Lane se nije opametio

Malo je falilo da igrač Anderlehta Milan Jovanović bude tragičar derbija protiv Standarda koji se završio rezultatom 2:2. Srpski internacionalac dobio je direktan crveni karton posle manjeg incidenta sa protivničkim fudbalerom.



Utakmica je završena rezultatom 2:2, ali zbog nesportskog ponašanja popularni Lane bi mogao da zaradi tri meča suspenzije. Jovanović je isključenje zaradio kada je posle duela sa jednim od igrača Standarda, koji ga je odgurnuo, udario u reklame. Srpski internacionalac se zaleteo, i uzvratio gunruo protivničkog fubdalera koji je kao pokošen pao na zemlju, a sudija je bez trunke razmišljanja pokazao Jovanoviću crveni karton.


Belgijski mediji prenose da je nakon utakmice srpski internacionalac ušao i u verbalnu raspravu sa saigračima, a jedan od fudbalera Anderlehta, Gijom Žile, kritikovao je potez Jovanovića.


„Mislili smo da će se Jovanović opametiti i naučiti lekciju posle Limasola, ali to se nije desilo. Nastavio je da svojim temperamentom samom sebi pravi velike probleme"; rekao je Žile. On je ipak dodao da se nada da srpski internacionalac neće dobiti tri meča suspenzije jer je neophodan ekipi u borbi za titulu.