Sprečena tuča hrvatskih navijača u Hercegovini

Navijači Hajduka pokušali su da napadnu pristalice Dinama na stadionu u Čapljini. Dva kluba danas igraju prijateljske mečeve protiv klubova iz Bosne i Hercegovine, a veliki broj policajaca u Hercegovini je u stanju pripravnosti zbog mogućih sukoba navijača.



Hajduk je igrao utakmicu protiv Zrinjskog u Gabeli, i na toj utakmici došlo je više od 500 navijača iz Splita. Grupa od 50 navijača Hajduka međutim, umesto u Gabelu, otišla je u Čapljinu gde je Dinamo igrao utakmicu sa istoimenim klubom, i gde se nalazilo oko 200 navijača iz Zagreba.


Popularni „Torcidaši" skroz su se primakli stadionu kada ih je primetila policija, koja ih je u poslednjem trenutku sprečila da uđu na stadion. Tom prilikom uhapšeno je nekoliko navijača.



Policija za sada navijače Dinama drži na stadionu, dok Hajdukovce ispraća iz Bosne i Hercegovine. Nakon toga i pristalice zagrebačkog kluba krenuće kući, ali preko drugog graničnog prelaza.


Srpske sudije napadnute u Zadru


Prošle noći srpske sudije, Milija Vojinović i Aleksandar Glišić, izbegli su linč kada su ih navijači Zadra napali u hali.Srpske sudije delile su pravdu na meču između Zadra i Širokog brega, a napadnuti su na ulazu u tunel.



Policija je uspela da spreči veći incident, a privela je nekoliko najratobornijih navijača. Navijači Zadra bili su besni zbog nekih spornih odluka koje je dosudio sudijski par iz Srbije.


Zadar je taj meč izgubio rezultatom 81:76.