| by

0

Vukoičić: Oprezno sa Solnokom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u Mađarsku, gde ih u subotu od 17 časova očekuje duel sa Solnokom u okviru 20. kola regionalne ABA lige.



’Crveno-beli’ trenutno drže drugo mesto na tabeli i sada ih čeka duel sa poslednjeplasiranom ekipom regionalnog takmičenja, ali trener Zvezde Vlada Vukoičić ističe da to ne bi smelo da zavra njegove izabranike.

„Za nas je nevažno koje mesto na tabeli trenutno zauzima Solnok i to nas neće opustiti na bilo koji način. Imali smo veoma kratak rok za pripremu ovog meča, a Solnok je pokazao da nije slaba ekipa bez obzira na činjenicu da su trenutno poslednji na tabeli. Iskazali su ogroman motiv, a iz te velike želje su napravili određene rezultate, pa ne treba zaboraviti da su na svom terenu savladali Cibonu i Partizan. Za nas je to dovoljno upozrenje da igramo maksimalno oprezno i vrlo koncetrisano“, istakao je Vlada Vukoičić.

U prvom meču da tima, Zvezda je u beogradskom „Pioniru“ bila ubedljiva s obziorm da je slavila rezultatom 103:74. Ipak, to nije parametar na koji trener Vukoičić obraća pažnju.

„Za razliku od tog prvog duela Solnok je doveo dva nova igrača Rašada Bela i Brajana Florensa. Oni su pokazali da su adekvatno pojačanje. Solnok je u prošlom kolu pobedio Split u gostima koji je ove sezone retko gubio na svom terenu, a Bel i Florens su od 70 poena cele ekipe ubacili čak 38. U međuvremenu je Solnok promenio i trenera, pa je zaista teško praviti neke paralelel u odnosu na naš prvi meč. To je sada tim koji ima drugačiju filozofiju i pristup. Solnok ima dobar domaći teren, dvorana je mala, uvek dobro popunjena sa publikom koja aktivno učestvuje u utakmici i pravi dobru atmosferu“, rekao je Vukoičić.

Vukoičić je i analizirao igru mađarskog predstavnika.

„Forsiraju igru u tranziciji i dosta šuteva za tri poena. Igraju dosta široko, a poseduju jednog kvalitetnog centra Martona Badera koji znalački koristi tu širinu i činjenicu da ima više prostora u reketu, pa se može reći da imaju solidno izbalansiran tim. Rezultat na tabeli za njih nije dobar, ali prouzrokovan je otežavajućim faktorima. Prvi put su učesnici regionalne lige, dakle susreću se sa nepoznatim timovima. Takođe, igraju drugu fazu Evročelendž kupa sa dobrim izgledima da prođu dalje, tako da sve to upućuje na zaključak da su solidna ekipa. Neće nam biti nimalo lako. Ako se pogleda na tabelu to je duel drugoplasiranog i poslednjeplasiranog tima, ali mi smo svesni da tu razliku na tabeli moramo da dokažemo na terenu“, zaključio je Vukoičić.