Pašanski izgubio od Gofena

Teniska reprezentacija Belgije smanjila je na 1:3 protiv Srbije u duelu prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je u gradu Šarlroa David Gofen pobedio Borisa Pašanskog sa 2:1 u setovima (6:4, 2:6, 6:2).



Meč 174. igrača sveta Pašanskog i 50. na ATP listi Gofena bio je bez većeg takmičarskog značaja, pošto je reprezentacija Srbije jučerašnjom pobedom u dublu osvojila treći poen u duelu i obezbedila plasman u četvrtfinale. Prethodno su, u petak, Novak Đoković i Viktor Troicki doneli svom timu dva poena pobedama u singlu.


Na početku prvog seta obojica su osvajala gemove na svoj servis, sve do šestog, kada je Gofen napravio brejk i ubrzo nakon toga poveo sa 5:2. Belgijanac je u osmom gemu servirao za vođstvo od 1:0 u setovima, ali je u tim trenucima napravio tri dvostruke servis greške, što je Pašanski iskoristio i oduzeo mu servis za 4:5.



Već u narednom gemu najbolje rangirani belgijski teniser je vratio brejk i posle 48 minuta poveo u meču.


Pašanski je mnogo bolje igrao u drugom setu, u prvom i sedmom gemu je oduzeo servis protivniku i izjednačio u meču na 1:1.


I na početku trećeg seta Pašanski je poveo, a njegovu seriju od pet uzastopnih gemova prekinuo je Gofen u trećem, kada je smanjio na 1:2. Belgijanac je nakon toga nanizao još pet gemova i slavio u meču.