Najjači sastav za Šahtjor

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da od igrača očekuje naporan rad u drugoj fazi priprema, kako bi u prolećnom delu sezone bili bar 30 odsto bolji nego jesenas i na taj način ispunili očekivanja predsednika Dragana Džajića i svih u klubu.



"Prvi deo priprema prošao je dobro, ukljuujući i utakmice. U drugom delu imamo više utakmica, svi igrači imaće ravnopravnu minutažu, a i protivnici će biti jači. Izvesno je da će u poslednjem meču sa Šahtjorom igrati najjači sastav", rekao je Janković na konferenciji za medije na Marakani.


On je dodao da još nije izvesno da li će mladi Filip Janković putovati u Antaliju.


"Tu neke stvari nisu još uvek rešene. On je ranije podneo neki zahtev, za raskid ugovora, pa čekam da se to reši. Što se tiče ostalih mladih igrača očekujem da pokažu šta znaju, jer ih ja ne vodim na pripreme da bih ih izreklamirao, već da bi pokazali šta znaju i izborili mesto u timu", istakao je Janković.


Janković je prokomentarisao i status Milana Jovanovića i Nikole Maksimovića, koji će raditi u Beogradu.



"Igrači koji ne idu u Antaliju treniraće redovno u Beogradu, po istom režimu kao mi u Turskoj. Pokušaćemo da organizujemo neku prijateljsku, pa neka se izbore za mesto, neka pokažu šta znaju, poručio je Janković.


Crveno-beli sutra putuju u Antaliju, gde će ostati do 21. februara i za to vreme odigraće devet pripremnih utakmica.


Prvi protivnik biće austrijski Rid (8. februara), zatim slede dueli sa Lokomotivom iz Tbilisija (9. februara), Slovanom iz Bratislave (11. februara), Šanom iz Lihtenštajna (12. februara), Esbjergom (14. februara), Randersom (15. februara), Petrolulom (17. februara), amaterima Red Bula iz Salcburga (18. februra) i Šahtjora (20. februara).