Timovi iz Jadranske lige imaju prednost

Ove sezone završni turnir nacionalnog kupa biće održan od 7. do 10. februara u kragujevačkoj dvorani "Jezero", a crveno-beli će za prvog rivala u četvrtfinalu imati novosadsku Vojvodinu.



"Mislim da nije velika mudrost i filozofija ako kažem da timovi iz Jadranaske lige imaju prednost. Mi ne bežimo od našeg cilja, ali Radnički kao domaćin je u boljoj poziciji, a Partizan favorizuje lakši raspored. Sve te okolnosti nama pojačavaju motivaciju i daju neku vrstu dodatne budnosti", izjavio je Vukoičić.


On je dodao da je sistem takmičenja u kupu "nepredvidiv".


"Nije to samo slučaj u Srbiji, već u celoj Evropi, pa se po pravilu dešavaju iznenađenja. Sa te strane Kup nosi neizvesnost, a tim koji se brže prilagodi protivniku je u prednosti. Nema tu mnogo pripreme, uglavnom se sve svodi na usmeni dogovor. Faktor koji može bitno da utiče je postavka igre sa puno igrača u rotaciji. To je značajna prednost jer tim ne mora da zavisi od jednog određenog igrača, već traženja najbolje postave koja može lakšim putem do pobede", naveo je Vukoičić, istakavši da su ambicije Crvene zvezde nepromenjene "bez obzira na takmičenje i gde se ono igra".


"Mi definitivno idemo na trofej. Mislim da nismo u poziciji da pretimo i to i ne radimo, jer imamo najteži raspored. U slučaju trijumfa nad Vojvodinom već sledećeg dana bi trebalo da igramo sa domaćinom, ako ne bude nekih iznenađenja. Mogu da kažem da je Radnički blagi favorit, jer igra izvanredno, ima sjajnog trenera, a kao domaćin i sigurno publiku iza sebe", naveo je trener crveno-belih, uz ocenu da je sama kandidatura Kragujevčana za domaćinstvo završnog turnira Kupa "automatski pokazatelj da žele da ga osvoje".



"O težini našeg puta do pehara govori i podatak da bismo eventualnim plasmanom u finale u samo 50 sati igrali tri veoma teške utakmice, što naš posao dodatno otežava, ali nas i dodatno motiviše. Protivnik bi nam najverovatnije bio Partizan koji ima daleko bolji raspored. Dakle, naša situacija nije nimalo prijatna, ali obaveza kluba je da se ide na najviši mogui plasman", poručio je Vukoičić.