Srbija desetkovana protiv Slovakinja

Selektor ženskog teniskog nacionalnog tima Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da reprezentacija neće biti kompletna u meču sa Slovakinjama u Fed kupu zbog povrede Jelene Janković, a da je nastup Ane Ivanović takođe pod znakom pitanja.



"Jelena je povredila trbušni mišić, a Ana vuče povredu ramenog mišića", kazao je Vraneš na konferenciji za novinare u Nišu.


"Nadamo se da će Ana sanirati povredu", rekao je Vraneš i otkrio da i Bojana Jovanovski ima problem sa povredom leđa.


Prema njegovim rečima, "povrede otežavaju stvar, ali očekujemo podršku niške publike, kao i u Dejvis kupu".


Vraneš je rekao da Slovakinje nisu postizale zapaženiji rezultat u poslednje vreme, a prednost srpske reprezentacije je, osim domaće publike, timski duh, dobra atmosfera i visoka motivisanost naših devojaka.


Govoreći o protivniku, Vraneš je je naveo da Slovakinje dugo igraju zajedno, da su došle u najjačem sastavu i da su izuzetno motivisane.


"Pripremamo se da odigramo što bolje i da pobedimo ako je to moguće", rekao je selektor srpske reprezentacije.



Bojana Jovanovski je rekla da je, "uz terapije, trenirala više iz mesta", kao i da nije vežbala servis.


Aleksandra Krunić je istakla da je selektoru najteže jer nema kompletan tim, kao i da to stvara dodatni pritisak koji, veruju u srpskom timu, neće uticati na konačan ishod meča.


Vesna Dolonc je rekla da se raduje prvom nastupu za reprezentaciju, da je ona rođena u Moskvi, ali i da je njen otac iz Niša, iz grada u kome ona ima svoje prijatelje i rodbinu.