| by

0

KAN: Togo uz Slonove u četvrtfinale

Poznati su svi četvrtfinalisti Kupa afričkih navija, Obali Slonovače iz grupe D se pridružio Togo.



Alžir je 15-ak minuta pre kraja meča sa Obalom Slonoveča imao dva gola prednosti, ali je na kraju osvojio samo bod (2:2).

Zahvaljujući tome, Togo se plasirao u četvrtfinale odgiravši 1:1 protiv Tunisa. Uoči poslednjeg kola u Grupi D Togo i Tunis imali su po tri boda i međusobni duel za plasman.

Togo je sjajno krenuo i zahvaljujući previdu sudija poveli golom Serge Gakpea, iako je bio u ofsajdu prilikom pasa Emanuela Adebajora.

Ipak, već u 30. minutu Tunis je izjednačio preko Kaleda Muelija koji je realizovao penal. Do kraja meča nije bilo golova, Togo se branio žestokom igrom koja je rezultovala sa šest žutih kartona, i izborio četvrtfinale zahvaljujući boljoj gol razlici.



U drugom meču grupe Alžir je u finišu ostao bez već viđene pobede. Tim sa severa kontinenta odigrao je sjajno protiv lidera grupe Obale Slonovače i u roku od samo šest minuta stekao dva gola prednosti.

U sedmom minutu meča Rijand Budebuz je pogodio stativu iz penala, a njegovu grešku ispravio je sat vremena kasnije njegova zamena Sofiane Feguli, takođe sa bele tačke.

Samo šest minuta kasnije El Arabi Sudani je iskoristio sjajan centaršut sa desne strane i glavom savladao nemoćnog Jeboaha.

Međutim, u poslednjih 15 minuta Obala Slonovače je izbegla poraz. U 77. minutu Didije Drogba je smanjio na 2:1, sa konačan rezultat već tri minute kasnije postavio je Vilfred Boni.

Obala Slonovače će u četvrtfinalu igrati protiv Nigerije, dok će rival Togu biti Burkina Faso. Domaćin Južna Afrika će igrati protiv Malija, a rival Gani biće iznenađenje šampionata Zelenortska ostrva.