Tanja i Željko najbolji u 2012.

Za najboljeg trenera izabran je atletski stručnjak Vlastimir Golubović, dok je ženska stonoteniska reprezentacija koju čine Borislava Perić i Nada Matić, laureat u timskoj konkurenciji.



"Izlazak iz senke ovih sjajnih sportista na Igrama u Londonu bio je veličanstven, pa je tim važnije da im stvorimo uslove kako bi ponovili ove uspehe", rekao je predsednik PKS Zoran Mićović na svečanosti u hotelu "Moskva".


On je naglasio da su srpski paraolimpijci na Igrama u Londonu "oduševili celu naciju" i vratili se kući ovenčani slavom.


"Svi su oni skromni ljudi. Na nama je da se potrudimo da im omogućimo uslove za pripreme i nastup na takmičenjima i u narednom olimpijskom ciklusu", rekao je Mićović.


Zlatna olimpijka Tanja Dragić poručila je u ime laureata da će se potruditi da opravda ovo priznanje.


Specijalna priznanja Paraolimpijskog komiteta dobili su i svetski vicešampion u bacanju diska Draženko Mitrović, njegov trener Jovan Djukić, stonoteniser Zlatko Kesler i trener Goran Kocić.



Dobitnici priznanja su i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, Dragan Atanasov ispred Ministarstva omladine i sporta i ambasador Velike Brtanije u Srbiji Majkl Deveport.


Plakete su dobili generalni sekretar SS Srbije Dane Korica, gradski sekretar za sport Aca Kovačević, kao i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki .