske u utakmici Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.