| by

0

Belgijanci celu noć ’peglali’ teren

Organizatori Dejvis kup meča između Belgije i Srbije u dvorani „Spiridom“ u gradu Šarlroa cele noći su radili na terenu na kojem će se igrati do nedelje.




Međunarodna teniska federacija izvršila je u petak ujutro vanrednu inspekciju terena, zbog brojnih pritužbi, ali će konačna odluka o održavanju meča biti doneta posle treninga i pred sam početak prvog duela koji je zakazan za 14 časova.

Stručnjak sa Rolan Garosa je posle inspekcije ocenio da je teren posle sređivanja i intervencije u stanju da može da se igra, nije dobar, ali je bezbedan za igru. Novak i Viktor su oko 11 časova izašli na teren da odrade trening, pa će se posle njega znati da li će moći da se igra ili ne.

Postoji mogućnost da čak dva singl meča ne budu odigrana u petak, već da ceo program prvog dana bude pomeren za subotu, kada bi se odigrao i dubl meč.

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je da je teren u dvorani „Spiridom“ najgori na kojem je igrao u karijeri, a predsednik Belgijske teniske federacije u četvrtak uveče je istakao da uverava sve da će teren biti spreman za početak meča.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između reprezentacija Belgije i Srbije, koji počinje u gradu Šarlroa, od 14 časova bi trebalo da otvore David Gofan i Viktor Troicki. Posle tog duela na šljakastom terenu dvorane „Spiridom“ sastaće se Olivije Rohus i Novak Đoković.Duel dve reprezentacije nastavlja se mečom dublova u kojem Nenad Zimonjić i Troicki igrati sa Stivom Darsisom i Robenom Bemelmansom, dok se u nedelju igraju preostala dva singl meča. Đoković će tada igrati sa Gofanom, a Troicki sa Rohusom.

Najbolji teniser sveta Đoković izrazio je uverenje da će Srbija izboriti pobedu u duelu sa Belgijom, bez obzira što će igrati oslabljena jer zbog povrede izostaje Janko Tipsarević.

„Sećam se da sam izgubio peti meč protiv Belgije kada smo se poslednji put sastali 2005. godine. Znam da domaćin raspolaže sa četiri do pet odličnih igrača. Ipak, nadam se pobedi i pored odsustva Tipsarevića“, rekao je Đoković, koji je istakao i da se raduje ponovnom igranju za repezentaciju i da će dati sve od sebe da Srbija osvoji drugi trofej Dejvis kupa.

Selektor Bogdan Obradović naglasio je da će pobednička energija Novaka Đokovća nositi čitav tim.

„Neverovatno je koliko se Novak brzo oporavio od dugog puta. U njemu je izuzetna snaga, koja je dokaz koliko voli da igra za svoju zemlju. Njegova pobednička energija nosiće sve nas u timu“, rekao je Obradović.

Troicki se nada da će na otvaranju meča doneti vođstvo reprezentaciji Srbije.

„Volim Dejvis kup mečeve, jer tada dajem sve od sebe. Nadam se da ću doneti prvi bod Srbiji, a da ćemo posle prvog dana povesti sa 2:0“, rekao je drugi reket državnog tima.

Pobednik meča između Belgije i Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa sastaće se sa boljim iz susreta Sjedinjenih Država i Brazila.

Parovi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:
Kanada – Španija
Italija – Hrvatska
Belgija – Srbija
SAD – Brazil
Francuska – Izrael
Argentina – Nemačka
Kazahstan – Austrija
Švajcarska - Češka