Vetar u leđa

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je posle pobede nad Belgijom u prvom kolu Svetske grupe da je današnji dubl meč bio veoma težak, a da je svima vetar u leđa bila pobeda Viktora Troickog u singlu u petak.



"Čestitam igračima, svi su bili sjajni, krasi nas izuzetna timska atmosfera. Žao mi je što Janko nije bio sa nama, očekujem da se oporavi. Imali smo uzbudljive mečeve, pogotovo Viktorov duel. Novak je bio na visokom nivou, imao vetar je u leđa koji mu je dao Viktor u petak. Dubl je bio zaista težak, nikad ne možete da predvidite. Sada se polako fokusiramo na sledeći meč", kazao je Obradović posle meča za Radio-televiziju Srbije.


Srpski dubl Nenad Zimonjić i Viktor Troicki danas su u gradu Šarlroa savladali Stiva Darsisa i Robina Bemelmansa sa 3:1 i već posle tri meča rešili pitanje ukupnog pobednika.


"Nas dvojica smo igrali dobro, oni imali i sreće, najvažnije je da smo se dobro slagali, stalno smo bili u prednosti. Jedva čekamo sledeći meč, ići ćemo na pobedu", kazao je Troicki i dodao da zbog problema sa zadnjom ložom verovatno neće sutra igrati meč singla.


Protivnik Srbije u četvrtfinalu biće najverovatnije selekcija SAD, koja protiv Brazila vodi sa 2:0.


"Odlično smo igrali, pohvalio bih Viktora za jučerašnju pobedu. Posle takvog meča je danas opet izašao na teren, bilo je zadovoljstvo igrati. Svako od nas daje maksimum, to donosi rezultat. Nadam se da ćemo biti u punom sastavau u naradnom meču. Janku želimo brz oporavak", zaključio je Zimonjić.