Zvezda slavila u Solnoku

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večaras u gostima mađarski Solnok sa 96:83 (21:19, 25:30, 24:17, 26:17) u utakmici 20. kola Jadranske lige.



Izabranicima Vlade Vukoičića to je bila 14. pobeda u regionalnom takmičenju, dok je poslednjeplasirani Solnok zabeležio 15. poraz.


Crveno-beli su do pobede došli zahvaljujući dobroj igri u trećoj četvrtini, a najzaslužniji za preokret koji je nagovestio trijumf bio je Marko Simonović. On je utakmicu završio sa 10 poena, a "trojke" je šutirao 4-3, dok je najefikasniji bio Igor Rakočević sa 22 poena.


U ekipi Solnoka najefikasniji je bio Akos Horvat sa 13 poena, dok je Sead Šehović dodao 11, a isti učinak imao je i Rašad Bel.


Zvezda je nešto slabije ušla u meč i domaćoj ekipi dozvolila da na početku ima prednost od pet poena (5:0), potom je beogradski klub serijom od 9:0, preokrenuo rezultat, da bi na kraju prve četvrtine otišao na pauzu sa dva poena prednosti.


Solnok je u drugoj četvrtini odigrao izuzetno dobro u napadu, pogotovo u šutu za tri poena koji ih je na poluvreme odveo sa prednošću.



Zvezda je nesto slabije igrala u početku treće četvrtine, pa je domaća ekipa i povećala prednost sa poluvremena. Crveno-beli su od sredine trećeg perioda u potpunosti konsolidovali redove i na kraju zasluženo pobedili.


Beogradsku ekipu sledeće nedelje očekuju obaveze na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.


U Zagrebu je u isto vreme igran meč između Cibone i Budućnosti, u kom je podgorički tim trijumfovao sa 73:60.