Sport uživo: Otkrivene nameštene utakmice!

12.00 - Legendarni golman minhenskog Bajerna Oliver Kan upozorio je danas budućeg trenera Pepa Gvardiolu da će mu biti potrebno vreme kako bi implementirao svoju filozofiju u minhenskoj ekipi. "Gvardiola je do sada imao igrače sa kojima je radio od mlađih kategorija i uvodio ih u prvi tim. U Bajernu će mu biti potrebno vreme kako bi igrači stekli taj automatizam koji postoji u Barseloni. Neće to moći da se desi za jedan dan. Za razliku od sistema Luja van Gala, onaj koji koristi Gvardiola je fleksibilniji", rekao je Kan nemačkim medijima.



12.45 - Fudbalski reprezentativac Španije Ćavi Ernandes povukao se iz nacionalnog tima za prijateljsku utakmicu sa Urugvajem zbog povrede tetive. Ćavija su posle sinoćnje prvenstvene utakmice protiv Valensije (2:2) pregledali lekari i utvrđeno je da 33-godišnji fudbaler Barselone ima problema sa povredom tetive, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Španije.



12.30 - Evropska policijska služba (Evropol) otkrila je kriminalnu mrežu koja je namestila rezultate 380 mečeva, uključujući Ligu šampiona i kvalifikacije za prvenstvo sveta. "Jasno nam je da je ovo najveća istraga koja je vođena u nameštanju utakmica", rekao je šef Evropola Rob Vajnvrajt novinarima.



11.45 - Menadžer Mančester Sitija Roberto Manćini optužio je fudbalere Liverpula za nepoštovanje pravila fer-pleja, uoči gola Danijela Staridža na jučerašnjem derbiju 25. kola Premijer lige. Duel na "Itihadu" završen je bez pobednika 2:2, a Staridž je u 29. minutu izjednačio na 1:1, u trenucima dok je Edin Džeko posle jednog duela ostao na zemlji. "Igra je trebalo da bude zaustavljena, Džeko je bio na zemlji i nismo znali šta se dogodilo. Razočaran sam, Kompani bi za sličan start dobio crveni karton. Pre toga su videli i svirali sve za Liverpul, a ovaj prekršaj nisu", rekao je Manćini za engleske medije.



11.30 - Prvi teniser sveta Novak Đoković povećao je vođstvo na ATP listi sa 12.960 bodova, u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera koji ima 10.265 bodova. Treću poziciju zadržao je Britanac Endi Marej sa 8.480 poena. Drugi reket Srbije Janko Tipsarević i dalje je deveti sa 3.180 bodova, dok je Viktor Troicki zadržao 39. mesto sa 995 bodova.



11.15 - Srpska teniserka Jelena Janković zadržala 26. mesto na danas objavljenoj VTA listi, dok su Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc pokvarile svoje plasmane. Jankovićeva je sa 1.631 poenom zadržala 26. poziciju, dok je Ivanovićeva sa 13. "skliznula" na 14. mesto i ima 2.841 poen. Bojana Jovanovski je za jednu poziciju pokvarila plasman i sada zauzima 39. mesto sa 1.370 poena, dok je Vesna Dolonc sa 89. "pala" na 92. mesto na listi sa 722 poena.



11.00 - Potpredsednik italijanskog Milana Adrijano Galijani rekao je danas da će Mario Baloteli biti ogromno pojačanje za klub i naveo da rosoneri mogu da pariraju Barseloni u osmini finala Lige šampiona. "Baloteli je vrhunski igrač, pokazao je to već u prvom meču protiv Udinezea. Njegova dva gola su dar sa neba. Doduše, drugi gol nisam video, jer sam već bio u svlačionici", rekao je Galijani italijanskim medijima.



10.30 - Mančester Junajted će prvi put posle osam godine u okviru pripremne turneje po Aziji 29. jula igrati prijateljski meč sa Hong Kongom. "Crveni đavoli" će se sastati sa domaćim Kičijem na stadionu kapaciteta 40.000 mesta. "Klub ima veliku podršku širom Kine, a naročito u Hong Kongu", saopštio je izvršni direktor Junajteda Dejvid Gil.