Gaza ponovo na "viski dijeti"

Nekontrolisano drhtanje ruku i psovanje izazvalo je strah za nekada jednog od najtraženijih, najtalentovanijih i najpopularnijih fudbalera Engleske.



Ponašanje na dobrotvornoj priredbi daleko je od "Gaze", koji je oduševio publiku na Svetskom prvenstvu 1990. godine, ali čiju su karijeru 2005. godine prekinuli alkoholizam i mentalni problemi.


Izvršni direktor Udruženja fudbalskih profesionalaca Gordon Tejlor kaže da Gaskojn "izgleda kao da mu je u ovom trenutku potreban neprekidan nadzor".


Snimak njegovog nastupa u Northemptonu, u centralnog Engleskoj, pokazao je da se 45-godišnji Gaskojn s mukom drži mikrofon. Kada jepublika počela da navija, tuga ga je savladala i počeo je da jeca.


"Imao sam (psovka) težak mesec...(psovka) dođavola", rekao je Gaskojn i kasnije dodao da je na "viski dijeti".



Indicent je izazvao komentare na društvenim mrežama, a oglasili su se sadašnji i bivši igrači. Bivši golman Mančester junajteda Peter Šmajhel je rekao je da "ovo nije zabavno gledati jer je Gazi potrebna pomoć".


Gaskojn je postigao 10 golova u 57 mečeva za Englesku kojoj je pomogao da se na Svetskom prvenstvu 1990. godine plasira u polufinale. Igrao je između ostalih i za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers i Midlzbro.