Poslednja provera pred Maksimir

Fudbalska reprezentacija Srbije od 17 časova igra prvi pripremni meč u novoj godini, istovremeno i poslednji pred nastavak kvalifikacija za svetsko prvenstvo i susret protiv Hrvatske na Maksimiru.



Selektor "orlova" Siniša Mihajlović ističe da rezultat nije u prvom planu, ali svakako da bi pobeda, naročito praćena dobrom igrom, u velikoj meri podigla moral srpskim igračima pred duel u Zagrebu.


"Kipar nije selekcija za potcenjivanje, ali bi nam, verovatno, u ovom trenutku više značilo da smo odigrali meč protiv jakog tima i pred punim stadionom jer nas upravo to očekuje u Zagrebu. Ali, dobro, i iz ovog meča možemo da izađemo bogatiji za neko iskustvo, za zajednički rad, za dogovore, nekoliko sastanaka", istakao je Mihajlović pred duel u Nikoziji.


Iako nije poznato u kojem sastavu će Srbija istrčati na teren GSP stadiona, Mihajlović je otkrio nekoliko detalja.



"Imamo problem u defanzivi, jer na Kipru ne mogu da igraju igrači koji će biti u timu za utakmicu protiv Hrvatske. Subotić i Maksimović nisu bili na spisku za put u Nikoziju, a proteklog vikenda povredio se i Biševac. Zbog toga će na utakmici protiv Kipra štoperski tandem činiti Nastasić i Tomović, a Trajković će tokom utakmice takođe dobiti šansu. Želim da vidim i Kuzmanovića na određenoj poziciji. Đurđić će početi meč, a posle će šansu verovatno dobiti Đorđević, jer ga manje poznajem od Šćepovića", otkrio je novinarima Mihajlović.


Prijateljski meč između Kipra i Srbije na programu je od 17 časova, a direktan prenos možete pratiti na Prvom programu Radio-televizije Srbije.