| by

0

Remi na Emiratima, MJ ide ka tituli

Posle 24. kola engleske Premijer lige, lider Mančester Junajted ima sedam bodova više od šampiona Sitija. Sredu su obeležili remiji londonskih velikana.



Junajted je golovima Vejna Runija posle porekreta savladao Sautempton, a u derbiju kola Arsenal i Liverpul su igrali 2:2, iako su oba tima imala po zicer za pobedu.

Kikseve su napravila druga dva londonska kluba, Čelsi i Totenhem osvojili su samo po bod na gostovanjima Redingu (2:2) i Noriču (1:1). Everton je savladao VBA 2:0, dok je Fulam nadigrao Vest Hem 3:1.

Derbi kola odigran je na Emiratima gde su Arsenal i Liverpul odigrali sjajan meč. Gosti su briljirali u prvih sat vremena, poveli već u petom minutu preko Luisa Suaresa, a potom u 60. golom Džordana Hendersona duplirali vođstvo.



Međutim, "redsi" su tada stali, da bi za sedam minuta Arsenal izjednačio. Blistao je Olivije Žiru koji je u 64. minutu smanjio svojim petom golom na poslednja četiri meča, a onda samo dva minuta kasnije asistirao prvom strelcu ekipe Tiu Volkotu za 2:2.

U nastavku je Žiru propustio zicer za preokret, a u finišu Suares nije iskoristio grešku rivala da ipak donese pobedu Liverpulu.

Sautempton je poveo već u trećem minutu na Old Trafordu, ali je Junajted već do 27. minutu preokrenuo rezultat. Blistao je Vejn Runi sa dva gola na asistencije Šinđija Kagave i Patrisa Evre. Gosti su u nastavku igrali sjajan presing, imali 14 šuteva, ali je odbrana Junajteda na čelu sa Nemanjom Vidićem odolela do kraja.

Čelsi je imao dva gola prednosti u Redingu do poslednja tri minuta, a u London se vraća sa samo jednim bodom. Huan Mata golom u prvom i Frenk Lampard pogotkom u drugom poluvremenu su najavili laku pobedu "plavaca", ali su prerano stali.



Domaćin je u finišu stigao do prva dva šuta u okvir gola i oba puta stigao do pogotka. Junak je bio dvostruki strelac Adam Le Fondr, kojem je oba gola namestio Hope Akpan.

Totenhem se okliznuo i treći put u nizu osvojio samo bod. Norič je poveo u 32. minutu golom Veslija Hulahana, da bi Spursi do remija stigli nakon velikog pritiska u poslednjih pola sata.

Bod gostima doneo je Geret Bejl koji je dobio loptu na sredini terena, pretrčao jednog rivala, stigao do kaznenog gde je iako između tri rivala snažnim udarcem zatresao mrežu. Debitovao je Nemac Luis Holtbi.

Fulam je bez mnogo problema slavio u malom londonskom derbiju. Dimitar Berbatov je doneo prednost Fulamu u desetom minutu, da bi Kevin Nolan izjednačio u trećem minutu nastavka.

Međutim, samo minut kasnije Ugo Rodaljega je vratio prednost domaćinu, a pobedu potvrdio Džoui O'Brajen autogolom u 90. minutu.

Premijer liga, 24. kolo:
Arsenal - Liverpul 1:2
Žiru 65, Volkot 67 - Suares 5, Henderson 60
Everton - VBA 2:0
Bejns 29, 45p
Norič - Totenhem 1:1
Hulahan 32 - Bejl 80
Fulam - Vest Hem 3:1
Berbatov 10, Rodaljega 49, O'Brajen 90 - Noaln 48
Mančester Junated - Sautempton 2:1
Runi 8, 29 - Rodriges 3
Reding - Čelsi 2:2
Le Fondr 87, 90 - Mata 45, Lampard 66

utorak:
Aston Vila – Njukasl 1:2
KPR – Mančester Siti 0:0
Stouk – Vigan 2:2
Sanderlend – Svonsi 0:0