Sport uživo: "Rakete" lansirale 23 trojke

11.15 - Golman mađarskog Debrecina Vukašin Poleksić izjavio je danas da nije učestvovao u nameštanju utakmica koje je njegov klub odigrao protiv engleskog Liverpula i italijanske Fiorentine. Evropska policija (Evropol) u ponedeljak je objavila da je među 380 nameštenih i jedna utakmica Lige šampiona odigrana 2009. godine u Engleskoj, a mediji spekulišu da se radi o meču između Liverpula i Debrecina. Potom je Debrecin saopštio da je Evropska fudbalska unija (Uefa) 2010. godine pokrenula postupak protiv golmana Poleksića jer nije prijavio da su ga kontaktirale određene osobe povodom nameštanja dve utakmice u evropskom takmičenju - protiv Liverpula i Fiorentine. On je tada suspendovan na dve godine, a kazna mu je istekla u junu 2012.



10.45 - Američka skijašica Lindzi Von koja je prilikom teškog pada na prvenstvu sveta u Šladmingu polomila desnu nogu, biće sledeće nedelje operisana. "Lindzi odmah putuje za SAD i lično ću obaviti operaciju kolena početkom sledeće nedelje", rekao je fizijatar američe reprezentacije Vilijam Steret. On je dodao da je Von puštena iz bolnice u Šladmingu, gde je primljena juče posle podne, i da se vratila u hotel.



10.20 - Američka teniserka Venus Vilijams povukla se sa turnira u Dohi zbog povrede leđa, saopšteno je danas. Vilijamsova je pogoršala povredu na Australijan openu, zbog čega je propustila turnir u Parizu krajem januara. Takođe, 23. teniserka sveta propustiće i meč SAD u FED kupu protiv Italije. Nju će u žrebu na turniru u Dohi zameniti Čehinja Andrea Hlavačkova.



10.00 - Posle prvog meča nakon sedmomesečne pauze, nekada prvi teniser sveta Rafael Nadal, ne želi više da priča o povredi levog kolena. Nadal je noćas odigrao prvi takmičarski meč posle sedam meseci pauze zbog povrede kolena. On je za povratak odabrao malo poznati turnir na šljaci u čileanskom Vinja del Maru. Nadal je igrao u dublu s Huanom Monakom, a njih dvojica su za nešto više od sat vremena zabeležili pobedu protiv čeških igrača Františeka Čermaka i Lukaša Dluija od 2:0 u setovima (6:3, 6:2).



9.15 - Košarkaši Hjustona pobedili su u noći između utorka i srede Golden Stejt sa 140:109, na utakmici na kojoj su postigli 23 trojke, čime su izjednačili rekord NBA lige. U ekipi Hjustona, koji je pobedio peti put u poslednjih šest utakmica, najefikasniji je bio Džeremi Lin sa 28 poena, uključujući pet trojki.