Delfini potopili Nemce

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir Svetske lige, pošto je večeras u Novom Sadu pobedila selekciju Nemačke sa 13:4 (4:1, 2:1, 5:2, 2:0) u utakmici četvrtog kola B grupe.



Vaterpolisti Srbije lako su u Novom Sadu savladali Nemačku, "delfini" su od samog starta uspostavili svoj ritam igre i samo se postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će biti izražena pobeda.


Selektor Srbije Dejan Savić po završetku utakmice izjavio je da je njegova ekipa potpuno zasluženo stigla do trijumfa.


"Veliki broj faulova u napadu rezultat je čudnog kriterijuma sudijskog para, ali mi smo se vrlo brzo prilagodili i bez problema rešili utakmicu u svoju korist", kazao je Savić.


On je dodao da je Svetska liga za reprezentaciju Srbije važno takmičenje i da će ga iskoristiti kako bi se što bolje pripremili za Svetsko prvenstvo u Barseloni.


Kapiten Srbije Vanja Udovičić na početku je čestitao selektoru Saviću na sjajnom debiju na toj funkciji.



U svom prepoznatljivom, šaljivom tonu, kapiten je kazao da je ovo najveća pobeda Savića u karijeri, veća od svih onih koje ostvario kao igrač.


"Od samog starta uspostavili smo ritam koji nam odgovara i nije bilo problema. Teško je izgubiti pred ovakvom publikom", rekao je Udovičić.


Izabranici Dejana Savića u sledećem kolu, koje se igra 27. marta, gostuju selekciji Španije.


Završni turnir Svetske lige održaće se od 11. do 16. juna, a domaćin će najverovatnije biti ruski grad Kazanj.


SRBIJA: SRBIJA: Udovičić 2, D. Pijetlović 1 Mitrović 1, Mandić 2, Filipović 2, Nikić 1, Ćuk 2, Mandić 1, Prlainović 1, Gocić 1.


NEMAČKA: Kung, Maroška 1, Šroder, Real 1, Jungling, Opširnikat, Mošek 1, Šiler, Oeler 1, Šoderbek, Bukovski, Glaser.